Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky s taveným Hermelínem v brusinkové omáčce

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 627 kJ /
1 106 kcal
Bílkoviny151,78 g
Tuky44,27 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 1,95 g
Sůl5,00 g
Sacharidy23,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí plátky naklepeme, nařízneme okraje, opepříme a potřeme olivovým olejem. Necháme odležet několik hodin nebo do druhého dne v chladu. Nejméně hodinu před tepelnou úpravou přendáme do pokojové teploty. Krok 2: V kastrolu nebo vyšším pekáči, který lze vložit do trouby, orestujeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli na olivovém oleji. Krok 3: Zasypeme hladkou moukou, usmažíme jíšku a zalijeme teplým vývarem tak, abychom vytvořili řidší omáčku. Krok 4: Přidáme dvě lžíce brusinek, prošleháme a udržujeme na nízké teplotě v bodu varu. Krok 5: Rozpálíme steakovou pánev a trochu ji zacákneme olejem. Vkládáme plátky masa, opečeme je z obou stran dohněda a opečené překládáme do cibulovo-brusinkového základu. Krok 6: Výpek z masa zasypeme další lžičkou mouky, prosmahneme a zalijeme zbytkem vývaru. Vzniklou šťávu přilijeme k masu. Osolíme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby, vyhřáté na 160°C, kde pečeme zhruba dvě hodiny. Krok 7: Poté maso poklademe plátky Hermelínu, zvýšíme teplotu v troubě a necháme sýt roztavit. Při servírování na každý plátek s hermelínem vrstvíme lžičku zavařených brusinek. Podáváme s různě upravenými brambory.

Zveřejněno 17. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky s taveným Hermelínem v brusinkové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2yz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky s taveným Hermelínem v brusinkové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2yz

Marie

Komentáře (19)

Moc dobré:-p! Přidávám foto - i když není tak dokonalé jako autorčino.

Teď jsem tenhle recept objevila, du úterka mám navařeno, ve středu mám díky tomuto receptu co vařit. Hovězí maso mám doma stále.:-p:-p:yes:

Hmm, to vypadá slušně. Ta kombinace musí být parádní. Určitě vyzkouším.

Vypadá to luxusně :-p a právě hovězí maso je bezva nápad :yes: , mám doma dva chlapy, tak to příští víkend určo prubnu :-)

Děkuji, budu ráda, když si podle receptu pochutnáte...:-)

Eli, to je nádhera! Rozhodně ukládám a při nejbližší příležitosti vyzkouším. Hovězí je moje nejoblíbenější maso, takže vyzkouším Tvou úpravu. . . :-p:-K:yes:+

Vapadá to nádherně, ukládám, boduji :-K:yes:

krááása, hned bych si dala:yes::yes::-K

:yes::yes::yes::yes:

náramně to vypadá a jistě i tak chutná;-):-):yes:

Moc všem děkuji za body a komentáře.:-K V téhle úpravě jsem měkkoučké hovězí dostala i do dcery, která ho dost často odmítá.

Nádhera:-K+10:-p:yes:

:-p to musí být žrádýlko!!! ukládám a letím do řezníka Y:-D:yes::yes::yes:

Eli, moc pěkné, bezvadná volba, chutné jsou i fotky a má to šťávu, což je pro mne skvělý. Máš 6.bod:yes:

To musí být dobrota :yes:;-)

Tématické fráze:
brusinková omáčka k masu, brusinková omáčka recept, brusinková omáčka k hermelínu, brusinková omáčka, hovězí plátky, hermelínová omáčka k masu, maso v brusinkove omáčce, brusinková omáčka na maso, hovězí plátky recepty, maso na brusinkove omacce, brusinková omáčka k masu recept, recepty - hovězí plátky recept, jak upravit telecí falešnou na svíčkovou, hovězí plátky recept, hovězí plátky s hermelinem, hovezi s hermelinem, omáčka plátky, hovězí s brusinkami a hermelínem, vepřové maso na brusinkové omáčce, pekne hovezi

Suroviny:
plátek hovězí, cibule, vývar, brusinky, mouka hladká, pepř mletý, sýr hermelín, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu