Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra na majoránce

Hodnocení receptu je 5,0 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirusha Mirusha

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 007 kJ /
1 197 kcal
Bílkoviny91,80 g
Tuky47,72 g
Vláknina9,08 g
Cholesterol 2,56 g
Sodík 450 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy46,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí játra si očistíme, nakrájíme na menší kousky, mírně osolíme, opepříme a a opečeme na rozpáleném másle s olejem - z každé strany cca 3 minuty (játra začnou na pánvi "poskakovat") - při opékání je otáčíme pouze pouze jednou. Játra musí zůstat uvnitř růžová, nesmí se "přepéct". Krok 2: Jatýrka vyndáme z pánve a na výpeku si opečeme na drobno nákrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájené jablko a zalejeme vínem a brandy a necháme trochu vyvařit. Krok 3: Zalejeme smetanou, provaříme a přidáme čerstvou majoránku (obrané lístky z cca 6 větviček), dosolíme a dopepříme (případně přidáme ještě trochu brandy, nebo vína). Krok 4: K omáčce přidáme játra a prohřejeme.

Jako přílohu jsem udělala pečené rozmarýnové brambory.

Zveřejněno 27. 5. 2012

Poznámka autorky Mirusha

Recept ze série "Pokrmy k rodinnému stolu, krok za krokem", ale našla jsem i veřejné video :-) http://www.zenax.cz/zdenek_pohlreich_kureci_jatra_...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na majoránce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6Z3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na majoránce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6Z3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Bohužel ne moc dobré .. raději klasiku - játra na cibulce

:yes::yes:

Všechno je krásné:-K:-p+10:yes:

Velmi pěkný recept na játra a fotka taky krásná:yes::-*

Hmm, vínko, brandy, jablko, samé dobré ingredience;-)

moc hezké.. moc:yes::yes::yes:
s vínem vařím ráda, je důvod víno otevřít a....:-8:-D:-D;-):yes::yes:

Mirus. U nás játra zbožňujeme, ale s majoránkou jsem je ještě nedělal. Nyní vyzkouším hned příště.Akorát s vínem v jídle jsem na štíru a snažím se mu vyhnout i když je to nyní obrovská móda. Ty máš +bodík 5

Výborný recept a krásná fotka:-):yes:+

Velmi povedené včetně fota;-);-);-)

Tématické fráze:
kuřecí játra na majoránce, kuřecí játra na majorance recept, játra na majoránce, kuřecí játra podle pohlreicha, kuřecí játra na majoránce pohlreich, kuřecí játra s majoránkou, drubeží játra na majoránce, kuřecí játra pohlreich, kuřecí játra top recepty, kuřecí játra na másle, krutí játra na majoránce, kuřecí játra, drůbeží játra pohlreich, kuřecí játra na smetaně pohlreich, kuřecí játra podle polreicha, kuřecí jatýrka na majoránce, játra podle pohlreicha, játra pohlreich, kureci jatra recept pohlreich, játra na majoránce pohlreich

Suroviny:
játra kuřecí, jablko, cibule, česnek, majoránka čerstvá, víno bílé suché, smetana, brandy, máslo, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu