Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné žampiony ve "veselé peřince"

Plněné žampiony jsou skvělou volbou pro milovníky lahodných a šťavnatých pokrmů. Voňavá masová a pikantní náplň dodá houbám jedinečnou chuť, která potěší nejen při slavnostní příležitosti, ale i jako rychlá večeře nebo skvělý teplý předkrm.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 623 kJ /
1 344 kcal
Bílkoviny104,05 g
Tuky64,33 g
Vláknina55,74 g
Cholesterol 479 mg
Sodík 6,69 g
Sůl15,81 g
Sacharidy61,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony očistíme, sloupneme a vnitřky společně s nožkou ostřejší kávovou lžičkou vydlábneme. Krok 2: Zeleninu nakrájíme, nožky a vnitřky žampionů na plátky, obě papriky a řapíky na širší proužky a cibuli na půl kolečka. Krok 3: Vložíme do zapékací mísy, mírně osolíme, zakápneme olejem, sojovou a chilli omáčkou a promícháme. Krok 4: Všechny uvedené suroviny na náplň v míse důkladně promícháme, naplníme do vydlabaných žampionových kloboučků a narovnáme do zapékací mísy na připravenou zeleninu. Krok 5: Podlijeme horkou vodou, přiklopíme víkem a dáme do předehřáté trouby na 45 minut zapéct. Pečeme na ¾ výkon trouby (já mám obyčejnou plynovou). 10 minut před koncem troubu ubereme na poloviční výkon, odstraníme víko a dopečeme. Krok 6: Podáváme se šťouchanými bramborami, ale jsou dobré i jen s lehce osmaženým a mírně očesnekovaným bílým pečivem.

Vaříme bezodpadově - Zero waste recepty

Zveřejněno 19. 6. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Konečně se mi podařily zlikvidovat všechny "zbytky" zde použitých surovin z ledničky včetně červeného vína, které jsem použila místo vody na podlití. Ty "zbytky" budou pro někoho asi znít divně (žampiony byly včera zakoupené), ale my jsme si pochutnali:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné žampiony ve "veselé peřince"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YrZY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné žampiony ve "veselé peřince"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YrZY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

aisha:Marti,ani nevíš jakou jsi mi udělala radost:-)):-K:-KDěkuji,že jsi vyzkoušela zrovna tyto žampiony a také moc díky za krásnou fotku:-*Na mase nezáleží;-)každý si dá to,co má,nebo co mu chutná:-)

Děkuji i všem ostatním za zájem a hezké komentíky:-K

Dnes jsem zkousela Tvuj recept, jen misto veproveho masa jsem pouzila hovezi. Moc nam chutnalo..:yes::yes:...maso krasne stavnate, upecena zelenina a stava chutove vynikajici..:-K..pridavam foto a bodik.

Anna Kocikova: Aničko, já bych tě na ty jahody klidně pozvala:-K, protože jsem každý druhý den natrhala mísu (cca 1,5 kg jahod) a teď budu sklízet v podobném množství angrešt:-D:-D. Ale je milé, že by ses se mnou podělila o ty plněné houbičky. Díky:-K:-*

na 100% vy-ni-ka-jí-cí ... dávám do oblíbených ..:-K

Krásný receptík a skvělé foto :yes:+

Všem Vám moc děkuji za velice milé komentáře,které mě vždy hodně potěší:-K:-K
Sretti opět nezklamala a já jsem se s chutí zasmála:-D:-D:yes:
Rozmarýnko,nevím co mám raději-jestli plněné žampiony,nebo jahody přímo ze záhonu,které nádherně voní a chutnají po sluníčku,Ale s Tebou bych se klidně ráda podělila;-):-))

Bibinka:Bibinko málo rozvinuté,naplněné a zapečené bedličky miluju:-8:-*Ale nejsou lidi na sběr;-):-))Ještěže máme ty markety a v nich žampionky:-DDívala jsem se na ty přidané rádoby podobné receptíky:-)Podobnost je opravdu veliká,hlavně v těch žampionech:-D:-Dale ty Tvoje žampionky s vinnou klobásou nikdo nepřidal:-S

Aničko - no co k tomu po srettce dodat:-D prostě fantazie:yes::-D
(není nad to umět zužitkovat zbytky)

No maucta pani anýzková:-O to neni vubec zadna vesela perinka! To je duchna k sezrani! U tehle perinky bych se nerehtala, u te bych neslusne mlaskala a chrochtala blazenosti:-p plnene žamprdóny ja taky rada:-p a ta tvoje šťáva. . skoda slov, moje sliny to na me prasknou samy:-p
takze co z toho vyvodime? No jasny :yes::-)

Anna Kocikova:Aničko, to je pěkné papáníčko, taky nadívám houby a nejvíc mi chutnají nadívané bedly(mám tu recept) a právě žampiony. Ten tvůj recept mě nutí k vyzkoušení a máš za něj 16.boda:yes:

Aničko, krásné vařeníčko:-K, docela bych si dala, protože já už 3 týdny konzumuji přívaly zralých jahod a ty jdou jedině na sladko. A posílám 14. bodík:yes:

Chutně naplněné hlavičky:yes:

:yes::-*:-K

:-8moc líbí! A oceňuju krásně udělaný fotopostup:-K

Aničko,uložím si ten Tvůj receptík,je moc jedlý a máš krásná fota:-K;-):-p:-p:yes:

Tématické fráze:
plněné žampiony, zapečené plněné žampionové kloboučky, co se žampiony, plněné žampiony bez masa, co s žampiony, plněné žampionové kloboučky, plnene zampiony recept, recept na plněné žampiony, plnene sampiony, co ze žampionů, plněné žampiony recepty, co uvařit z žampionů, top recepty na plněné žampiony, plněné žampiony z mleteho masa, žampiony v zeleninové peřince, zapečené plněné žampionové kloboučky masem, masité žampiony, recepty že zampionu, žampiony co uvařit, co z žampionů

Suroviny:
žampióny, maso vepřové mleté, sýr eidam, cibule, vejce, libeček čerstvý, petrželka, sůl, pepř mletý, voda, olej, omáčka chilli sladká, omáčka sojová, cibule červená, celer, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá červená, žampióny, sůl

Přidat fotografie receptu