Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičkový salát s pampeliškovými lístky

Kombinace nahořklých lístků pampelišky, ředkviček a jablečného octa musíte vyzkoušet! Jen tak k nim získáte vřelý vztah. Stojí za to salát připravit. Chuť jeho surovin je neotřelá a skvěle ladící.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie528 kJ /
126 kcal
Bílkoviny9,34 g
Tuky7,56 g
Vláknina2,42 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy4,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ředkvičky důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Lístky pampelišky omyjeme a osušíme. Krok 2: Na zálivku smícháme ocet, cukr a rozředíme trochou vody. Krok 3: Ředkvičky a lístky pampelišky mírně osolíme, opepříme a promícháme se zálivkou. Krok 4: Na talířích dozdobíme vejcem.

TIP: Pampelišky v jarní kuchyni

Zveřejněno 10. 5. 2012

Poznámka autorky maris

Vím, že každý nemá možnost si ocet v Ikea zakoupit, ale jablečný ocet není problém sehnat.

Upozorňuji, že lístky pampelišek jsou nahořklé a nemusí chutnat všem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičkový salát s pampeliškovými lístky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5QP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičkový salát s pampeliškovými lístky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5QP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-)<3:yes::yes: jednoduchý a moc dobrý salátek :-K

profi foto:yes::yes: prostě dokonalost sama:-8:-):yes:

Zdena z JM: dobrý nápad s tím čerstvým špenátem;-):-):yes:

:yes::yes::-))krásné foto:-K:yes:

Hezké, jemné, fota krásná a ocet je opravdu z Ikey, dělám vedle, vidíš a nevím o něm, juknu:-K;-):yes:

Mne by asi hořkost nevadila,salátek bych ochutnala,ale pampelišky nemám;-)zahrádku taky né,takže nic nebude;-)receptík se mi líbí;-):yes:

Nadja:Naděnko,zahrádku nemám,jen takový malý plivaneček za paneláčkem:-)3ks stromečkového červeného rybízu a mezitím postrkaný libeček a pažitku(já bez zeleného nemůžu v kuchyni fungovat):-)Ale za radu moc děkuji-určitě ostatní,co mají možnost využijí:yes::yes:
Eli s tou rukolou jsem na tom stejně:-/Škoda,ono je to nejen zdravé,ale také to moc hezky vypadá,když jsou ty lístečky v kombinaci s jídlem hezky naservírované:yes:
Zdeni z JM-to máš opravdu dobrý nápad:-!Díky:-K
Maruško-promiň mi to odbočení od Tvého receptíku:-KChtěla jsem jen poděkovat za rady;-)

Já si vzpomínám, že když jsme měli u babičky králíky, strašně jim chutnalo mlíčí (říká se tak listům pampelišek, že jo?), tak jsem ho toužila ochutnat taky.:-D No a opravdu mi nechutnalo, bylo hořké. Možná i proto jsem nepřišla na chuť rukole a spol.

Pro mě nic, ale ta prezentace a fotky jsou nádherné.:-K:-K

Anna Kocikova: Aničko, máš-li zahrádku, zkus mladé rostlinky přikrýt na nějakou dobu květináčem nebo něčím tmavým, aby lístky nezezelenaly - hořkost je pak přijatelná. Je to totéž jako s čekankou.
Maris :yes:

:yes::yes:

Zkuste místo pampelišky mladé lístky špenátu.Přidávám je do různých zeleninových i těstovinových salátů a je to výborné.

Hm, ten ocet je velmi zajímavý, sehnalas kde? Jooo Ikea, už čtu.
Jinak mě právě ta nahořklá chuť sedí:-D ;-):-p :yes:

Anna Kocikova: Aničko děkuju:-), já jsem na tu hořkost raději upozornila;-)

Právě ta hořkost mi na těch lístcích vadí:-SAle naaranžované je to velice krásně:-K:-K+1:yes:S tou chutí je to můj problém;-):-D

Tématické fráze:
salát z ředkvičkových listů, salát z listů ředkviček, ředkvičkový salát, recept na ředkvičkový salát, salát z ředkvičkového listí, špenát ze ředkvičkového listí, listy z ředkviček salát recept, hořkost ředkvičky, lístky redkvicek recept, salát z mladých pampelišek, listky ředkviček, lístky řekviček, redkvičkový salát se špenátem, salát listy z ředkviček, svazek pampelišek, pampeliškový salát s ředkvičkami, ředkvičkový salát s rukolou, ředkvičkový salát jamine

Suroviny:
ředkvičky, ocet jablečný, cukr, sůl, pepř bílý mletý, vejce

Přidat fotografie receptu