Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeské buchty s tvarohem a povidly

Domácí kynuté buchty plněné oblíbenou nádivkou určitě potěší malé i velké. Spolu s nimi a hrnkem bílé kávy si můžeme zavzpomínat na nedělní odpoledne u babičky. Příprava je sice o něco delší, ale stojí za to.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby kynutí

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 15 kusů

15kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 844 kJ /
3 787 kcal
Bílkoviny115,04 g
Tuky142,35 g
Vláknina17,08 g
Cholesterol 898 mg
Sodík 859 mg
Sůl1,98 g
Sacharidy502,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, rozdrolíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme polovinou teplého mléka a necháme vzejít. Krok 2: K hotovému kvásku přidáme vejce, rozpuštěné máslo (ne horké), zbytek mléka, sůl a vypracujeme hladké těsto. Krok 3: Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout alespoň 1 hodinu. Krok 4: Mezitím připravíme tvarohovou náplň a to smícháním všech ingrediencí. Krok 5: Po vykynutí předehřejeme troubu na 180 °C. Vymažeme pekáč tukem. Krok 6: Těsto na pomoučeném vále (podložce) rozdělíme na 15 ks. Kousky těsta roztáhneme a každý naplníme lžící tvarohu a lžičkou povidel. Zabalíme a skládáme na vymazaný pekáč. Krok 7: Necháme ještě zhruba 20 minut vykynout, podle teploty v místnosti. Krok 8: Potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme dozlatova.

TIP: Chyby u kynutého pečiva

Zveřejněno 5. 5. 2012

Poznámka autorky Iness

Trochu jsem pozměnila tvarohovou náplň, protože jsem použila vaničkový tvaroh který je docela řídký. Dřív se samozřejmě pudinkový prášek nepoužíval .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeské buchty s tvarohem a povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lDKg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeské buchty s tvarohem a povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lDKg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Skvele,těsto se mi krásně povedlo a buchtu jsou výborné 👌

Luxusní po všech směrech. Dělala jsem těsto v pekárně a nádherně nakynulo. Děkuji za recept

Mňam, vynikající nápad, dát tvaroh a povidla dohromady, teď je to teprve to pravé ořechové, nejlepší buchty co jsem kdy jedla. :-8

Nevim jestli jen já nebo i někdo jiný :-O pouze jsem musela pridat o trošičku vice mouky než je psáno ale jinak výborný:-p:yes: buchtičky byly nadychane a měkoučké :-);-):yes::yes::yes:

martinečka:jsem moc ráda, že ti recept pomohl ;-)

martinečka 21. 3. 2014 09:51
:-)Dokud jsem neobjevila tento recept, bála jsem se kynutých dobrot.Dávám jedničku s hvězdičkou:-):-))

martinkaa:Martinko, tak to mě moc těší ;-):-K

martinkaa 28. 8. 2013 13:14
tak sem si moc nevěřila ale říkam to musím zvládnout...moc děkuji za recept! jako úplný laik sem upekla výborné buchty!!! luxus moc děkuji:-K

jindra:Jindro, velká poklona pro tebe. Protože i některé ženy mají strach péct z kynutého těsta:-)). Jsem ráda, že šmakovaly :-).

Recept jsem vyzkousel a buchty jsou mnamozni. Velka pochvala za dobry recept:-K

joius:
ano může ;-), ale samozřejmě se pak nedělá kvásek jen se vmíchá do těsta a nechá kynout :-)

muže se použít i sušene droždí(respektive v sáčku)

Tak jsem jim také neodolala a dnes upekla a musím uznat, že jsou mňamózní :yes: Těsto jsem zadělávala v pekárně, takže to bylo celkem bez práce;-). Jo a taky jsem na poslední chvíli zjistila, že nemám vanilkový pudink, tak jsem tam dala kokosový a ta chuť je boží :-D. Už mi chlapi snědli půlku pekáče, takže zítra asi zadělám zase :yes::yes: Díky za úžasnej receptík :-p

Hanka:
Hani jen smíchej pudinkový prášek do tvarohu:-). je to kvůli houstnutí. Použila jsem vaničkový, tak jsem nechtěla aby mi z buchet vytekl;-) a zároveň má tvaroh příjemnou vanilkovou chuť. Určitě je zkus jsou bezva. Pak dej vědět jak jsi dopadla:-).

Hanka:odpovím ti za autorku, použiješ jako sypký prášek-nic nevaříš;-)

Asi budu mit hloupou otazku, ale ten pudink se ma udelat nebo se da do tvarohu jen prasek? dekuji za odpoved:-K vypadaji lakave tak bych je chtela zkusit tak at nic nezkazim...

Pěkný nápad, dát tvaroh a povidla najednou :yes:

Ty jsou nádherné:-K a já bych uloupila také alespoň jednu:-p+:yes:

jarka skrobakova:
Jaruš děkuji :-8:-K

překrásné buchtičky hned bych si uloupla:-K:yes::yes::yes::yes::-D

mňam :-p:-p hned bych si jednu dala :yes:

Jen se zakousnout!:-p

Majdula:
Taky dobré...ty makové bych si dala, ale většině u nás mák nechutná:-). Dřív jsem dělávala taky tvaroh a povidla zvlášť, ale zjistila jsem, že jsou chutnější od každého trochu :-D.

:-) já je dneska taky dělám, ale klasika-tvaroh, mák a povidla-teda každé zvlášť .-) posílám bodíka:yes:

Děkuji holky, pro nás jsou to vděčné buchty, především pro ty moje mláďata. Když letí ven, tak stačí vzít do ruky a můžou jít...:-)). I na cestách se dobře jí ;-)

Ty tedy jsou fakt k nakousnutí:-*:-p..+1

:yes: +1 krásné

přesně, jak píše yanull... už si vzít jenom raneček a....:-D:-D
krásné buchétky:-p:-p;-):-8:-K:-K:yes::yes:

Tady už chybí jenom raneček, aby Honza mohl do světa a nezbyl by ani drobeček ;-):-p:-K +5:yes:

Tématické fráze:
recept na ceske tvarohove buchty, povidlové buchty, tvarohové buchty, buchty s tvarohem, buchty s povidly, tvarohove buchty recept, kynute buchty s tvarohem, staročeské tvarohové buchty, tvarohove staroceske buchty, buchty tvarohové, staročeské recepty kynuté buchty, české buchty s povidlama, buchta s tvarohem a povidly, staroceske kynute buchty, české buchty tvarohová náplň, ceske tvarohove buchty, tvarohove a povidlove buchty, povidlove buchty recept, buchta s tvarohem, buchty s tvarohem a povidly

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, droždí, mléko, vejce, máslo, sůl, cukr krupice, tvaroh, cukr, pudink vanilkový, mléko, povidla švestková, vejce, tuk

Přidat fotografie receptu