Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandarinkové hrk hrk řezy

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

an.Lucka an.Lucka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby chladnutí korpusu

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby chladnutí korpusu)

Když před lety do naší kuchyně vtrhly řezy "Hrk, Hrk" dostaly název podle zvuku jejich přípravy. Krém se tvořil třepáním (hrkáním) smetany s pudinkem Créme Olé v zavařovací sklenici. Tyto řezy nic neztratily ze své oblíbenosti a chutnají nám dodnes.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 312 kJ /
5 094 kcal
Bílkoviny82,02 g
Tuky223,99 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 783 mg
Sodík 506 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy679,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve větší míse promíchejte polohrubou mouku, oba cukry, kypřicí prášek, vejce, olej a mléko. Krok 2: Obsah mísy důkladně promíchejte a těsto nalijte do tukem vytřeného a polohrubou moukou vysypaného vyššího plechu. Krok 3: Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C a průběh pečení kontrolujte pomocí špejle. Když po vpíchnutí zůstane suchá, je upečeno. Krok 4: Náplň začněte připravovat v okamžiku, kdy bude plát zcela vychladlý, je totiž velmi rychlá. Krok 5: Do větší misky nalijte obsah dvou plechovek mandarinek (i s nálevem). Přilijte smetanu ke šlehání, nasypte puding bez vaření a ztužovač šlehačky. Krok 6: Tak dlouho míchejte, až se vytvoří kompaktní krémová hmota, ve které budou i mandarinky rozbité na kousky. Krok 7: Náplň rozetřete na povrch vychladlého moučníku a nechte uležet v chladu.

TIP: Mandarinky v naší kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 10. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandarinkové hrk hrk řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lXQg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandarinkové hrk hrk řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lXQg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

ani omylem se nápln nepovedla takže mandarinky šlehačka šup do hajzlu zase se nechám napálit
:-//

hosta: ne obyč klasika a dělala jsem to v ručním mixeru

Zobrazit starší odpověď

taky jsem ho zkousela byl hned pryc:yes:

Opravdu velmi ukázkový příklad velkorysosti místní šéfové, máš od ní udělený bod. An. Lucka, toho si važ.;-):-D

Dávám ti plus, ikdyž je ten recept tady mockrát. Já jej dělala jednou a byl opravdu skvělý, takže pokud se tady objeví ještě 10x, vždy ho ocením;-)

hezký moučník:-p;-):yes::yes::-K

Tématické fráze:
mandarinkové řezy hrk hrk, hrk hrk dort s mandarinkami, mandarinková buchta hrk hrk, hrk hrk řezy, mandarinkové řezy, moučník s mandarinkami hrk hrk, mandarinkovy rezy hrk hrk, buchta hrk hrk s mandarinkami, rezy hrk hrk, skvělé mandarinkové řezy, mandarinkové hrk hrk řezy, láďa hruška třepaci koláč, buchta hrk hrk, třepací řezy, třepací buchta, hrk hrk dort, hrk hrk, třepací dort na plech, třepací dort ládi hrušky, hrk hrk řezy s mandarinkami

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, cukr vanilkový, prášek do pečiva, vejce, olej, mléko, tuk, mouka polohrubá, kompot mandarinkový, smetana ke šlehání, pudink vanilkový, ztužovač šlehačky

Přidat fotografie receptu