Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bělehradský vepřový řízek

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 807 kJ /
432 kcal
Bílkoviny14,01 g
Tuky1,05 g
Vláknina18,54 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy82,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řízky naklepeme, osolíme, posypeme mletými čili papričkami, nebo pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran zprudka opečeme na oleji. Krok 2: Pekáč vysteleme pečícím papírem, který zlehka vymažeme olejem, vložíme opečené řízky a dáme do předem rozehřáté trouby. Krok 3: Pečeme na 200 st ještě asi 15-20 min. Krok 4: Na výpeček z masa dáme na proužky nakrájené papriky, na kousky nakrájená rajčata a nasekaný česnek. Mírně osolíme, můžeme také posypat čili papričkami, zalijeme malým množstvím vody a chvíli dusíme-cca 5 min. Krok 5: Nové brambory-neoloupané nakrájíme na čtvrtky a přidáme k zelenině. Krok 6: Přikryjeme poklicí a dusíme do změknutí brambor. Zeleninu s dušenými bramborami podáváme jako přílohu k masu.

Zveřejněno 11. 5. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-paní Květa Končelová-Lidové recepty.

Recept je mnou mírně upraven.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bělehradský vepřový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x8kq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bělehradský vepřový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x8kq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

jiřina Nováková: Tak to musím taky zkusit :-)

jiřina Nováková 7. 5. 2015 13:18
Já jsem k té zelenině ještě přidala na kousky pokrájenu dýni a fakt to nemá chybu.:-p

Mňamka :yes: +17

Anna Kocikova:;-):-)

Receptík i fotky se mi moc líbí:-KKrásná,šťavnatá mňamka:-p+:yes:

Pajaja: tak to mám fakt radost;-), díky!:-)

Hezky sis ho poupravila, Jani! ;-) Já uvařím přesně podle Tebe, moc se mi recept líbí! :-K:yes:+

:yes::yes::-p

;-):-p super Jani, dobrotka na stole, zase bezvadná:-K;-):yes:

BILKOVAI: jo, tak to se mi líbí Iwetko,sůl a bylinky používaly naše babičky a jak nám chutnalo:-p;-)

Bahula: ne není. Záleží, jak moc si posypeš to maso, každý podle své chuti;-)

To musí být pěkně ostré :yes:+

Jasná +8:yes:. Přidáno do oblíbených. Celkem dietní a zdravé jídlo. Díky! :-K

rebeka: Lhářko, nevěřím!!:-((:-D

Jana Remkova::-//:-// znáš mě dobře:-//:-D:-D:-D:-D už mám hotovo.. a nebooj.. tak pozdě nic nepřidám, páč já zítra službu mááám:-D:-D:-D:-D:-D

Tématické fráze:
bělehradský vepřový plátek, bělehradské brambory, bělehradský plátek, bělehradský kotlet, belohradsky rizek, veprovy krcek, vepřový krček recepty, vepřový krček recept, bělehradsky vepřový kotlet, bělohradský vepřový řízek, bělehradský kuřecí řízek, bělehradské řízky, bělehradký řízek, bělehradské maso, bělehradská kotleta, bělehrdský řízek, recept na vepřový krček, veprovy rizek, belohradsky řízek recept, recepty na vepřový krček

Suroviny:
řízek vepřový, brambory, paprika čerstvá zelená, rajče, česnek, mouka hladká, chilli paprika čerstvá, sůl, olej

Přidat fotografie receptu