Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanový dort Margot

Pokud máte rádi tyčinku Margot, neváhejte a vyzkoušejte si připravit tento luxusní dort. Je lehký, svěží, ideální do letního počasí. Tyčinka je dostatečně sladká, proto není potřeba krém doslazovat. Příjemnou kyselost mu dodává bílý jogurt.

Hodnocení receptu je 5,0 (138×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 031 kJ /
2 875 kcal
Bílkoviny86,16 g
Tuky166,95 g
Vláknina17,90 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 874 mg
Sůl2,11 g
Sacharidy248,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a zamícháme. Mouku, prášek do pečiva a kakao promícháme a zlehka přidáme do pěny. Dno dortové formy vyložíme papírem na pečení, vlijeme těsto a upečeme. Krok 2: Upečený korpus položíme vychladnout na mřížku. Krok 3: Mezitím ušleháme šlehačku. Krok 4: Čokoládu Margot jemně nastrouháme, čokoládu na vaření můžeme nastrouhat nahrubo. Ztužovač vysypeme do mísy, přilijeme vodu a metličkou vyšleháme. K želatině přidáme jogurt a společně umícháme. Krok 5: Nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a nastrouhanou čokoládu. Krém vylijeme na vychladlý korpus, posypeme hoblinami a necháme ztuhnout.

TIP: Jak vyšlehat šlehačku

Zveřejněno 19. 5. 2012

Poznámka autorky Bahula

Zdroj: Hrníčková kuchařka

Koupila jsem si novou knížku a tento recept mě zaujal, v knize byl pod názvem „Smetanový dort s Margotkou“.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanový dort Margot

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRlm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanový dort Margot

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRlm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (128)

Dort je vynikající <3

Pekla jsem jiz podruhe. Je vazne dobry. Na formu o prumeru 24 cm jsem pouzila dvojitou davku na korpus. Po upeceni ma na vysku asi 2,5 cm. Pekla jsem cca 20 min. na 180 stupnu,a mela ho prikryty alobalem. Testo se pece hodne dobre,s jinyma byva obcas problem a nejsou dopecene,s timto uplne super i pro zacatecniky.
Jinak krem podle navodu a :yes:.
Snad jsem aspon pridala svou troskou do mlyna,co se tyka upresneni peceni korpusu:-D

Škoda že se u receptů neuvádí velikost formy.

Dobrý den chtěl bych se zeptat na jakou teplotu a na kolik minut ten dortík pečete? :yes:

Bahula ráda bych se zeptala jak dlouho dortík vydrží (pokud se tedy hned nese*ere :-D)? Nebo spíš lépe položená otázka jak dlouho před podáváním se může udělat? Když ho potřebuji na pátek(sobotu), můžu ho udělat ve středu? Nespadne ta šlehačka? Jinak vypadá nádherně a jistě bude moc dobrý. A ta žabo-myší válka kolem jeho autorství???:-D:-D:-D Nechápu a přijde mi, že ani děcka na písku by se tak netahala..Tak si z toho nic nedělejte:-K

skarlettka 29. 4. 2017 17:27
Bendik: to bych ani nezkoušela. Já takové typy dortů dělám tak, že korpus si upeču den předtím a druhý den ráno dám tu nápln. Ten třetí den to už není ono.

Tento recept jsem dělala již několikrát. Místo želatinového ztužovače jsem použila pouze ztužovač šlehačky (Smeta-fix) a výsledek na výbornou! Doporučuji :yes:

prosím, prosím poraďte mi jakou šlehačku kupujete? Mne se opakovaně šlehačka Kunín i když jsem přidala Smeta-fix nepodařila ušlehat ;-(

Dobrý den chtěla bych se zeptat kde sehnat zelatinovy ztuzovac nebo mám koupit zvlášť ztuzovac a zelatinu dělám s tím poprvé tak prosím poraďte děkuji Jana

vypadá to úžasně,jak bude nějaká sešlost,tak to udělám.Pro nás 2 by to bylo moc kalorií:-D

Pekla jsem tuto sobotu, luxusní záležitost! :yes:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak moc jde cítit chuťově Margotka v krému. U nás ji nikdo moc nemusí, ale recept mě zaujal. Popřípadě se chci zeptat, zda to už někdo zkoušel s obyčejnou mléčnou čokoládou místo Margotky? Děkuji ;-) :-8

Žanda: vždycky se musím smát - margotku rodina nejí, tak co řešíte - je spoustu jiných receptů bez margotky. Mimochodem tento moučník dělávám s MARGOTKOU a je super, my MARGOTKU můžeme

Bahula: Moc děkuju, to jsem moc ráda, zrovna tento ztužovač jsem včera objednávala v Tescu, je v akci, za chvíli přivezou velký nákup, ale nemám Margotku, když jsem včera psala objednávku, to jsem ještě o vašem fantastickém dortíku nevěděla. Tak příště. Moc děkuju a přeju krásné svátky:-K:-))

Nádherný, lehký dortík, moc se mi líbí, dávám do oblíbených a + bod, jenom prosím dotaz kterou želatinu tam dáváte, ten klik na oetker želatinu mi nefunguje.:-p:yes::-K

Bahulko :-K, děkuji za skvělý dortík k oslavě mých a manželových narozenin :-). Všem moc chutnal :yes:. Bodíka jsem Ti už dala předtím, protože vím, že máš skvělé receptíky. Posílám jenom fotečku ;-).

jako narozeninový dort výborný, samá chvála :-))

Bahula: Evi, tak jsem se k němu konečně dokopala a musím říct, že všechny ódy na tuto lahodu byly namístě.. luxusní záležitost:yes:
Bodík už proběhl, tak jenom foto a velký dík:-K

Výborný a přitom jednoduchý dort:yes: Návštěva moc chválila, nezbylo nic;-):-)

Tak jsem konečně dostala odvahu dort vyzkoušet. Kdybych mohla poslala bych 100 bodů :yes:, byl skvělý :-p:-p. Posílám aspoň foto ;-) Děkuji za recept :-K

To bude dobrota :-p:-D brzy vyzkouším :yes: 52. bodík letí

Vôbec sa nečudujem,že už máš 50 bodov za tento recept :-) Ten krém je úžasný :-*:yes::yes: Ja som použila len piškóty,nakoľko za týždeň by sa mi mala narodiť dcérka a už leeeedva chodím,tak som si to trochu zjednodušila :-8 Pridávam foto :-K

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, zda jde tento margot krém použít i do klasického dortu - jestli krém udrží půlku prořízlého dortu nebo je lepší dát krém až nahoru. Děkuji :-p

lany: PL - polévková lžíce :-)

vypadá to krásně, akorát nevím, co je PL?

Kouzelné:-O:-K:-K:-K:yes: +46

Vynikající,jen jsem měla menší formu a tak jsem to rozkrojila a mázla mezi,super!!!!!!:-p:-KVšichni chválili a doufám,že neva malá obmněna.

magdalenka: Nejsem sice autor, tak snad nevadí, že odpovídám! :)
Ale želatina se postará o to, aby šlehačka držela, takže si myslím, že je ztužovač zbytečný! :))

Troufalost:-!:-!
Přidat sem tak krásný dílo!:-K Zítra má sestra narozeniny a já už na moučníku pracuji, až dokončím, přidím foto a zatím dávám bodík!:yes::-*

Moc dobrý:yes:

Evička, stužovač do šľahačky nedávaš? Dík.

Toto mi nejak uniklo...musím rýchlo vyskúšať:-p

Tak jsem si vybrala tvůj recept a nelituju:-)). Jen dortová forma je plná:-S, tak jsem nalila do srnčího hřbetu, naskládala piškoty a je to.
Děkuji za fajn recept, určitě bude zase další.:yes::yes:
Posílám fotku, bodík už jsem dala;-)

senky:Děláš mi chutě. Já jsem tento víkend nic nepekla,jsme na výstavě a denně jezdíme večer domů až do přítí neděle. Sedla jsem po dlouhé době k receptům a jenom :-p:-p:-p

Evi, dneska druhé kolo:-K:-K jako narozeninový:-! Dala jsem na výběr: klasika(ale do krému se mi teda nechtělo), ovocný se želatinou a "Margot" a vyhrálas:-D:-D Rozkrojil se po obědě a jsou tam dva kousky. Vzhledem k tomu, že tu má Marek Andulku, tak na zítra do práce mi určitě nezbyde:-D:-D:-D

Vypada to uzasne uz mam recept v oblibenych a urco se do nej nekdy pustim :-) Jen nechapu tady tu kritiku.. Nevim kolik jim je let tem co tady to pisou, ale chovaji se jak 5-ti lete deti na pisecku,ktere se hadaji o babovicky.. Takhle bych se svym zpusobem mela chovat ja jako 20-ti leta ale takhle s eja vazne nechovam... Kdyz se vam recept nelibi tak si ho nevsimejte a nejdete si jiny ktery vam bude vyhovovat. Jsem tady novacek,ale jak vidim tak takovi rejpalove jsou vsude..Navic autorku receptu neznam ani osobne ani pres diskuzi takze nejake nadrzovani urcite skupince u me nehrozi..Jen nedokazu pochopit proc si nekteri takove nazory nenechate pro sebe jelikoz na ne nikdo neni zvedavy.. a i pres to vsechno vam to stejne k nicemu nepomuze,jen k vasemu samotnemu rozcileni ze s vami nekdo nesouhlasi :-K

Bahula: Velká gratulace za uveřejnění tohoto receptu v AHA;-);-)

senky:Děkuji za krásné fotky :-K:-K:-K

Jedním slovem vynikající:yes::yes: soused zvládl i moji porci:-D:-D bodovala jsem dávno, dnes přidám, s dovolením, foto a díky:-K k receptu se budu pravidelně vracet:-)

senky::-D:-D:-D:-K

Evi:-) včera jsem pokoušela osud a pustila se do Tvého Margot dortu a vyšlo to:yes::yes: Příprava jednoduchá a vcelku i rychlá, krém je velice chutný:yes::yes: jenom korpus jsem musela péct dvakrát:-(..... jelikož jsem jela s objednaným masem za nemocnou šéfkou;-) a teď to přijde....:-D:-D zapoměla jsem chladící se korpus na zemi (já trubka) a náš milovaný jezevčík Ferenc mi ho:-D no nesmějte se:-D sežral:-!:-!:-!:-D:-D:-D Ta smšť nadávek byla slyšet až u sousedů:-D:-D Ale nakonec se vše v dobré obrátilo a až nakrájím, přidám i foto;-):-)

dort vypadá nádherně:yes::yes::-)):-K

Terka0001:Vanilkový cukr jsi dala dobře do krému, může se přidat i více cukru, ale já moc nesladím. Díky za vyzkoušení a jsem ráda, že se ti dort podařil :-K

Je naprosto výborný :yes:. Dokonce jsem dostala pochvalu i od tchýně!!! Navíc je to můj první dort :-D. Nemám ho sice tak krásný jako Bahula, ale i tak jsem strašně šťastná. Díky všem za dobré připomínky a skvělé recepty :-K:-K:-K:-K:-K
Ps- kam se dává ten vanilkový cukr? Já si ho všimla až ve finiši a dala jsem ho k jogurtu a ztužovači ;-)

Terka0001:Přesně ten, ať se podaří:yes:.

chocolate:
Moc děkuji :-K. Takže Hollandia selský bílý? www.hollandia.cz/Nase-produkty/Selske-jogurty/Bily/3-9-d.product.aspx

Terka0001: Terko,já kupuji jogurt Hollandii je hustý a přírodní,zatím se mi v krémech osvědčil nejlépe. :-*

Starostlivo som si pozrela obidva zakusky, ktore su v podobnych...a nechapem ako mozete tvrdit, ze su to rovnake recepty. V kazdom mucniku je krem z ineho zakladu .
A tento tu je naviac urceny uzivatelom, kt. pecu podla hrncekov a lyzic a nemaju vahy .
Takze mozeme byt radi, ze v databaze tu mame aj tuto alternativu a bahule mozeme jedine podakovat.
Ja uz fakt nechapem tieto utoky a pisem po milionty+1 krat , ze tieto stranky majitelia robili tak, aby sa sem zmestilo trebars milion podobnych receptov.
Na to, aby sa vedel clovek v nich orientovat, tak vymysleli funkciu *podobne recepty* a uzivatelia si mohli vybrat ten kde je krem robeny zo smotany, alebo jogurtu, alebo z rastlinnej slahacky. Vyhrady su akurat k receptom duplicitnym. Funkcia podobnych receptov nebola vymyslena na to, aby sa autor receptu citil trapne, ale na to, aby mal uzivatel vedomost o viacerych moznostiach.

Terka0001:Nejsem autor, ale na podobné dezerty používám Hollandii, Kunín nebo Olmu, které jsou husté a nevodové.

Prosím, prosím jaký jogurt (značka)?????? Zítra ráno ho chi dělat a nevím jaký koupit. Moc děkuji :-K

A víte co? Vy co se tu hádáte? Tenhle recept se mi zrovna tak líbí, že ho taky zkusim! :-p Určitě bude moc dobrý.

holka ze severu:Podle hodnocení-bodování.

1974andrea: Jak se do top10 vůbec recept dostává? Díky.

Bože, už i tady se válčí.... :-S Blbci se holt najdou všude.

Nota:Protože recept je tam pouze 14 dní;-)

Proč se recept ztratil z top 10 ;-(

Bahula: Já ti to prozradím, ty ostatní jsou neschopní a ZÁVIDÍ:-K:-K

Nevím čím jsem si zasloužila tolik zloby, nikoho nepadám, nemám pocit, že bych se někde vystrkovala a za výbornou kuchařku se nepovažuji. Když si přečtu zpětně komentáře některých nepřihlášených, tak je mi z toho smutno a to jenom kvůli tomu, že jsem přidala podobný nebo stejný recept? Nejsem první ani poslední komu se to podařilo. A napadat mě, že lžu když jsem recept vložila 19.5. a komentář přidala 20.5., jak píše Jana. Asi jsem někomu šlápla přímo na kuří oko a to se nevyplácí;-)
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=1888

Bahula:
Děkuji moc za radu. Těsto jsem připravila správně, ale v krému asi vím, kde jsem udělala chybu. Použila jsem špatný ztužovač. Proto možná krém neztuhnul tak, jak měl a pouštěl tolik vody. Už vím, který použít. Snad ho seženu i u nás v obchůdku.
Děkuji moc za odpověď a věřím, že pokus č. 2 se podaří lépe.;-)

Nevím o kom to tu mluvíte, ale asi o někom, kdo vám leží v žaludku, protože já se bavím o komentáři 20.5. zde u receptu Osvěž..., který se mi ukazuje pod receptem!! Vadí vám kritika a sami napadáte cizí lidi, to byste se měli zamyslet.

Dort je krásný a nutno podotknout, že je rozdíl mít zde dva tři podobné a velmi efektní zákusky, než přidat stodesátou buchtu se zakysankou apod.
Bahula má nádherné aranžmá, měla s tím jistě práci, stačilo napsat, že je tu i podobný recept a upozornit na něj přidáním do podobných.Takové napadání je zbytečné a autorka si ho nezaslouží..

Tématické fráze:
margot dort, smetanový dort, dort z margotky, dort margot, smetanový krém do dortu, smetanový krém na dort, margot zákusek, dort z čokolády margot, krém z čokolády margot, smetanový dort recept, dort s margotkou, dort s margot, smetanový krem dort recept, zakusek z margotky, smetanovy zakusek, smetanové dorty, smetanový dort s margotkou, dort z margot, margot krém, zákusek margot

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, mouka hladká, kakao, prášek do pečiva, smetana, cukr vanilkový, ztužovač želatinový, voda, jogurt smetanový, čokoláda na vaření, čokoláda margot, čokoláda

Přidat fotografie receptu