Cukeťák
Období přerostlých cuket nám dává zabrat. Během chvilky se z malých krásek stanou obři. Pro takové případy se hodí recepty na různé čalamády, placičky a nákypy. A právě jeden povedený cukeťák Vám přinášíme dnes.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 575 kJ / 3 005 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,10 g |
Tuky | 164,76 g |
Vláknina | 26,60 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 8,43 g |
Sůl | 20,05 g |
Sacharidy | 231,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu omyjeme, přepůlíme, semínka a měkký střed vydlabeme. Cibuli a sýr nastrouháme do mísy.
Krok 2: Cuketu nastrouháme zvlášť a necháme chvíli pustit přebytečnou vodu, pak vymačkáme a smícháme s cibulí a sýrem. Salám nakrájíme na malé kostičky.
Krok 3: Dále do mísy přidáme strouhanku smíchanou s práškem do pečiva, olej, petržel, vajíčka, salám, případně slaninu. Ochutíme Vegetou, majoránkou, solí a pepřem. Důkladně promícháme.
Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj připravené těsto.
Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 25 minut.
Krok 6: Nejlépe chutná teplý třeba se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 7. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukeťák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8NB
Moje poznámka
Cukeťák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8NB
Nejnovější recepty
Cuketová polévka v kuřecím vývaru s hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 21 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 22 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno 29. 1. 2025 12:01
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno 29. 1. 2025 11:41
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno 29. 1. 2025 11:30
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Neregistrovaný před 4 minutami
Koláč z ricotty a tvarohu
Neregistrovaný před 7 minutami
Drožďová polévka s pórkem
MyEETT před 10 minutami
Koprová omáčka
Neregistrovaný před 18 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 25 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 28 minutami
Palačinkové mističky
Neregistrovaný před 32 minutami
Maminčiny koblihy
Neregistrovaný před 32 minutami
Perník od pí. Fidranské
Neregistrovaný před 37 minutami
Dýňová marmeláda a pyré
Neregistrovaný před 38 minutami
Tématické fráze:
cukeťák,
cuketak recept,
recept na cukeťák,
recept cuketak,
cukeťák na plech,
cukeťák do trouby,
cukeťák na plech recept,
recepty cukeťák,
nejlepší cuketak,
cukeťák recepty,
výborný cukeťák,
cuketak na plech recepty,
cuketák v troubě,
cuketˇák,
cuke´ták,
cuket´ák,
top recepty cukeťák,
cukeťáky na plech,
cukaťák,
ceketák
Suroviny:
cuketa strouhaná,
cibule,
sýr strouhaný,
strouhanka,
olej,
nať petrželová,
vejce,
salám měkký,
slanina anglická,
prášek do pečiva,
vegeta,
majoránka,
pepř mletý
Komentáře (38)