Moje domácí tlačenka
Rádi byste si vyrobili poctivou domácí tlačenku, ale nevíte jak na to? S naším receptem to zvládne opravdu každý. Žádná éčka ani šizené masové odřezky. Uděláme si pořádnou domácí "tláču", za kterou by se nestyděl ani profesionální řezník.
Suroviny pro 1 kus
12-15 porcí
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 442 kJ / 1 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 161,35 g |
Tuky | 30,41 g |
Vláknina | 10,89 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 14,97 g |
Sůl | 37,40 g |
Sacharidy | 32,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vaření připravíme dva hrnce a papiňák.
Krok 2: Do papiňáku dáme nožičky a koleno, přidáme 2-3 kávové lžičky soli a v pytlíku na koření zavážeme pár kuliček nového koření, celého pepře a bobkového listu.
Krok 3: Zalijeme vodou a dáme vařit.
Krok 4: Zhruba po hodině vaření papiňák otevřeme a necháme pomalým vařením bez poklice ještě hodinu bublat, aby se zredukovala tekutina.
Krok 5: Do druhého hrnce dáme vařit plec, jazyky a srdíčko, ke kterým přidáme jednu celou cibuli, 2 stroužky česneku, trochu soli a vaříme do měkka.
Krok 6: Ve třetím hrnci uvaříme očištěné ledvinky a játra, ty potřebují nejkratší dobu vaření, nejvýše hodinku.
Krok 7: Po dovaření všech surovin vyndáme z hrnce a necháme trochu zchladnout.
Krok 8: Vodu z vnitřností můžeme vylít, ostatní necháme.
Krok 9: Vnitřnosti nakrájíme na malé nejvýše 1x1x1 cm kostičky, maso na větší a nejkvalitnější maso ještě na větší kousky.
Krok 10: Kůže a tlusté maso rozsekáme nadrobno nožem (můžeme použít mlýnek).
Krok 11: Vše dáme do velké mísy a promícháme.
Krok 12: Přidáme 2 lžičky soli a koření (já používám doma v kávovém mlýnku namleté na prach), 1 lžičku majoránky, 1/2 lžičky nového koření a 2 lžičky pepře.
Krok 13: Znovu promísíme, zalijeme vývarem z nožiček a masa v poměru: na 3 naběračky vývaru z nožiček dáme jednu naběračku vývaru z masa (udělá dobrou konzistenci a tlačenka je pěkné čirá).
Krok 14: Plníme do rukávů o průměru 10 cm.
Krok 15: Nakonec vše dáme do chladu ztuhnout.
Zveřejněno 2. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje domácí tlačenka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6V3
Moje poznámka
Moje domácí tlačenka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6V3
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 1 hodinou
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 31 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 34 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 15 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 16 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Tématické fráze:
domácí tlačenka,
tlačenka domácí,
domácí tlačenka recept,
jak se dělá domácí tlačenka,
recept na domaci tlacenku,
recept domácí tlačenka,
tlačenka domácí bez vaření,
tlačenka domácí recepty,
koření do tlačenky,
jak udělat domácí tlačenku,
vaření tlačenky,
příprava tlačenky,
jak se dělá tlačenka,
recepty domácí tlačenka,
tlačenka recept,
dobrá domácí tlačenka,
zavareni tlacenky,
příprava domácí tlačenky,
jak na domaci tlacenku,
koreni na tlacenku
Suroviny:
plec vepřová,
játra vepřová,
ledvinky vepřové,
srdce vepřové,
nožička vepřová,
koleno vepřové,
jazyk vepřový,
cibule,
česnek,
bobkový list,
pepř celý,
sůl,
koření nové koření,
majoránka,
pepř,
koření nové koření mleté,
sůl
Komentáře (29)