Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí řízky s brynzovou náplní - poradní

Šťavnaté a lahodné závitky jsou na svátečním stole vždy vítány! Snadno se připravují a umožňují jejich náplně měnit podle chuti a fantazie. Masové závitky lze podávat s libovolnou přílohou. Můžete si je také připravit předem a uložit do mrazáku.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 387 kJ /
810 kcal
Bílkoviny50,49 g
Tuky48,15 g
Vláknina5,12 g
Cholesterol 584 mg
Sodík 1,33 g
Sůl3,37 g
Sacharidy42,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso umyjeme, řádně osušíme a jen velmi zlehka osolíme, můžeme i opepřit. Krok 2: Mezi dvěma potravinařskými foliemi (nebo v mikrotenovém sáčku) rozklepeme na co možno nejtenčí plát. Když vyrobíme díru, nebo tam je již z výroby, nevadí. Proč nevadí? Poněvadž nyní nastane maskování děr špenátem. Krok 3: Pokud nekoupíme již špenát praný, tento úkon provedeme sami. Poté jej necháme okapat a oschnout. Krok 4: Takže teď celou plochu masa pokryjeme špenátovými listy. Krok 5: Ořechy vhodíme do mikrotenového sáčku a nahrubo je posekáme. Krok 6: Na ně rozdrobíme brynzu, posypeme ořechy a poklademe česnekem, který pokrájíme na plátky. Krok 7: Pak se snažíme maso nějakým způsobem zabalit, zamotat.. zkrátka děláme, co umíme, pomůžeme si párátky.. prostě maso sbalíme nebo jen přehneme. Šikovnější jenom konce po naplnění sklepnou paličkou. Krok 8: Do misek nebo jiných vhodných nádob si připravíme hladkou mouku, vejce s mlékem a strouhanku. Krok 9: Zamotance osolíme, dáváme pozor na ta párátka, ať si nepopícháme prstíky! Krok 10: Takže postupně zamotance obalíme v mouce, vejcích a nakonec ve strouhance. A budeme smažit. Kdo má, použije k tomuto účelu fritézu. Krok 11: Kdo nemá, smaží ve vyšší vrstvě tuku a to velmi pomalu, ať se závitky pořádně prosmaží. Fritéza je v tomto případě výhodou, protože se maso smaží krásně ze všech stran, nic se nemusí hlídat ani otáčet. Ve fritéze smažíme při teplotě 180 °C 10-12 minut. Krok 12: Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

TIP: Jak na dokonalý trojobal

Zveřejněno 19. 5. 2012

Poznámka autorky rebeka

Proč ten název... původně jsem chtěla maso dělat se šťávičkou, napřírodno. Jenže.. Magdalenka mě ukecala, že má chuť na rezne :-)) a taky mi poradila s nádivkou. Tímto ji děkuji velmi. Moc jsme si pochutnali. Masíčko bylo šťavnaté a brynza spolu s tím ostatním se krásně doplňovala.

Jo, a ještě k počtu porcí: jsem myslela 4 řízky, 4 porce.. ale to se nedalo sníst! Takže jeden řízek napolovic - jinak nešlo. Takže tak.. dobrou chuť.

P.S. spolustrávníky upozorníme, že jsou přítomna párátka, ať je ( spolustrávníky ) nemusíme s cizím tělesem, potažmo oním již zmiňovaným párátkem, vézt na pohotovost. Jednak by nám dotyčný moc neděkoval, navíc, protože je sobota, bychom za něj vyplázli 90kč regulační polatek :-)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízky s brynzovou náplní - poradní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o8Vj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízky s brynzovou náplní - poradní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o8Vj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

magdalenka::-( tak pa, ty.. popoluška:-D:-D:-D;-) aj tak ti ďakujem:-)

rebeka: prosím ťa, ja som nefotila, jednak to bolo vepřové a nebol to závitek a jednak by som sa pri tebe cítila ako popoluška...:-D pa.

magdalenka::-):-) budu se těšit na fotečky, děkuji:-K;-)

Práve som dosmažila..len som mala na tenko naklepané bravčové rezne - nie kuracie, spod snehu som vyhrabala mangold a neboli závitky, len taký dvojrezeň...obchádzam s hladným pohľadom...

Jak mi tohle mohlo uniknout? Brynza..:-p:yes:

mischelinka::-8 já taky, navíc, když je Liptovská:-p:-p;-):yes::yes: děkuju:-K

zizala: :-8 já děkuji:-), jsem poctěna velice:-);-)

To jsem si zase hezky početla (líbí se mi Tvůj styl psaní receptů ;-)) a pokochala se fotkou :yes: Podle ingrediencí to musela být velká dobrota :-p

:yes:super roládička :-p a brynzu já ráda:-*

Pěkně nabitá prsíčka:yes:

Prsíčka samýma dobrůtkama naplněná:-O To bych si dala taky líbit:-p:-*:yes:

krásné papaníčko:yes::yes::-)):-K

Klara: ja viem, prečo sa ti páči:-8:-8 to tá bryndza, však;-):-?:-D:-D

Móóóć pekný recept:yes::yes: dávam do oblúbených:-p:-p

Zdenka1::-D:-D na fáře:-?:-? to nevím.. asi bych upíjela mešní:-8:-8:-D:-D:-D
díky moc všem:-K

Rebi, bez komentáře, prostě jen :yes:

Tématické fráze:
plněné kuřecí řízky, smažení řízků ve fritéze, řízky ve fritéze, kuřecí řízky ve fritéze, řízek ve fritéze, řízky z fritézy, kuřecí závitky ve friteze, troj obal na rizek, kuřecí řízek ve fritéze, rizek s brynzou, kuřecí rizek se špenátem a kaší, jak delat řizky ve friteze, jak ve fritéze připravit vepřovy řízek, kuřecí prstíky, recepty-závitky pana faráře, náplň do vepřového řízku, fritéza delikátní recepty, řízky plnene, kuřecí ve vriteze, kuřecí řízky recepty

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, špenátové listy, brynza, česnek, ořechy vlašské, sůl, pepř mletý, vejce, mléko, mouka hladká, strouhanka, sádlo

Přidat fotografie receptu