Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotová roláda s marcipánem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JitkaR JitkaR

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny

Porce: 10-12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 484 kJ /
2 267 kcal
Bílkoviny66,48 g
Tuky47,36 g
Vláknina2,30 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 702 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy392,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky oddělíme od žloutku, do bílku přidáme cukr a vyšleháme do tuha. Pak přidáme žloutky vyšleháme a nakonec lehce zamícháme mouku. Dáme na pečící papír a vložíme do předem vyhřáte trouby na 200°C. Krok 2: Připravíme si další pečící papír, který si pomoučíme polohrubou moukou a když je roláda upečená, tak jí překlopíme a připravený pečící papír a necháme vychladnout. Krok 3: Naplníme krémem, já dělala vanilkový, a nakonec potáhneme marcipánem. Krok 4: Krém : klasicky uvaříme pudinky z 1/2l mléka, 2 pudinků a cukru do husté kaše, necháme vychladnout můžou se tam přidat ořechy nebo nastrouhaná čokoláda. V druhé misce si rozšleháte máslo a pak přidáme vychladlí pudink.

Zveřejněno 28. 5. 2012

Poznámka autorky JitkaR

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová roláda s marcipánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AW1B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová roláda s marcipánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AW1B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Málo kdo ví že záleží moc na postupu při výrobě piškotu.Pokud ušleháte sníh,zašleháte cukr a zamícháte žloutky, mouku tak piškot je kyprý,nadýchaný.Pokud šleháte žloutky s cukrem a zamícháte sníh z bílků a mouku je piškot pevný tužší. Každý druh se používá na něco jiného.
Zajímavá roláda,jen ten krém by to chtělo jiný. Pudingové krémy mají krátkou trvanlivost,při změně teploty se vysráží.:yes::-K

Jitko, bylo by fajn, kdyby si vyfotila průřez tou roládou, aby byla vidět vevnitř;-)

Lenca29::-D:-D:-D je to tak. Někdy se to dělá i naopak;-)

Teď už to chápu.

Vždyt je to dobře :-)))To je správný piškot :yes:

Já to teda taky chápu - je tam jasně napsané, že vyšleháme do tuha bílky s cukrem a PAK přidáme žloutky. ;-) Není nad to si něco přečíst i 3x, když to hlava nebere... :-D

co je na tom k nechápání ?

dobrý den snad bílky a žloutky šleháme zvlášť ne?a ne ušlehat z bílku s cukrem sníh a pak do toho přidat žloutky?mně to hlava nebere.Nechápu to.
:-):-S:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

Tématické fráze:
roláda potažená marcipánem, nadýchaná piškotová roláda top recept, roláda s marcipánem, marcipanova rolada, recept na roládu potaženou marcipánem, rolady potazene marcipanem, roláda s marcipánem recept, piškotová roláda, roláda plněná marcipánem, marcipanova rolada recept, rolady marcipánem, marcipánový rolada, dort roláda s marcipánem, rolada potazena marcipán, orechova rolada s marcipanem, marcipánová piškotová roláda, vánoční piškotová roláda, potažená roláda, kuchařka pro dceru piškotova rolada, nepečená roláda z marcipánu

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, mléko, pudink vanilkový, cukr, máslo

Přidat fotografie receptu