Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozstřelení ptáčci z vepřového masa

Španělští ptáčci - to je doslova česká klasika, kterou nám pravidelně vařily maminky či babičky. Pokud vás však od jejich přípravy odrazuje pracné zamotávání, pak vyzkoušejte tento recept na rozlítané ptáčky, kdy tato zdlouhavá činnost odpadá.

Hodnocení receptu je 4,5 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lilith-Isa Lilith-Isa

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 107 kJ /
1 699 kcal
Bílkoviny133,46 g
Tuky109,40 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 2,49 g
Sůl5,88 g
Sacharidy41,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajíčka nejprve uvaříme natvrdo, zhruba 12 minut. Poté prudce zchladíme studenou vodu, počkáme až vychladnou a oloupeme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Maso, párek, okurky a vejce nakrájíme na kostky, přidáme sůl, pepř, chilli, hořčici a promícháme. Krok 4: V hrnci rozpálíme olej na kterém zpěníme cibuli. Krok 5: Přidáme trochu chilli, maso s ostatními surovinami, krátce osmahneme, podlijeme vodou a necháme dusit, dokud maso nezměkne. Krok 6: Připravíme jíšku. V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a osmahneme. Krok 7: Když je maso měkké, dolijeme vodu, přidáme Masox, zahustíme jíškou naředěnou trochou vody a provaříme aspoň 15 minut.

Zveřejněno 18. 5. 2012

Poznámka autorky Lilith-Isa

Můžeme přidat i žampiony.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozstřelení ptáčci z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7YLj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozstřelení ptáčci z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7YLj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Skoro jako znojemská.

Ptáčky mám moc ráda. :yes:

já také dnes dělala, ale z krůtího:-p:-p

jéééé já je dnes také dělala:-)):-)):-)):-)):-)):-))

Dělám z vepřové plece:-*,ale kýta je libovější takže :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
ptáčky z vepřového masa, španelsky ptacek z veproveho masa, rozstřelený ptáček, rozstřelený španělský ptáček, vepřový ptáček, roztřelený ptáček, recept na rozstřelené ptáčky, rozstřelený ptáček recept, veprove ptacky, ptacci recept, roztřelení ptáčci, recept na ptáčky z veproveho masa, rozstrelene ptacky, španělské ptáčky z vepřového, recept rozstřelené ptáčky, ptáček z vepřového masa, rozstreleny spanelsky ptacek recept, rostřelený ptáček, rostřelení ptáčci, španělský ptáček recept z vepřového masa

Suroviny:
kýta vepřová, uzenina, vejce, okurky sterilované, cibule, sůl, pepř, chilli, masox hovězí, hořčice plnotučná, máslo, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu