Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olomoucký voňavý koláč

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

senky senky

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 682 kJ /
2 553 kcal
Bílkoviny118,28 g
Tuky131,70 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 415 mg
Sodík 4,92 g
Sůl12,52 g
Sacharidy215,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nastrouháme brambory, zasypeme moukou s práškem do pečiva, přidáme vejce a tvaroh, osolíme a vypracujeme vláčné těsto. Krok 2: Necháme odpočinout a v mezičase si připravíme náplň. Krok 3: Cibuli nakrájenou na půlkolečka osmahneme s nakrájenou klobásou a slaninou. Krok 4: Přidáme nakrájenou jarní cibulku a odstavíme, už nerestujeme. Krok 5: Těsto rozdělíme na poloviny, jednu polovinu rozválíme a vložíme do pekáčku nebo zapékací formy. Krok 6: Poklademe restovanou směsí a na kostičky pokrájenými tvarglemi a sýrem nebo brynzou. Krok 7: Překryjeme druhou vyválenou polovinou těsta. Krok 8: Okraje přimáčkneme a povrch potřeme rozpuštěným máslem. Krok 9: Pečeme v troubě předehřáté na 185°C cca 35-45 min .

Zveřejněno 17. 5. 2012

Poznámka autorky senky

Recept mě zaujal v časopise Kuchyně.cz a nezklamal. Pikantní náplň se doplňuje s jemným tvarohovo-bramborovým těstem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olomoucký voňavý koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rkoq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olomoucký voňavý koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rkoq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Včera jsem dělala, těsto po upečení chuťově moc dobré, jen se s ním hůř pracuje..., plnila jsem cibulí, anglickou, klobáskou, eidamem a mazacím sýrem se zelenin. příchutí, posypala petrželkou a dala na malý plech....tvarůžky jsme doma neměli a i bez nich moc dobré....
Dá se plnit prakticky čímkoli....určitě nedělám naposledy :-p

:-O no teda, to vypadá skvěle!! :-) Zkusím to udělat, bez masa, jen se sýry :-):yes:

moc fajn rcp, vyzkouším, já tvarůžky můžu:yes::yes::-K

krásná voňavá:-8 mňamka
:yes::yes::yes:

To vypadá moc dobře :-p:yes:

:-p:-p:-p:yes:

šenkýřko:-D:-D čteme stejnou "literaturu":-D:-D taky jsem na něj zálibně koukala;-):-p:yes::yes: byla jsi rychlejší:yes::-K

Ale toto je krásne!:yes:

:-Kvypadá to moc pěkně:yes::yes:

To musím zkusit, vypadá to famózně! :yes:

:-p:-p:-p:yes:+

Senky, těbůh to je zase dílo pro mé chuťové buňky:-p samé dobré věci, završené oblíbenými tvarůžky-to musím spáchat;-) Máš ten krásnej 1.bod:yes:

Tématické fráze:
švestkový koláč s bramborovým těstem, jak jsi doma udělat olomoucké syrečky, kolac z olomouckych tvarůzku, kolac s olomouckymi tvaruzky, recepty z vařených brambor ve slupce kolač svestkovy, olomoucké těsto na koláčky, slaný koláč brynza, vonavé pečení recepty

Suroviny:
mouka hladká, tvaroh měkký, brambory, vejce, prášek do pečiva, sůl, cibule, slanina, klobása papriková, sýr tvarůžky kulaté, brynza, cibulka jarní, máslo

Přidat fotografie receptu