Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zmrzlina z lískových oříšků

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toscana

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 347 kJ /
1 756 kcal
Bílkoviny51,34 g
Tuky148,67 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 1,64 g
Sodík 483 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy51,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oříšky nasypte na plech, dejte do trouby vyhřáté na střední teplotu a asi 5 minut pražte (pozor, nepřipálit), pak rychle vysypte na utěrku a setřete z nich slupku. Nasekejte nahrubo a nechte vychladnout. Krok 2: Žloutky našlehejte s cukrem do pěny, litr smetany zahřejte téměř k varu, zašlehejte do ní žloutkový krém a nad párou ještě chvíli šlehejte, až to zhoustne. Pak dejte vychladit do ledničky. Krok 3: Do studeného základu vmíchejte likér, smetanu ke šlehání, nasekané oříšky a šťávu a kůru z citronu. Krok 4: Zmrazte po částech ve strojku na zmrzlinu.

Zveřejněno 9. 5. 2012

Poznámka autorky toscana

Z tohoto množství jsou asi 2 l výborné, i když trochu dražší, zmrzliny ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zmrzlina z lískových oříšků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Eqy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zmrzlina z lískových oříšků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Eqy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
margotková zmrzlina, domácí zmrzlina oříšek, domácí zmrzlina z oříšků, domaci zmrzlia liskovy ořišek

Suroviny:
ořechy lískové, žloutek, cukr, smetana na vaření, smetana ke šlehání, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu