Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)
Kedlubna je všestranná a pro zdraví velmi prospěšná zelenina. Na másle připravená kedlubna je výborná sama o sobě, zkuste si ji ale připravit s opečenou krkovičkou posypanou petrželovou natí s brambory a určitě si pochutnáte .
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 476 kJ / 1 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,52 g |
Tuky | 41,52 g |
Vláknina | 16,95 g |
Cholesterol | 243 mg |
Sodík | 385 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 62,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať nasekáme.
Krok 2: Maso nakrájíme na kousky, osolíme a lehce opepříme.
Krok 3: V kastrole rozehřejeme máslo a kousky masa na něm dozlatova opečeme.
Krok 4: Maso zasypeme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme částí vývaru.
Krok 5: Dusíme, dokud se voda nevstřebá a pokračujeme tak až do chvíle, kdy bude maso téměř měkké.
Krok 6: Přidáme plátky nakrájených kedluben a dusíme dál, dokud nejsou měkké.
Krok 7: Potom přidáme cukr, podlijeme mlékem, dosolíme a chvilku podusíme.
Krok 8: Na samý závěr přimícháme 2 lžíce jemně nasekané petrželové nati.
Krok 9: Podáváme s vařeným bramborem.
Zveřejněno 20. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Y1j
Moje poznámka
Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Y1j
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 1 hodinou
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 4 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 6 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 1 hodinou
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 5 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 5 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 7 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 8 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 8 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 10 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 23 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
dušené kedlubny s vepřovým masem,
vepřové na kedlubnách,
vepřové v kedlubnách,
veprove s kedlubnou,
vepřové na kedlubně,
vepřové maso na kedlubnách,
maso na kedlubnach,
dušená kedlubna s masem,
plecko na kedlubnach,
vepřové dušené v kedlubnách,
dušena kedlubna,
vepřové maso v kedlubnách,
dušene veprove na kedlubnach,
na kedlubnách,
dušené kedlubny,
veprova plec na kedlubnach,
vepřové v kedlubně,
vepřové s kedlubnami,
dušená kedlubna s vepřovým masem,
kedlubny s veprovym masem
Suroviny:
maso vepřové,
kedlubna,
máslo,
mouka hladká,
cukr krupice,
vývar masový,
mléko,
nať petrželová,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (17)