Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Žába v díře"

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 386 kJ /
1 526 kcal
Bílkoviny134,66 g
Tuky105,23 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 589 mg
Sodík 1,56 g
Sůl3,71 g
Sacharidy9,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony očistíme, kloboučky odložíme, nožičky nakrájíme a dáme do mísy. Krok 2: Přidáme mleté maso, nakrájenou cibuli, vejce, polovinu nastrouhaného uzeného sýra a ochutíme kečupem, hořčicí, vorčestrem, solí a pepřem. Krok 3: Směs dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku nebo zapékací formy, na povrch dáme kloboučky žampionů (spodní stranou nahoru - vzniknou mističky) a zatlačíme je do masa. Krok 4: Houby posypeme gril. kořením a naplníme směsí zbylého uz. sýra, taveného sýra a bylinek. Krok 5: Dáme péct do trouby asi na 30 minut.

Zveřejněno 9. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Žába v díře"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WpOQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Žába v díře"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WpOQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

smuclerka::-):-K

Děkuji za odpověď. Já už "žábu" jednou dělala, dala jsem tam víc žampionů a bylo to skvělé:yes:. Tak snad se mi tentokrát zase povede. Hezký den.

smuclerka: já jsem pekla na 150°C, mám horkovzduch... ;-)

Dobrý den, na jakou teplotu se to dělá? Díky.

Na jakou teplotu mám prosím péct? Díky.

smuclerka: do masové směsi;-)

Kam patří vejce?

Děkuji za odpověď, vyzkouším ještě dnes, posílám bod předem.

smuclerka: měla jsem keramický pekáček cca 20x30cm;-)

Jak velkou zapékací misku na půl kila mletého? Děkuji.

Alča: děkujiiii!:-)

Vyškoušeno a bylo to dobréééé:-))

Anna: tak nějaký takový recept přidejte, ať poznáme, co je kvalita...;-)

Proc vymyslet takovy nesmyslny nazvy jidel?? radeji by se clovek zameroval na kvalitu pripravovaneho jidla a na to jak to vypada;-(!

taky znam ten britsky recept, je to opravdu klobasa v testicku. Tenhle recept ale vypada skvele take:yes:

magdalenka: omlouvám se, ten britský recept neznám, britskou kuchyni moc nemusím... název mě napadl, když jsem ty kloboučky viděla tak pěkně "sedět" v tom masíčku...Ale je docela dost možné. že jsem ho opravdu někdy někde slyšela teď mi ho podvědomí "přihodilo" :-D

Recept je veľmi pekný, ale mám trochu pripomienku k názvu. Podotýkam, nie je to nič proti autorke, alebo proti receptu!
Pod pojmom "žába v díře" si predstavujem klasický britský recept, klobásky - párky zapečené v pekáčku s ochuteným akoby palacinkovým cestíčkom. Nechcem tu byť za rýpavú, ani múdru - určite tento britský recept poznáte viacerí.

určitě vyzkouším!:yes:

jirholu: jsem moc ráda,že chutnalo a děkuji za bodíka i za fotečky:-K

Dnes jsme měli k obědu a moc jsme si pochutnali :-p. Bod už jsem dala dříve :-D, teď přidám foto ;-):yes:

:-D:-D:-D:yes:

super žabka:-O:yes::yes::-))

To se mi líbí:-p:yes:

To určitě bude dobré :-p:yes::yes:

:-p:-p:yes:

To vypadá na velkou dobrotu:-p:yes:, bezva nápad;-)

Tohle se mi moc líbí:yes:+1:-p:-KJsou tady suroviny,které máme rádi a jídlo vypadá velice dobře:-K

Tématické fráze:
jak uvařit žábu, zaba, žabky v díře, žába recept, žaby, žaba z vejce, žáby z vajec, jak udělat žábu, žabky v díře recept, recepty žaby, mleté maso žába v díře, jak vypadá žába, recept žába, žába na grilu, žaba vejce, žába recepty, žáby recepty, žáby recept, recepty z kuřecího masa žaba, mleté kroupové

Suroviny:
maso mleté, cibule, hořčice, kečup pikantní, sůl, pepř, vejce, omáčka worcesterová, žampióny, sýr uzený, koření grilovací, sýr tavený, pažitka, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu