Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice

Velmi jednoduchá úprava kuřecího nebo slepičího masa, kterou zvládne i naprostý začátečník. Kuřecí maso je zdrojem zinku a zvyšuje imunitu. Obzvláště v dětském jídelníčku je naprosto nepostradatelné.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veriik

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 335 kJ /
1 275 kcal
Bílkoviny116,09 g
Tuky69,67 g
Vláknina6,93 g
Cholesterol 396 mg
Sodík 339 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy43,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa nebo kuřecí stehenní maso (které je šťavnatější) nakrájíme na větší kousky. Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a orestujeme ji do lehce zlatavé barvy. Krok 3: Odstavíme, vmícháme sladkou papriku, kterou necháme velmi krátce zpěnit, jen asi 5 sekund. Krok 4: Poté přidáme nakrájené maso, osolíme a opět na zdroji tepla krátce opečeme, aby se maso zatáhlo. Krok 5: Podlijeme horkým vývarem a necháme asi 20-25 minut dusit (podle druhu masa a velikosti). Krok 6: Pak můžeme omáčku přecedit, ale taky nemusíme. Krok 7: Nakonec omáčku zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě a do omáčky přidáme smetanu. Znovu dobře pozvolna provaříme. Pokud jsme omáčku přecedili, ke konci přípravy přidáme maso. Konzistenci případně upravíme přidáním vývaru, mouku nebo jíšku přidáme v množství podle toho, kolik chceme omáčky.

TIP: Jak na zahušťování pokrmů

Zveřejněno 3. 6. 2012

Poznámka autora Veriik

Papriku nesmíme nechat zpěnit moc dlouho, aby nezhořkla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3EYn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3EYn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Výborný a jednoduchý recept. <3:-K

Jednoduché dobré 10/10 :-)

VÝBORNÁ !!!!

Použil jsem kuřeci díly a po uvaření v omáčce jsem je ještě zagriloval. Rýže je obarvena špenátem aby to bylo hezky barevný

Tonja: moje řeč...tohle co je zmíňováno jako kuře na paprice je nějaká studentská turboverze

Mám rád cibulku a tak ji nescezuji. Omáčku nechávám tak jak je. :yes:;-)

Omlouvám se, ale dnes budu trochu kritický. Doufám, že se nikdo neurazí a diskuse se nezmění ve vzájemné napadání, jak jsem si v poslední době už párkrát všiml. Kritika (tj. upozornění na chyby či nedokonalosti) je totiž velmi užitečná věc, protože pomáhá produkt vylepšovat. Produktem tady nemyslím tento konkrétní recept, ale "to okolo".
Klasický pokrm "kuře na paprice" se připravuje tak, že kuřecí maso je v drobnějších kouscích a je přímo v paprikové omáčce, je její součástí. Autorčin recept je v tomto správně. Přidané fotografie, kde ke smetanovo-paprikové omáčce je přidaný kus pečeného či jinak podobně upraveného kuřete (viz celá stehna), nejsou "kuře na smetaně", ale spíše "kuře s paprikovou omáčkou".
Pokud má server Toprecepty sloužit i začínajícím kuchařkám a kuchařům, neměly by se zde vyskytovat zavádějící názvy jídel a jejich receptů.

:yes: recept je dobrý, ale dle fotky tam nejsou kuřecí prsíčka, ale nožička :-!, jinak recepty paní autorky jsou vždy :yes:

Jana Pá: autorkou fotky je bahula, autorkou receptu veriik... proto asi ten rozdíl...

Dělám podobně, necedím a bez masoxu. Nejsem jeho odpůrce, někdy ho taky používám, ale myslím že tady je zbytečný ;-)

pohlreich 15. 2. 2014 16:49
holky co ty kupované knedlíky.:-(

Holky, právě vařím a už teď to tu voní.....škoda.že musím držet dietu, ale snad to bude chutnat aspoň chlapovi.....:) Mno až bude po zdravotní dietě, určo si taky dám....:-D

Ivusa::-8:-8:-8:-8:-8:-8 díky...

Veriik: Asi jsem si tě s někým spletla, ale snad nevadí?:-D:-D. Směju se tady, jako koza, až teď koukám, sakra, ta holka není Slovenka!:-D:-D:-D. Každopádně jsem ráda, že už jsi naše:-)). Na FB je taky jedna Vierik, ale ty máš dvě I, ona jen jedno, proto ta mýlka.;-) Tak ať se ti tady líbí;-):-K

:-KTaké máme rádi ,vařím podobně.Kuře však nejdřív uvařím a poté používám vývar do omáčky.Posílám bod a smekám před krásnou fotkou Jani Remkové:-K

Jani děkuju;-)

Tématické fráze:
kuře na paprice od zdeňka pohlreicha, kuře na paprice pohlreich, recept na kuře na paprice, pohlreich kuře na paprice, top recepty kuře na paprice, kure na paprice, kuře na paprice top recepty, kure na papryce, kuře na paprice top recept, recepty kuře na paprice, kure na paprice recept, zdeněk pohlreich kuře na paprice, kuře na paprice podle pohlreicha, recept kure na paprice, kuře na paprice zdeněk pohlreich, top recept na kuře na na paprice, kuře na paprice pohlreich videorecept, kuře na paprice se smetanou, kuřeci prsa na paprice, kuře na paprice top

Suroviny:
máslo, cibule, paprika sušená sladká, prsa kuřecí, sůl, vývar kuřecí, smetana na vaření, jíška

Přidat fotografie receptu