Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkův kopřivový špenát

Jaro je pomalu za dveřmi. Příroda se krásně zazelená a pomalu začínají růst mladé kopřivy a medvědí česnek. Tyto dvě jarní byliny v kuchyni naleznou pestré využití. Připravte z nich výtečný špenát, který můžete podávat jako přílohu k masu.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kopřivy opláchneme a dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Chvíli povaříme, poté je scedíme a necháme okapat. Medvědí česnek opláchneme a také necháme okapat. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli dozlatova. Krok 3: Medvědí česnek pomeleme v mlýnku na maso na střední šajbě. Polovinu dáme stranou, do zbylé poloviny pomeleme spařené kopřivy. Promícháme a přidáme k cibulce. Prohřejeme a opět promícháme. Krok 4: Zahustíme lžičkou strouhanky, přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Krok 5: Odstavíme, vmícháme zbylý medvědí česnek a dochutíme solí a pepřem podle chuti.

TIP: Co uvařit z kopřiv?

Zveřejněno 9. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkův kopřivový špenát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MoOO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkův kopřivový špenát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MoOO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Jsem asi natvrdlá, ale prosila bych odstavec č. 4 rozepsat podrobně, nějak to nechápu, omlouvám se. Díky.

:-D:-D:-D:yes::-p+

Kadlíku, velmi krásně se ten tvůj recept čte a já se u něj hezky zasmála-jsi veselá kopa chlape:-D:-D:-DKopřivy jsou vážně fajn, jak do jídla, tak do koupele a na vlasy;-)Máš 16.bod:yes:

Bodík nejen za velice hezky připravenou zdravou baštu:-p+:yes:ale i za velice vtipně vylíčený"kousek"dětství:-D:-D:-Ka popis postupu přípravy:-K

Teda Kadlíku, to je nářez. Myslím ten příběh, i já jsem v takovém domě bydlela, tam to bylo napůl modré (SNB) a napůl zelené. Ale špenát jsem milovala od dětství. U nás medvědí česnek neroste a v přírodě jsem jsem ho nikdy nepotkala, musím se víc snažit a navštívit lokality, kde roste. Musí to být dobrota i foto je pěkné.:-) a samozřejmě posílám bod:yes:

Borec fakt!!:-D

Znám a posílám bod:yes::yes:
Tento špenátek je chutný:-p a vývar se dá použít jako čistící nápoj. Jen pozor na předávkování.
A recept na jedničku;-)

super:yes::yes::yes::yes::-))

Perfektní;-);-)kopřivy mám na dohled před barákem, asi v nejbližší době taky spáchám:-D:-D:-D

:-D:yes:

Téda.. to jsou barvičky :-* Krása. A krásně napsáno :-D

:-*:yes:

Kadlíku, toť pastva pro oko i ducha.:-D:-D:yes: A po uvaření tohoto pokrmu, i pro žaludek.:-p:-D:-))

:-D:-D:-D:yes: Kadlíku, boduješ ;-):yes:

Kadlíku, Kadlíku, ty jsi číslo :-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
špenát z kopřiv a medvědího česneku, kopřivový špenát, výroba špenátu, špenát z medvědího česneku a kopřiv, špenát z kopřiv recept, špenát z kopřiv, kadlikuv vyvar, výroba špenátu s kopriv, kopřivový špenát s medvědím česnekem, špenat z medvediho česneku a kopřiv, špenát z kopřiv příprava, špenát recept, špenát top recepty, vyroba spenatu z koprivy, recept na špenát z kopřiv, kopřivový špenát s medvědího česneku, předávkování špenátem, hořký špenát, špenát výroba, koprivovy salat

Suroviny:
kopřivy, česnek mědvědí, cibule, smetana zakysaná, strouhanka, sádlo, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu