Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mole moreno (černé mole)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Liska741 Liska741

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 930 kJ /
2 851 kcal
Bílkoviny230,86 g
Tuky126,06 g
Vláknina50,44 g
Cholesterol 493 mg
Sodík 2,37 g
Sůl5,80 g
Sacharidy178,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Toto je recept na jednoduchou přípravu dobrého mole. Krok 2: Špek nakrájíme na drobné kostičky a v hlubší pánvi na něm osmažíme oloupanou a sekanou cibuli a česnek dozlatova. Pálivé chile papričky de árbol nebo pique utlučeme v hmoždíři, přidáme k cibuli a trochu osmažíme. Přidáme mleté maso a s cibulí prudce opečeme, až ztratí barvu, pak pánev přikryjeme a pomalu dusíme, až se nám maso na dně začne připékat. Pánev na chvíli odstavíme a pak připečené maso rozmícháme do masa. Takto necháme maso bez podlévání několikrát připéct. Pak přidáme sladkou papriku, kmín, oregano, kakao, čokoládu a med a trochu s masem osmažíme. Přidáme rajskou šťávu, osolíme a v troubě přikryté pomalu za občasného míchání dusíme asi 1 hod. až získáme kyprou hmotu. Nejlépe se to dělá v mikrovlnce. Krok 3: Hotové na talíři poprášíme aromatickým chile (Chili-Pulver nebo powder) a podáváme posypané nahrubo strouhaným balkánským sýrem s fazolemi, tortilami a omáčkami. Krok 4: Můžeme použít jako náplň do tacos, tykví, enchilad a pod. Krok 5: Správné mole by mělo obsahovat alespoň tři různé druhy paprik. Většinou se používají ancho, mulato a pasilla, nebo pasilla, guajillo a chipotle. Všechny už se u nás dostanou. Informaci o tom, kde můžete získat suroviny a pomůcky, naleznete http://www.manana.cz/vareni/links_sur.php .

Zveřejněno 24. 5. 2012

Poznámka autorky Liska741

www.manana.cz - toto jídlo občas uvařím, když máme chuť na něco opravdu pikantního. Samozřejmě není nezbytně nutné shánět všechny druhy papriček, nám obvykle postačí naše klasické chilli papričky. Když se použijí opravdu všechny, které jsou v receptu uvedeny, je to opravdu hodně .. hodně .. hodně .. ostré ...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mole moreno (černé mole)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6GB9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mole moreno (černé mole)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6GB9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Liško, tohle jídlo jsem ochutnala ve Španělsku a myslela jsem, že mi chytne pusa-hodně pikantní až pálivé a to my nemusíme, nemáme rádi taková pálivá jídla, nám se ztrácí chuť ostatních ingrediencí a cítíme jen tu pálivost;-)

Hm, tohle si ukládám na vyzkoušení, můj muž i zeť takovéhle pikantnosti zbožňujou. Ty papričky by měli mít v Kauflandu, ty názvy mi něco říkají, je to tak? To chili určitě, to mám doma.Jéé to si šplhnu ;-);-):-p:yes:
Chtěla jsem ten tvůj odkaz na web dát jako rozklik, ale prý to nejde, nevím, neudělala jsi chybu v okopírování? Stačí vynechat i jen poislední čárku a už to nefunguje, mrkni na to.;-);-)

Tématické fráze:
mole recept, recept mole, recept na mole, kuřecí mole, mail mreno.com loc:cz, mole recepty, mole, recept na moly, mole morreno, kurecí mole recepty, papricky mole, mole moteno, černé kuřecí molé recept, omáčka černá mole, moreno kuchař, recepiy s mole, recept ancho, čokoláda pálivá mole, krůtí mole, mail mreno.com

Suroviny:
špek, cibule, česnek, čokoláda hořká, chilli paprika sušená, přední hovězí, paprika sušená sladká, kmín drcený, med, šťáva rajčatová, sůl, chilli, kakao, koření oregáno

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu