Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory

Doslova perfektním jarním receptem jsou kuřátka plněná nádivkou, obalená ve slanině, podávaná s petrželovými brambory. Opravdu sytý sváteční oběd si svojí chutí podmaní všechny vaše strávníky.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 182 kJ /
3 867 kcal
Bílkoviny83,47 g
Tuky278,00 g
Vláknina32,06 g
Cholesterol 1,62 g
Sodík 2,69 g
Sůl6,30 g
Sacharidy242,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra a cibulku pokrájíme na drobné kousky a vše na másle orestujeme. Necháme vychladnout. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Rohlíky nakrájíme, navlhčíme v mléce a vymačkáme. Smícháme s vychladlými játry, žloutky a ochutíme solí a pepřem. Přidáme sníh, majoránku a nasekanou petrželku. Opatrně promícháme. Krok 4: Kuřátka omyjeme, osušíme, nasolíme a naplníme nádivkou, poklademe slaninou a převážeme kuchyňskou nití jako balíček. Dáme do pekáčku s máslem, podlijeme vývarem a pečeme asi 1 hodinu. Krok 5: Brambory oloupeme (pokud mají pěknou slupku, není to nutné), nakrájíme na měsíčky a ve vyšším plechu je promícháme s citrónovou šťávou, olejem a česnekem, osolíme. Krok 6: Podlijeme trochou teplé vody a dáme do trouby ke kuřátkům na spodní mřížku péci. Občas obrátíme, pečeme asi 40 minut.

TIP: Oblíbené recepty z kuřecího masa

Zveřejněno 19. 5. 2012

Poznámka autorky Bahula

•Obalení drůbeže tenkými plátky slaniny se nazývá bardýrování . Tuk se rozpustí a maso nevysychá, je šťavnaté a zároveň se upeče dozlatova. Nikdo není však povinen slaninu jíst, avšak pro někoho může být pochoutka.

•Na každého strávníka se počítá jedno celé kuřátko a jí se jako pouchoutka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x8n9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x8n9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

:-pjdu do toho at nam chutna

Jéé:-Ou Vás se baští někdy i maso;-):-D:-D
Vypadá to báječně:-p+11:yes:

Nádherná kuřecí dobrůtka:-*:yes:

Nádherně jarně barevné a dobré:-p:yes:

Nádhera:-O:yes::yes: zvládla bych, jak se znám, klidně celé:-D:-D a ty brambůrky....mňam:yes::yes:

Krásné;-);-);-)

to je krása:-K:-K:-* až se sliny sbíhají:-8:-D:-D:yes::yes:
jakpak to jarní kuřátečko chutná.. má jinou chuť než jeho kolega - puberťák:-?:-D:-D:-D

Evi, paráda, neváhala bych ani minutu :-p

+;-):yes:

Celé bych snad ani nemusela, ale kousíček, malé soustíčko, na ochutnání bych si dala. I s těma brambůrkama:-p;-)

:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
petrželové brambory, nadívaná kuřátka, nadívaná francouzská kuřátka, malá kuřátka, jarní kuřátko s nádivkou, polreich nadívané kuře, málá kuřátka recept, petrzelovy brambor, petrželové brambory recept, mlade kuratko recepty, recept mlade kuratka, nadivané kuřátka, malé kuřátko, jarní kuřátko-recept, recept na malé kuřátka, plnene baby kuratko recept, nadívané kuřátko, kuře s nádivkou polreich, pečené kuřátko s nádivkou polreich, recept petrzelove brambory

Suroviny:
kuře jarní, slanina, máslo, vývar masový, játra kuřecí, cibulka jarní, máslo, rohlík, vejce, mléko, sůl, pepř mletý, majoránka, petrželka, brambory, olej olivový extra virgin, česnek, petrželka, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu