Suflé
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 277 kJ / 2 456 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,42 g |
Tuky | 130,58 g |
Vláknina | 15,24 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 469 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 263,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozehřejte troubu na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Šest formiček na suflé (nebo hrnečků s rovnými stěnami) o objemu 200 ml vymastěte máslem a vysypte drcenými mandlemi.
Krok 2: Do mísy nalámejte čokoládu a zalijte ji kávou nebo likérem. Čokoládu roztavte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce (dvě až dvě a půl minuty na střední výkon), promíchejte, aby vznikla hladká a lesklá hmota. Nechte ji trochu vychladnout.
Krok 3: Do rozpuštěné čokolády zamíchejte mouku, polovinu cukru a žloutky. Z bílků ušlehejte hustý sníh a postupně do něj zapracujte zbylý cukr, aby vzniklo lesklé sněhové těsto. To pak zamíchejte do čokoládové směsi – nejlépe po několika dávkách a velmi opatrně, abyste co nejvíc zachovali drahocennou lehkost.
Krok 4: Rozdělte směs do formiček nebo hrnečků. Vložte do trouby a pečte patnáct až dvacet minut, aby malé nákypy správně vyběhly a měly na omak pevnou kůrku. Pokud je po téhle době povrch ještě měkký, vraťte dezerty na pět minut do trouby.
Krok 5: Mezitím připravte polevu. Čokoládu rozlámejte nebo nasekejte, do menšího rendlíku nalijte smetanu a nechte ji dojít k varu.
Krok 6: Stáhněte plamen a do horké smetany přidejte čokoládu. Míchejte, dokud nevznikne hladká směs. Nakonec přilijte kávu nebo některý z likérů a už dále nevařte.
Krok 7: Při podávání můžete vršek suflé rozlomit a do pukliny vpravit lžíci zmrzliny a přelít ji trochou horké čokoládové polevy.
Zveřejněno 13. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6xG
Moje poznámka
Suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6xG
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 47 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 23 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 44 minutami
Plněné ořechy
Handour před 54 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
vanilkové suflé,
formičky na sufle,
vanilkové suflé recept,
suffle,
jak udělat sufle,
sufle dort,
suflé v mikrovlnce,
zeleninové suflé,
zeleninové suflé,
suflle,
suflé z bílé čokolády,
soflé,
jak se děla sufle,
suflle recept,
jednoduché sufle,
soufle,
zeleninové souflé,
sufle do hrnecku,
prave sufle,
vanilkové souflé
Suroviny:
mandle mleté,
čokoláda na vaření,
káva černá,
mouka hladká,
cukr krupice,
vejce,
máslo,
čokoláda na vaření,
smetana ke šlehání,
káva černá,
zmrzlina vanilková
Komentáře (5)