Závitky se šalvějí a jarní cibulkou a čerstvé pappardele
Těstoviny provoněné aromatickou šalvějí podáváme s lahodnými závitky z vepřového masa, které naplníme pršutem, jarními cibulkami, šalvějí a s jednoduchou omáčkou z výpeku, vývaru a cherry.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 871 kJ / 447 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,67 g |
Tuky | 0,73 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 57,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řízky rozkrojíme tak, abychom měli z každého dva tenké plátky. Naklepeme, osolíme, poklademe pršutem, dvěma lístky šalvěje a na špalíčky nakrájenými jarními cibulkami. Pevně svineme a spíchneme párátky. Opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran a přendáme do zapékací misky.
Krok 2: Výpek zalijeme cherry a necháme trochu odpařit, poté přilijeme vývar. Vše přilijeme k závitkům a vložíme do vyhřáté trouby na 220 °C na 15 minut.
Krok 3: Mezitím připravíme šalvějové pappardele. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody tak, aby byly na skus, čerstvé jsou uvařené cca za 5-7 minut. V pánvi rozpustíme máslo a přidáme posekané zbylé lístky šalvěje. Vložíme těstoviny a chvilku prohazujeme.
Krok 4: Do výpeku k závitkům přidáme na zjemnění kousek chladného másla.
Zveřejněno 10. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitky se šalvějí a jarní cibulkou a čerstvé pappardele
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kBQN
Moje poznámka
Závitky se šalvějí a jarní cibulkou a čerstvé pappardele
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kBQN
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 56 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
jedlá šalvěj nádherná,
vepřové závitky se šalvějí,
jak připravit šalvějový čaj z čerstvých lístků,
recepty s šalvejí na čaj,
kuřecí závitky na šalvěji,
maso na šalvěji s pršutem,
jak se vaři čaj ze šalvěje,
těstoviny se šalvějí,
testoviny s salveji,
pršut záhorácký,
pršut záhorácký,
jarní závitky recepty,
jarní závitky wikipedie,
šalvěj a těstoviny,
co se šalvejí,
jarní závitky,
salvejove závitky,
testoviny na šalvěji,
čaj z čerstveho šalvěje,
těstovin s šalvějí
Suroviny:
řízek vepřový,
šalvěj,
pršut,
cibulka jarní,
likér cherry,
vývar masový,
pappardelle,
máslo,
olej,
sůl
Komentáře (30)