Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát z mangoldu a listového špenátu

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 039 kJ /
487 kcal
Bílkoviny20,44 g
Tuky36,33 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy18,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listy mangoldu a špenátu pořádně umyjeme, necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme, oloupaný česnek rozetřeme. Okapané listy si natrháme na kousky. Krok 2: Na olivovém oleji orestujeme cibuli a 3 rozetřené stroužky česneku. Přidáme natrhané listy dusíme. Osolíme, opepříme a dusíme dokud se tekutina neodpaří. Krok 3: Nakonec přidáme vejce, zbytek česneku. Ještě chvilku dusíme a podáváme.

TIP: Mangold v naší kuchyni

Zveřejněno 3. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát z mangoldu a listového špenátu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rk80

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát z mangoldu a listového špenátu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rk80

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

magdalenka: děkuji za reakci. Nic jiného v tom určitě není. Ochutnala jsem mangold syrový rovnou ze záhonu a už hořký byl. Nejspíš tedy odrůda nebo půda? Vysadila jsem ho poprvé, stejně tak i vařila poprvé, takže nevím, jak má chutnat.

ppskala: mangold pestujem v záhrade roky, nikdy som podobný problém nemala. Nikdy nie je "prezrelý" - konzumujeme celý rok. Nemohla byť zamiešaná v surovine nejaká burina, plevel, ktoré to spôsobili?

Dobrý den, postupovala jsem podle receptu (vařila jsem jen z mangoldu), ale výsledek je hořký. Kde jsem udělala chybu? Může to být přezrálými listy?

rebeka:děkuji

Anna Kocikova:děkuji

Príma mňamka:-p+:yes:

mangold už bude..:yes::yes: parádní recept, Hani:-K:-)

jarka skrobakova:děkuju

:-p:yes::yes:

magdalenka:já ho taky obejevila díky topkám letos jsem ho prvně vysela na zahrádce a docela se mu daří:-8bylo trochu víc práce, ale stálo to za to;-)děkuji

Objavila som mangold, tak vítam všetky recepty s ním, vďaka!

;-)děkuji vám

To stojí za vyzkoušení a k uzenému masíčku to musí být dobrota:-p:yes:

:-p:yes::yes:

Haninko, teď jsem udělala palačinky s náplní,co píšeš, tak Ti dávám prvního bodíka;-):-K:yes:

Tématické fráze:
mangold jako špenát, listový špenát, špenát z mangoldu, listový špenát recept, recept na špenát z mangoldu, mražený listový špenát recept, listový špenát příprava, mangold listovy, recept na mražený listový špenát, spenat mangold, špenát listový recept, úprava mangoldu, příprava mangoldu, zmrazení špenátu, recepty na mražený listový špenát, mražený listový špenát, listový špenát mražený, špenát listový mražený, mražený listový špenát příprava, recept na listový špenát

Suroviny:
špenátové listy, cibule, česnek, olej olivový, sůl, pepř mletý, vejce

Přidat fotografie receptu