Džuveč (djuveč) "Monastýr"
Pod názvem džuveč se skrývá recept inspirovaný bulharskou kuchyní. Jedná se o masové kuličky v omáčce plné zeleniny s rýží. Tento pokrm je plný chuti a opravdu vás zasytí po celý zbytek dne.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 062 kJ / 1 688 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,03 g |
Tuky | 32,40 g |
Vláknina | 20,04 g |
Cholesterol | 584 mg |
Sodík | 394 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 211,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Lilek nakrájíme na kostky, posolíme a necháme na papírovém ubrousku vypotit.
Krok 2: Z nakládaných kapií slijeme nálev. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 3: Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce a smícháme. Pokud směs bude řídká, přidáme strouhanku dle potřeby.
Krok 4: Ze směsi vytvarujeme kuličky, velké jako játrové knedlíčky do polévky a osmažíme je v hrnci na malém množství oleje ze všech stran. Hotové kuličky přendáme do misky.
Krok 5: Na výpeku z kuliček orestujeme cibuli, necháme zpěnit, zalijeme 100 ml vývaru, přidáme rajčata, papriky, lilek s bramborami, vsypeme rýži (já měla zbytek uvařené) a dusíme do měkka asi 20 minut.
Krok 6: Poté zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, česnek, osolíme, opepříme, přidáme kuličky a vše promícháme a dusíme tak dlouho, až se nám zredukuje tekutina asi tak, jako mokřejší rizoto. Poté zasypeme pažitkou.
Krok 7: Na talíři ozdobíme a můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
Zveřejněno 19. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džuveč (djuveč) "Monastýr"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wp1o
Moje poznámka
Džuveč (djuveč) "Monastýr"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wp1o
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 4 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 22 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 23 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírová buchta šťouchaná
MonkaF před 49 sekundami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Neregistrovaný před 15 minutami
Salát Coleslaw
Neregistrovaný před 17 minutami
Pohankové lívance s jablky a skořicí
Neregistrovaný před 19 minutami
Vinná klobása s cibulovo-hořčičnou omáčkou
Neregistrovaný před 20 minutami
Krůtí roštěná
MonkaF před 20 minutami
Muffiny s čokoládou a banánem
Neregistrovaný před 21 minutami
Ovesné sušenky s jablky
Neregistrovaný před 23 minutami
Tvarohové koblížky
Neregistrovaný před 24 minutami
Churros s čokoládou (Čuros)
Neregistrovaný před 24 minutami
Tématické fráze:
džuveč z mletého masa,
balkánský džuveč,
džuveč,
dzuvec s mleteho masa,
bulharský džuveč,
dzuvec recept,
rybí džuveč,
recept na džuveč,
djuvec,
masový džuveč,
džuveč konzerva,
džuveč z mletého masa recept,
recept džuveč,
džuveč s mletym masem,
vyborny dzuvec,
rybí džuveč recept,
bulharský džuveč recept,
recepty džuveč,
jídlo džuveč,
džuveč z mletého
Suroviny:
maso mleté mix,
cibule,
vejce,
kapie,
rajče loupané,
brambory,
česnek,
protlak rajčatový,
rýže,
lilek,
vývar hovězí,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
olej,
strouhanka,
pažitka,
sýr strouhaný,
sůl
Komentáře (21)