Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí pečené pod cibulí a česnekem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

holka ze severu holka ze severu

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 536 kJ /
1 084 kcal
Bílkoviny215,45 g
Tuky12,50 g
Vláknina14,16 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 559 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy25,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Telecí maso osolíme z obou stran, vyložíme jej na dno pekáčku. Krok 2: Poklademe červenou cibulí nakrájenou na kroužky, česnekem pokrájeným na tenké plátky, pokmínujeme, posypeme restovanou sušenou cibulkou. Krok 3: Na to vše rozmístíme máslo i bylinkové máslo a trochu podlijeme vodou. Krok 4: Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, přiklopíme a pečeme hodinu a půl. Krok 5: Poté maso dopékáme bez přiklopení ještě tak hodinku, aby maso chytilo správnou barvu a chuť. Krok 6: Zhruba 15 min před dopečením do výpeku vmícháme máslo s moukou. Krok 7: Průběžně během pečení maso poléváme shora výpekem.Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory s bylinkovým máslem a posekanou petrželkou kudrnkou.

TIP: Jak připravit bylinkové máslo

Zveřejněno 21. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí pečené pod cibulí a česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pBny

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí pečené pod cibulí a česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pBny

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

AeroKarel:Ty jsi ale trdlo...takhle uvažovat...kvůli Tobě si kažedej zbourá tele za panelákem...:-!

AeroKarel:
Náhodou jsem dnes opět pekl krk podle tohoto rcp: http://www.toprecepty.cz/recept/39916-teleci-na-ma...
Trouba na 200°C, pečeno 10´ odkryté a potom na 175°C pečeno pod poklicí dalších asi 100´. Krásnou barvu to chytlo i pod poklicí na těch 175°C:-) Příloha - pečené hokaido a jabl. kompot

AeroKarel 21. 11. 2015 22:09
Nejlepší na pečení je karbanátek, tedy telecí krkovice.
Časy a teploty: Dát do trouby na 200, po deseti minutách stáhnout na cca 120, nechat 2 hodiny pod pokličkou, pak dopéci dohněda zase na 200. Po té době a teplotě v receptu to musí být jak troud.

AeroKarel 21. 11. 2015 22:03
jandelicek: Z mrazáku? Za stálého míchání umístit do WC.
Maso jedině čerstvé.

Furt jsem nevěděla, co s telecím, které jsem měla v mrazáku...zkusila jsem tenhle recept a musím říct, že super...děkuji... :)

Telecí bez problému seženete v Globusu (každý čtvrtek čerstvé zboží) a nebo se dá objednat na netu. Doporučuji,nemá chybu :-8:-8:-8

:yes::yes::-p

Moc hezky připraveno:-K+10:-p:yes:

moc pěkný recept:yes::yes::-p:-K

:-( Telecí jsem měla naposledy, když byly holky malinké, jednou jsem sehnala pěkný kousek a dělala jim dušené plátky. Můj muž nejí žádné "mladé" maso - kůzlečí, jehněčí, králíka,... tak mám smůlu ;-(

Dala bych si telecí, tu telecí ledvinu také,která nikde není,máš to moc pěkné:-K:yes:

:-p:-p:yes::yes:

holka ze severu::-D:-D:-D:-D;-)

Děkuji Všem, začíná se mi tu líbit :-K:-D

holka ze severu:jéééé, telecí jsem neviděla už pár let a jako holka jsem milovala plněnou telecí ledvinu-to bylo žraso;-) Dávám ti 5.bod:yes: za pěkný recept i pěknou fotku a aranž;-)

holka ze severu:když je to ten správný podnikatel, co ví, že furt platí - zákazník, náš pán....ale jak říkám, opozdila jsem se jednou asi o hodinu a holt jsem měla smůlu;-):-D:-D

spagetka: Joo, mít osobního řezníka, to je výhoda. Osobního trenéra může mít kdekdo, ale řezníka... a ještě ochotného...hmmm, sakryš! :yes::-K

holka ze severu: No jo, já zas mám Globus i makro dost z ruky. Ale je fakt, že mám ochotnýho řezníka, který mi objedná cokoli, holt jediná nevýhoda - když se nedostavím v uvedenou dobu, mám smůlu :-(, což se nedivím, samozřejmě :-D:-D
Jinak, jo ukládám:-p:-p:yes::yes:

Jana Remkova: Opravdu? Tak to asi máme dobře zásobený Globus. I v Makru jsem ho viděla... Pro mě je zas vzácností zvěřina :-(

No, telecí fakt není. Dnes už se dá sehnat snad vše, ale telecí je pořád nedostatkové maso. Krásný recept;-)

Kadlik: Pokaždé, když jedu do Globusu, ho tam mají ;-) Fakt.

:-S jenom to telecí sehnat... jinak paráda!:yes:

rebeka: Děkuji :-K

holka severní šikovná:-p:-p;-):yes::yes::-K

Tématické fráze:
pečené telecí maso, pečené telecí maso recepty, pečené telecí, telecí maso pečené, telecí pečeně, pečený teleci krk, pečená telecí žebra, pečené telecí recept, telecí na pečení, pecena teleci ledvina, telecí krk recepty, telecí maso na pečení, teleci ledvina, teleci krkovice, pečená telecí žebírka, telecí krkovice recepty, telecí ledvina recept, telecí pečeně recept, telecí krk pečený, pečené telecí recepty

Suroviny:
maso telecí, máslo, máslo bylinkové, cibule červená, cibulka, česnek, sůl, kmín celý, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu