Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory

Doslova perfektním jarním receptem jsou kuřátka plněná nádivkou, obalená ve slanině, podávaná s petrželovými brambory. Opravdu sytý sváteční oběd si svojí chutí podmaní všechny vaše strávníky.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 182 kJ /
3 867 kcal
Bílkoviny83,47 g
Tuky278,00 g
Vláknina32,06 g
Cholesterol 1,62 g
Sodík 2,69 g
Sůl6,30 g
Sacharidy242,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra a cibulku pokrájíme na drobné kousky a vše na másle orestujeme. Necháme vychladnout. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Rohlíky nakrájíme navlhčíme v mléce a vymačkáme. Smícháme s vychladlými játry, žloutky a ochutíme solí a pepřem. Přidáme sníh, majoránku a nasekanou petrželku. Opatrně promícháme. Krok 4: Kuřátka omyjeme, osušíme, nasolíme a naplníme nádivkou. Kuřátka poklademe slaninou a převážeme kuchyňskou nití jako balíček. Dáme do pekáčku s máslem, podlijeme vývarem a pečeme asi 1 hodinu. Krok 5: Brambory oloupeme (pokud mají pěknou slupku, není to nutné), nakrájíme na měsíčky a ve vyšším plechu je promícháme s citrónovou šťávou, olejem a česnekem, osolíme. Krok 6: Podlijeme trochou teplé vody a dáme do trouby ke kuřátkům na spodní mřížku péci. Občas obrátíme, pečeme asi 40 minut.

TIP: Oblíbené recepty z kuřecího masa

Zveřejněno 19. 5. 2012

Poznámka autorky Bahula

•Obalení drůbeže tenkými plátky slaniny se nazývá bardýrování . Tuk se rozpustí a maso nevysychá, je šťavnaté a zároveň se upeče dozlatova. Nikdo není však povinen slaninu jíst, avšak pro někoho může být pochoutka.

•Na každého strávníka se počítá jedno celé kuřátko a jí se jako pouchoutka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x8n9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x8n9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-pjdu do toho at nam chutna

Jéé:-Ou Vás se baští někdy i maso;-):-D:-D
Vypadá to báječně:-p+11:yes:

Nádherná kuřecí dobrůtka:-*:yes:

Nádherně jarně barevné a dobré:-p:yes:

Nádhera:-O:yes::yes: zvládla bych, jak se znám, klidně celé:-D:-D a ty brambůrky....mňam:yes::yes:

Krásné;-);-);-)

to je krása:-K:-K:-* až se sliny sbíhají:-8:-D:-D:yes::yes:
jakpak to jarní kuřátečko chutná.. má jinou chuť než jeho kolega - puberťák:-?:-D:-D:-D

Evi, paráda, neváhala bych ani minutu :-p

+;-):yes:

Celé bych snad ani nemusela, ale kousíček, malé soustíčko, na ochutnání bych si dala. I s těma brambůrkama:-p;-)

:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
petrželové brambory, nadívaná kuřátka, nadívaná francouzská kuřátka, malá kuřátka, jarní kuřátko s nádivkou, polreich nadívané kuře, málá kuřátka recept, petrzelovy brambor, petrželové brambory recept, mlade kuratko recepty, recept mlade kuratka, nadivané kuřátka, malé kuřátko, jarní kuřátko-recept, recept na malé kuřátka, plnene baby kuratko recept, nadívané kuřátko, kuře s nádivkou polreich, pečené kuřátko s nádivkou polreich, recept petrzelove brambory

Suroviny:
kuře jarní, slanina, máslo, vývar masový, játra kuřecí, cibulka jarní, máslo, rohlík, vejce, mléko, sůl, pepř mletý, majoránka, petrželka, brambory, olej olivový extra virgin, česnek, petrželka

Přidat fotografie receptu