Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka s klobásou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

daniel25

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Talíř horké, syté polévky z kysaného zelí s klobáskou a bramborami přijde k chuti zejména, když potřebujeme dodat energii nebo zahřát v chladných dnech. Hotovou zelňačku, zjemněnou zakysanou smetanou a podávanou spolu s krajícem chleba, si zamilujete.

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 085 kJ /
259 kcal
Bílkoviny10,98 g
Tuky1,27 g
Vláknina19,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,02 g
Sůl10,00 g
Sacharidy42,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory a cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno. Zelí překrájíme. Krok 2: Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem. Překrájené zelí také odděleně s bobkovým listem a pepřem. Zelí vaříme asi 30 minut. Krok 3: Mezitím na másle opečeme na kostičky nakrájenou klobásu. Krok 4: Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Krok 5: Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím - necedíme a přidáme uvařené brambory. Chvilku ještě společně povaříme. Krok 6: Zelňačku s klobásou můžeme zjemnit zakysanou smetanou.

TIP: Jak se vaří oblíbené zahřívací polévky

Zveřejněno 30. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka s klobásou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7z4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka s klobásou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7z4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Moc dobré a jednoduché zároveň.

MartinH: Je to polievka a teda sa predpokladá, že za tým pôjde ešte hlavné jedlo. Takže prečo hladová?!? U nás sa robí kapustová polievka úplne bez klobásy a akéhokoľvek mäsa a nie je problém. :-D
http://www.toprecepty.cz/recept/2329-zelna-polevka...

MartinH::-)):-)):-)):-)):-)):yes:

jarda Kadic:
Zelňačka je jen maskovací název ;-)

MartinH: od toho je to ZELŇAČKA,u nás se vaří skoro stejně,jen té klobásky dávám víc.Pokud mám nějaký masový vývar,tak ho použiji místo vody.K tomu krajíc chleba a taky se najíme.Ta, kterou uvádíš ty,je už o něčem jiném.Tím však nechci tvrdit,že bych si jí nedal;-)

Vypadá moc pěkně, jen je na můj vkus moc vegetariánská. My tam přidáváme o hodně víc masa, takže je to spíš masová než zeleninová polévka - http://www.zabijacky.cz/news/zelnacka-s-klobasou-a.... Brambory třeba nedáváme vůbec, takhle to musí být hrozně hladové jídlo :)

Hmmm... polévky mám strašně rád, zelnačka je u mě mezi nejoblíbenějšími :-) Mohu jen doporučit :-)

tejaja: Já si zase myslím, že s houbama to není ono :o))

Kapustnica je samozrejme vždy výborná, v akejkoľvek podobe. Pridala som sušené huby, lebo bez nich to nie je ono, to tam patrí :yes:;-)

Všechny 3 recepty opsaný,to se nedělá:-(

:-D:-)):-D pane, Vy jste klasik :-D

Když se dá koupit diplom, dá se koupit v 11ti:-8 i maturita a pořídit si dítě též nebude problém:-*:-D:-D:-D

spagetka: a také mít 1 dítě :-)

Něco mi uniklo, lze v 11 letech býti středoškolákem?

Tématické fráze:
zelňačka s klobásou, zelnačka polévka s klobásou, zelnacka s klobasou recept, zelňačka se smetanou a klobásou, recept na zelňačku s klobásou, zelnačka, zelňačka s klobásou a smetanou, zelňačka z kyselého zelí s klobásou, kapustnica s klobasou, zelňačka s klobásou recepty, zelňačka se smetanou, videorecept zelnačka polévka s klobásou, bílá zelňačka s klobásou, zelňačka s klobásou smetanou, recepty zelňačka s klobásou, recept zelňačka s klobásou, zelňačka recept, zelnačka s kysanou smetanou, zelňačka se smetanou recept, zelnacka s klobaskou

Suroviny:
zelí kysané, voda, brambory, klobása, cibule, bobkový list, kmín celý, pepř černý, sůl, paprika sušená sladká, mouka hladká, máslo, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu