Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí na česneku a bylinkách se zapečeným bramborovým pyré

Jehněčí pečeně v bylinkách s vinnou omáčkou a bramborovým pyré uspokojí i velmi náročné hosty, ale zvládnout se dá snadno. Podstatné jsou kvalitní suroviny! K dokonalosti podávejte s červeným vínem.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min Bez doby odležení

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava, Bez doby odležení)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 149 kJ /
4 099 kcal
Bílkoviny221,76 g
Tuky301,03 g
Vláknina15,74 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 5,60 g
Sůl13,84 g
Sacharidy44,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jehněčí maso řádně omyjeme, očistíme. Maso potřeme pastou, kterou jsme si připravili z česneku, oleje, soli, rozmarýnu a promnutých bobkových listů. Krok 2: Naložené maso ještě posypeme bylinkami a dáme přes noc do chladu. Krok 3: Na druhý den si pánvi orestujeme na kostky pokrájenou gazdovskou slaninu, s rozebranou pokrájenou červenou cibulí. Touto slaninovo-cibulovou směsí jehněčí naložené maso přelijeme. Krok 4: Přidáme 0,5 litru vývaru a 0,5 l červeného vína. Pekáč přikryjeme druhým pekáčem, vložíme na 250 °C do rozpálené trouby a zprudka pečeme cca 15 minut. Poté plamen zmírníme a pečeme dál přikryté cca 2 hodinky na 160-180 °C a průběžně kontrolujeme a podléváme. Krok 5: Po jeden a půl hodince horní pekáč odkryjeme a cca na půl hodinky ještě maso dopékáme podle výsledku, jak je masíčko měkké. Pokud je měkké a křehké, vyjmeme jej a necháme poté výpek ještě vydusit, až trochu zhoustne. Krok 6: V době pečení masa si připravíme brambory na pyré. Krok 7: Brambory oloupeme, uvaříme do měkka a dáme do vhodné nádoby. Přidáme máslo, bylinky, (kerblík nebo petrželku), sůl a pak za stálého míchání přidáme vejce. Krok 8: Bramborovou hmotu dáme do máslem vymazané zapékací nádoby a dáme zapéci do předehřáté trouby do zlatova. Podáváme s masem. Pyré se dá dělat i s kapustou a jinou zeleninkou.

TIP: Desatero: Jehněčí maso - nejčastější otázky a odpovědi

Zveřejněno 9. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na česneku a bylinkách se zapečeným bramborovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w22g

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na česneku a bylinkách se zapečeným bramborovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w22g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

1974andrea: jehněčí maso Andrejko moc nedělám,ale jestli ho někdy budu dělat,tak jedině z kýty, jinak moc díky za radu:-K, okrájela jsem ho až po upečení,pekla jsem současně ještě bůček na druhý den pro manžela:-K:-K

Bude to dobrota:yes:, jen já osobně bych si víc očistila maso od toho tuku, nemám ho tam ráda;-)

varilamyskakasicku:Krása!:-p

Díky děvčata:-K

:-);-):yes:

Ivana Ch: je to moc dobré,zkusila jsem tuto kombinaci, zase jinak:-K

Tak to by mi určitě chutnalo:yes::yes:

Jehněčí jsem dneska dělala, klasiku na česneku, příště zkusím tenhle receptík. Jinak:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-K+1

Máš to krásné, ukládám a počkám si na masinko. Bude až po prázdninách, ale kdo si počká, ten se dočká:-)
Posílám bodík:yes:, foto super jedlé:-p

suslajda:Haninko,jehněčí masíčko, také mám po x letech, náhodou jsem ho viděla v centru Prahy,jinak bez šance:-K

:-8tak jehněčí jsem ještě nejedla nemám šanci ho zde koupit:-Smáš to moc pěkné:yes::yes:+3

Jana Remkova: je česnekovo-bylinkové, ale moc dobré Jani a díky:-K

Ivo, jehněčí mi moc chutnalo, tak proč ne bylinkové:-p:-?:yes:

Tématické fráze:
jehnecí pecene, jehnecí pecene, naložené jehněčí, jak naložit jehněčí maso, jehněčí hřbet na česneku, jak nalozit jehneci, naložení jehněčího masa, naložené jehněčí maso, naložené jehněčí maso recept, skopový hřbet recept, pečené jehněčí na víně, bylinky na jehněčí maso, jehněčí na česneku, nakladaný jehněčí hřbet, naloženi jehneci kyty, nakladane jehneci, jak naložit skopové maso, jak naložit jehneci kytu, jehněčí plec na česneku, jehněčí hřbet na rozmarýnu

Suroviny:
maso jehněčí, kotleta jehněčí, rozmarýn, koření nové koření, slanina gazdovská, bobkový list, cibule červená, česnek, vývar hovězí, víno červené, sůl

Přidat fotografie receptu