Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtový dort s ovocem

Ochutnejte tento lehký ovocný dezert, který chutná stejně skvěle, jako vypadá. Dort tvoří tenká vrstva korpusu pokladená broskvemi zalitými svěžím jogurtovým krémem. Povrch dortu je nazdoben čerstvými jahodami, červeným želé a šlehačkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chlazení

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 468 kJ /
829 kcal
Bílkoviny55,53 g
Tuky22,33 g
Vláknina2,66 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 442 mg
Sůl0,76 g
Sacharidy100,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Na korpus vyšleháme vejce s cukrem. Postupně vmícháme mouku. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Krok 3: Pečeme cca 15 minut. Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Poté necháme korpus vychladnout. Krok 4: Jogurt smícháme se šťávou z broskvového kompotu, 3-4 lžíce necháme na nabobtnání želatiny. Krok 5: Želatinu uděláme podle návodu na obalu a vmícháme ji do jogurtu. Krok 6: Na korpus rovnoměrně naskládáme okapané a nakrájené broskve, které polijeme připraveným jogurtem s želatinou. Dáme vychladit do lednice. Krok 7: Jahody umyjeme, vršky odkrojíme, jahody nakrájíme na poloviny a dáme na vychlazený dort. Krok 8: Přelijeme červeným želé připraveným dle návodu. Krok 9: Zdobíme šlehačkou.

TIP: Jak připravit dokonalou šlehačku?

Zveřejněno 20. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtový dort s ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WpLJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtový dort s ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WpLJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (52)

Využila jsem recept na korpus, ale přišel mi nízký, záleží na velikosti formy, takže jsem si zvýšila množství. A zbytek jsem už "patlala" od oka a dle návodů na želatinách.

tereza: To máš na tortovú formu a ten korpus je nízky, pretože naň dáš jogurtovú hmotu a zvyšok. Korpus je len dolu. Takže stačí ;-)

Vážně polevkova lžíce??? JA si to myslela, ale nedavalo mi to smysl, ze jen 2 polevkove lžíce mouky udělají takovou "buchtu"-korous. Přijde mi to hrozně malinko.jinak děkuji mnohokrát:))))))

tereza: Podarí sa ak pôjdeš podľa postupu ;-) Pl = polievková lyžica ;-) Držím palce. Počítaj s tým, že musí tuhnúť, najlepšie je urobiť deň vopred. ;-)

Holky,ja mám dotaz. Nikdy jsem nepekla, neumím to, ale chtela bych upict mamce tenhle dort, protoze má rada jogurtovy. Jen mám trošku strach teď, aby se povedl:-)) nedivte se, ze se na to ptam, vážně nemám zkušenosti, ale co znamená Pl???:-D:-D děkuju mockrát a doufam, ze mi to ztuhne, kdyz s tím jsou takové potíže:-//

Karolina.Nasalis:Používám želatinu v prášku Dr.oetker, jeden jogurt a veškerou šťávu z domácího kompotu, nikdy jsem neměřila a vždy tuhne. Želatinu když rozpouštíš na ohni, tak se nesmí vařit:-!, pak neztuhne. Do rozpuštěné želatiny přidám tak 2-3pl jogurtu, smíchaného se šťávou a po promíchání, teprve vmíchám do zbytku jogurtu.
Ihned naleju na korpus a nechám do druhého dne v lednici. Přeji ať se dort podaří:-):-).

Karolina.nasalis: Na množstvo jogurtu máš málo želatíny, preto netuhne. Nechaj nabobtnať želatínu v troche vody, rozpusť ju a vmiešaj do jogurtu. Neviem, koľko šťavy si pridala do jogurtu, ale predpokladám cca 2 dl, to znamená, že musíš do toho dať toľko želatíny, koľko výrobca predpisuje na uvedené množstvo, teda cca 7-7,5 dl. Prečítaj sáčok, tam máš napísané,na koľko tekutiny je ten sáčok určený.;-)

Karolina.Nasalis 4. 10. 2013 14:16
Korpus se mi povedl ale zelatina s jogurtem ne a ne stuhnout.. Potrebovala bych poradit nevim co delat delam dort k narozeninam pro dceru
:-(

Korpus se mi povedl ale zelatina s jogurtem ne a ne stuhnout.. Potrebovala bych poradit nevim co delat delam dort k narozeninam pro dceru
:-(

Udelala jsem a je vynikajici, akorat testo jsem si udelala z drcenych piskotu a nasypala sem do nich trochu kavy, zalila trochu horkou vodou a rumem aby se to spojilo:-p

Kriss: Já radši ani nefotila! A chutnalo nám také.Zapiplané talířky nám vubec nevadily,byly ješté hezky olízány do čista našimi pejsky.Návštěva zcela výjimečně žádná nepřišla takže vše O.K. :-*:-D Rozhodopádné to není poslední pokus,o upečení tvého dortu. Příště si na želatinu vemu mixér, a tak ji vytočím,že si to věru hezky rozmyslí netuhnout,potvora jedna,a nebo ji vezmu do sněmovny, tam z těch řečí ztuhne nadobro! :-D

Kriss:díky za fotku je moc povedená:yes:

Veronika.Hrozna: I mě vše teklo, ale výsledek byl fajn. Rodině chutnalo, což je hlavní, přestože jsem měla zapiplané celé talířky.:-D Posílám alespoň jednu fotku, kdy to ještě jakž takž drželo pohromadě.:-)

nofrona:No mně se to srazilo ještě v misce ! A to jsem to skoro hned šlehala metličkou ! Asi je potřeba sypat to postupně nebo na to máš nějakou fintičku. :-?:-))

Veronika.Hrozna:Jé tak to je mi líto. Já ji rorpouštím ve 3pl.

nofrona:Vubec se mi nepovedl,asi jsem špatné zašlehala tu želatinu od Dr. Oetkera,tu bez vaření.Nechce stuhnout potvora,tak jsme si dcerou kousek dali,ale celé se nám to rozpatlalo.Ale je moc dobrý a dcera řekla ,že to nevadí a slupla ho jako malinu.Mimochodem já taky.:-D:-)):-*:-K Do rána trochu ztuhnul,takže je to jedlé :-D Já tu želatinu špatně rozpustila ve vodě dala jsem jeno 1 decko vody a ono se mi to srazilo už v misce,přestože byly napsány 2 decka. To jsem šikula,že!:-((

Veronika.Hrozna:Doufám, že se ti povede:-). Já z jahod letos nemám nic;-(, je tu tak strašné suho, že z přísad mi zůstal jen pórek a jedna kapusta:-(. Strašné a to každý večer zalévám.
Díky za chválu:-8, ono to potěší;-)

nofrona:Já vím,ale ne každému se to podaří ,chce to trpělivost!Ale ,řeknu ti je to nádhera! Mně už zrají jahody v zahradě,no to málo které nestačili ti mí dva jezevčíci úplně rozdupat! Ale na ten tvuj dortik jich bude doufám dost.

Veronika.Hrozna:Vejce se nemusí šlehat zvlášť! Já tak peču už hodně dlouho. I na fotkách je ta výška znatelná. Stačí řádně vyšlehat a mouku už jen pouze vmíchat;-)

Kriss:Tak to je mi moc líto. Vejce nemusíš dělit, jen je opravdu dlouho šlehej;-) a mouku, pouze vmíchat. Než přidáš mouku musí být obsah v misce minimálne dvojnásobný a má lehce žlutou barvu.
A ke krému: želatina se nevaří, je to tam na druhé straně napsáno. Želatina nabobtná a pak se na teple jen rozpustí, přidáš trochu nachystaného jogurtového krému, zamícháš a až pak přidáš. Je to v postupu. V lednici mi ztuhl.

Kriss: Ale nedélej si vrásky ,i takový polorozpadlý se sež..l!:-D

Veronika.Hrozna: No, uvidím. Nechám to tak přes noc, třeba se ještě vzchopí. Jednou jsem právě již podobný dort dělala a nepovedl se, tak jsem si říkala, že třeba tentokrát. Uvidíme, no. Každopádně s želatinou moc velká kamarádka již po druhé zkušenosti nejsem.:-//

Kriss:Když chceš aby naskočil musíš z těch vajec vymíchat jenom žloutky a pak přidat velmi tuhý sníh z bílku.Bílky to nakypří.
A já také nemám dobrou zkušenost s želatinou pokazila jsem výborný mandarinkový dort,proto,že to nestuhlo a já dala dolu formu a celý se mi rozpadl. Dej na dobrou radu kup želatinu bez vaření v prášku Dr.Oetker. A na výchaldlý dort s krémem nalij jemně pomalu trošku vychladlé želé.Jestli se hned nesrazí tak dort není vychlazenej. Ten muj mandarinkovej přestal téct až na druhý den když už byl v lednici 8 hodin.:-(( Tyhle dorty chtějí trpělivost a pořádné chlazení ,musí se to všecko řádně vychladit.

Tak jsem docela zklamaná.:-( Dort se mi nepovedl vůbec. Piškot mi naprosto nenaskočil, ale vytvořil pouze uzounkou vrstvičku, která na dně formy byla sotva vidět, a to jsem velikost formy měla klasickou, nic extra velkého. Takže jsem piškot upekla znovu, tentokrát již s kypřicím práškem a výsledek byl lepší. Další zklamání přišlo v podobě jogurtové části, kdy se mi po vmíchání želatiny absolutně nepovedlo ztužit jogurtovou vrstvu, nechápu, co jsem udělala špatně, želatinu jsem vařila dle návodu a poté podle receptu, ji vmíchala do jogurtu. A dál už jsem nedošla, "dort" leží v ležnici téměř 2 hodiny a jogurt stále "teče", takže jak to tak vypadá, nic z toho nebude.:-//

tasnim:Děkuji:-K
Používám želatinu Dr.Oetker, dobře se s ni pracuje a návod je na druhé straně srozumitelně napsaný, můžu doporučit.
A na horu používám dortové želé, které vlévám na dort který byl aspoň hodinu v lednici, ještě teplý po pžících, krásně tuhne.

vypada to supeeer ;-) mozem sa opytat na tu zelatinu? ja totiz sa zelatiny bojim, nikdy som s nou nerobila:-(
horuca sa vyleje do jogurtu alebo nechat ju vychladit? a na vrch sa dava tiez vychladena, alebo horuca? dakujem:-K

Kriss:Díky:-K
přeju hodně štěstí a těším se na foto tvého dortu;-)

Vypadá úžasně! Jestli udělám maturitu,tak si ho hned v úterý upeču.:-D:yes::-K

:-O:-O:-Ošikulka.Umííííííí:yes::yes::yes::-))+

Krásná práce:yes:

Tématické fráze:
jogurtový dort, jogurtovy dort s ovocem, jogurtovo šlehačkový dort s ovocem, ovocny jogurtový dort, dort s ovocem, jogurtový dort recept, jogurtové dorty, dort z jogurtu, dort jogurtovy, ovocný dort s jogurtem, domácí želatina na dort, jogurtový korpus, ovocné dorty recepty, želatina na ovocné dorty, dort s jogurtem, dortová želatina, jogurtový ovocný dort, jovo dort, želatina s ovocem, jogurtovo ovocný dort

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, jogurt bílý, želatina, želé červené dortové, jahody, kompot broskvový, smetana ke šlehání, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu