Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Avokádový dip

Snad nejjednodušší způsob jak zužitkovat avokádo, je vytvořit z něj dip. Postačí jen limetková šťáva, česnek a výborná pomazánka je na světě. Její využití je opravdu variabilní. Můžete ji konzumovat se zeleninovými plackami nebo chipsy nachos.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie45 kJ /
11 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a vnitřek vydlabeme do misky. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Avokádo rozmačkáme na kaši vidličkou, přidáme prolisovaný česnek a ochutíme limetkovou šťávou. Krok 3: Dip promícháme. Můžeme podávat s čerstvým pečivem, zeleninovými plackami nebo chipsy.

TIP: Jak poznat správně zralé avokádo?

Zveřejněno 9. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Avokádový dip

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOo9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Avokádový dip

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOo9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Dělal jsem podobně, mixoval jsem tyčákem :yes:

Vynikající :yes:

Moc dobrá pomazánka, připravovala jsem ji teď tři dny po sobě. Dochutila jsem solí a čerstvě namletým pepřem. Přidávám fotky a velká bod :yes:.

Takhle máme avokádo úplně nejradši, čím jednodušeji, tím lépe :-p:-p

maris: Naprosto souhlasím!!! A když něco neumím, tak se to naučím. Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem. :-D

dělám taky, je to mňamka, nejlíp chutná s tortil.chipsem

lidicky ted jsem ji dodelala a je vinikajici posilam bodik :-*:-p:yes:

Buď vítán každý, kdo s dobrými úmysly přicházíš ;-)

Nejsem žena ale muž a moc se stydím.;-( Možná tady jako chlap nemám co dělat.:-?

Teraz čokoládka udrela klinec po hlavičke...

chocolate 25. 1. 2011 14:42
Na stupidity je lepší nereagovat.Vybusna je kmenová přispivatelka, i kdyby tu psala esperantem, tak právě ona na to má právo.

Nokikia asi nevíš,že sem může vkládat recept každý zaregistrovaný a že zrovna Výbušná pomáhala moc, při začátku TopekCK;-)dnes už existují i TopkySK a já tam mám taky recepty a jsou v češtině, tak o co zrovna tobě jde.:-?

Marsi, máš pravdu:yes:
Nokikia: hlavně že nabádáš ke spisovné češtině, když ji zjevně sama neovládáš :-// Pokud nerozumíš slovensky, můžeš použít překladač :-/

Nokikia....mám pocit, že čeština nezná "by jste", pokud vím, má tam býti "byste"...:-) omlouvám se, asi by to mělo být v jiné sekci, ale nedalo mi to:-))

tady má neregistrovaná nokikia zjevně problémy s xenofobií:-S autorce: recept je výborný, dělám podobnou pomazánku, jednoduché, zdravé:yes::yes::yes::-))

nokikia - sem chodí spoustu lidí, kteří mají jako mateřskou řeč slovenštinu a nevidím jediný důvod, proč by nemohli psát slovensky. Nikomu to - až na Tebe - nevadí.

nokikia...mrzi ma to, ze slovensky recept Vas tak popudil..btw, v case ked som ho vkladala, slovenske toprecepty neexistovali.

Mohli by jste se vyjadřovat spisovně a hlavně česky?
Pre slovenčinu použijťe koncovku SK, toto je český veb. Dík

Ivanko, tento recept je spravny, pokud ho chces delat jako prilohu k masum, salatum a podava se se zakysanou smetanou, ale zvlast, nemicha se s ni dohromady. Koukla jsem i na druhy recept, ktery se zasadne ji s kukuricnymi lupinky a nekdy se do nej dava i malinko zakysane smetany nebo majonezy. Oba recepty jsou spravne, ale kazdy k jinemu ucelu. Na chlebu to vidim poprve, mexici to takhle nekonzumuji. Ale konec koncu, proc ne???:-D:-D:yes:

Tak teraz neviem...v recepte od Foxie sa tam má dať aj cibuľa a rajčina a tu nie...:-/Som na to veľmi zvedavá:-pmohol by mi niekto poradiť,ako sa robí pravé guacamole:-?:-?Avokádo,cesnak a citrón mám už pripravený:-8:-D

O avokádu:
http://www.vareni.cz/trendy/avokado/

http://exoticke-ovoce.coajak.cz/home/avokado/avoka...

Avokádo má několik různých kultivarů.
Ty nejznámější mají zelenou barvu, hladkou slupku a hruškovitý tvar.

a tej terky som si vobec nevsimla....:-O nadja ma pochopitelne pravdu

:-((:-// terka (neregistrovaný/á) - černé avokádo je jen jiná odrůda avokáda. Pokud budeš u zeleného čekat, až zčerná, tak ho jen vyhodíš.
Zralé avokádo je poddajné při stisku v dlani. :-!:-!:-!

ělám jí podobnou já tam přidávám česnek sůl a trochu pepře a je taky výborná.Tvůj bodík už je na cestě.:yes:

já to ještě solím :)

zrale avokado musi byt cerne, zeleny je moc tuhy a neda se s nim pracovat;-)

dobry je taky s nachos nebo kurecim masem;-)miluji avokado

Já dávám na 1 velké avokádo šťávu z 1/2 citronu a čerstvě mletý pepř. Chtěla jsem vložit recept, ale už je tady, tak dávám jen své foto. Je to veliká dobrota :-p:-*:yes:

Tématické fráze:
dip z avokada, dip, quakamole recept, avokádo dip, avocado recept, avocado recepty, dip recept, avocado ovoce recepty, quakamole, dip recepty, avocado ovoce, avocado ovoce, recept na dip, avocádo-ovoce recepty, dip s avokáda, avokado recepty, avocado dip, guakamole, dip k nachos, dip z avokáda recepty

Suroviny:
avokádo, šťáva limetková, česnek

Přidat fotografie receptu