Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety s domácí omáčkou

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amarcha amarcha

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 441 kJ /
1 062 kcal
Bílkoviny82,24 g
Tuky75,25 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 260 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hluboké pánve dáme na trošku olivového oleje, cibuli si nasekame nadrobno a vhodime do pánve, opražíme, poté vložíme mletého maso a prolisované stroužky česneku, pražíme dokud nám maso trošku nezhnědne a nerozpadne se. Krok 2: Pak vlijeme protlaky, vsypeme sušenou bazalku (špetku) a necháme dusit za občasného promíchání. Dusíme do doby, než protlak sám zhoustne. Krok 3: Uvaříme si špagety a na špagety s omáčkou dáváme ještě čerstvou bazalku a sypeme nastrouhaným eidamem a parmazánem.

Zveřejněno 18. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety s domácí omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1ErR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety s domácí omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1ErR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dělám téměř stejně, je to rychlá a dobrá omáčka. Někdy přidávám i čerstvé rajče. Vložila jsem foto.:-K

Tak dá se to i v hrnci ja mam dost hlubokou pánev a dělá se mi to v ní líp ale díky za tip ;-)

Hezký recept na přímo klasickou marinara omáčku.:-p
K tomu bych jen podotkl, že když už se vaří omáčka v pánvi, je v Itálii obvyklé vylovit těstoviny z vody těsně před dovařením, neoplachovat, a vložit do pánve s omáčkou, promíchat, a pokud je omáčka moc hustá, přidat trochu vody ve které se těstoviny vařily.
Důvod k tomu všemu je, že se nespláchne škrob s povrchu těstovin a omáčka na nich ulpí.;-)

Tématické fráze:
domácí omáčka na špagety, omacka na spagety bez masa, omáčka na špagety, špagety s domácí omáčkou, domácí směs na spagety, omáčka z mletého masa ke špagetám, špagety recepty výborné s mletým masem a omáčkou, recept na spegety, špagety s omackou, špegety, spagety marinara, domácí recept na směs na špagety bez masa, spegety s omackou recepty, špagety ala marinara, špegety bazalka, domácí směs na na špagety, špagety s domácím protlakem, domáci směs na špsgety, omáčky na špagety bez masa, spagety s onackou bez masa

Suroviny:
maso mleté, cibule, česnek, šťáva rajčatová, bazalka čerstvá, sýr eidam, olej olivový, těstoviny špagety

Přidat fotografie receptu