Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové řízky

Sezónní dobrotu připravenou z vlastnoručně nasbíraných hub můžeme v ostatních obdobích roku zaměnit přípravou žampionů nebo hlívy. Vždy získáme chutné jídlo, které lze doplnit na talíři tatarskou omáčkou a bramborami.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Syrové houby nakrájíme na 1 cm plátky, menší stačí přepůlit. Krok 2: Osolíme a obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném se solí, nakonec ve strouhance. Krok 3: Na mírném ohni smažíme dorůžova. Podáváme s bramborem a tatarkou.

TIP: Oblíbené recepty na houbovou smaženici

Zveřejněno 9. 9. 2008

Poznámka autorky Hella

Obalování hub si usnadníme tím, že mouku i strouhanku si dáme do igelitových sáčků. Lehkým potřesením sáčku máme obaleno najednou i několik kusů. Takto obalujeme i květák.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDql

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDql

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

:-)<3:yes::yes: miluji houbové řízky ale nemám takové houby jen sušené a dušené v mrazáku.:-K

Každý rok se těším na první lesní houby a kromě smaženice máme rádi i houby smažené jako řízek. Takže to jdou dvě jídla, která na začátku sezony dělávám jako první. V Beskydech je už letošní sezona zahájena. :-) :-K

Jana: Aspoň tam bude trochu masa.:-):-D<3

jestli se někdy nezřízeně přejím, tak právě houbovými řízečky:-D:yes: decentně si dám porci na dezertní talířek a pak jej ještě dvakrát naplním:-p prostě hrůza, ale udělám to zas:yes:

Zrovna jsem dosmažila houby, většinou to jsou celé hlavičky. Posypávám zespodu ještě drceným kmínem a přesně jako ty obaluji pomocí sáčků;-). Přidávám foto.

Vtipné, ale červíci se v houbách líhnou z vajíček, která do nich naklade létající hmyz. Jsou to vlastně larvičky.

No to je věc názoru. V mouce se to obaluje proto, aby na houbě drželo vejce a to pak drželo tu strouhanku. Bez mouky větsinou vejce z houby sklouzne a strouhanky se přichytí méně. Ale někdo to tak může mít radši, někdo zase si udělá z mouky a vejce rovnou těstíčko, možností je spousta.

Houbové řízky obaluji jen ve vajíčku a strouhánce. Jsou lepší než v trojobalu.

Udelal jsem podle navodu a povedlo se (jen to chtelo vic soli)

Hmmm, to vypadá skvěle :-)

Václave, díky za fotky! Je vidět, že nejsi žádný troškař!

Hello. Ještěže jsem přibrzdil a všíml si, že recept na řízky z hub už jsi dala, Právě jsem se chystal ho dát. Přidám aspoň pár fotek.

merylas...:-O boze...mne aby tie huby same skakali do kosika...ja som hubar mizerny.

Hello, u nás v Beskydech hodně rostly houby minulý vikend, včera jsme byli jen na výšlapu, ale viděla jsem taky pár houbařů a nešli úplně s prázdnou;-) Jezdíme do okolí Jablunkova. Hříbky jsou focené teda před týdnem, vždy si na smažených pochutnáme. Bodík jsem už dala:yes:

Dost dobrý nápad to smažit v těch malých kouscích, super!:yes:

Tématické fráze:
řízky z hub, rizky z bedly, houbový řízek, obalovane houby, smažené řízky z hub, houbové řízky v těstíčku, obalované bedly, řízek z hub, smažené houbové řízky, řízky z bedel, řízek z bedly, bedla jako rizek, houby jako řizek, bedla řizky, smažení hub, řízky z hub recept, bedla řízek, obalování hub, řízky z hřibů, houby jako řízky

Suroviny:
houby, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu