Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Welsh rarebit - pivní zapékaná pomazánka

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 655 kJ /
634 kcal
Bílkoviny39,25 g
Tuky44,65 g
Vláknina0,70 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 1,14 g
Sůl3,30 g
Sacharidy18,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Černé pivo zahřejeme v kastrůlku, přidáme worcester, hořčici, chilli, sýr a necháme úplně roztavit. Krok 2: Nakonec zasypeme moukou, dostatečně osolíme a směs namažeme na tousty nebo veku a dáme zapéct pod gril. Sýr by měl při pečení probublávat. Krok 3: Po vynání z trouby necháme trochu zchladnou, můžeme potřít hořčicí a posypat cibulí. Je to výborná, zase jiná pochoutka třeba k pivu.

Zveřejněno 21. 6. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Podařilo se mi to trochu víc opéct, tak se omlouvám. :-)

Je i mnoho obměn, třeba s orestovaným pórkem nebo žampiony, tohle je taková základní verze.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Welsh rarebit - pivní zapékaná pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBpL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Welsh rarebit - pivní zapékaná pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBpL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

To vypadá zajímavě, to musím vyzkoušet! :-K

Teda to se mi také líbí:-K:-p+11:yes:

:-O No toto. To vypadá dóóóst dobře a stojí to za vyzkoušení.;-):yes:

:yes::yes::-p

Bibinka:No já to Jani nevymyslela, to staří Velšani:-D:-))

1974andrea: Andrejko, zapékám kde co, ale pivko nee, ale vyzkouším a bez chilli. Máš 5.bod:yes:

magdalenka:já taky, to jen žížalka si myslí, že ho tam sypu bez rozmyslu, Jaru, vím jak to myslíš neboooj ;-);-):-D:-D:yes::yes:. Zítra už vás v Kromclu vyhlížím ju? Tak v sobotu;-);-)

magdalenka: ;-) jasně, já taky opatrně a jen někde :-)

zizala: ja libeček požívam dosť opatrne, má dosť výraznú chuť, aby neprebíjala iné chute.
Andrejka, toto vôbec nepoznám, vyzerá to fantasticky...:yes:

spagetka: :-)) jo, doladit - to teda moc neumím ;-):-8

zizala:Jaru, to teda nemá víííš, musíš to umět doladit, táák :-D:-D:-D;-);-);-)

spagetka: :-)):-)) Někdo všude dává podravku nebo vegetu nebo maggi, u špagetků všude libeček ;-) Nic proti němu, jen to asi musí všechno mít stejnou, libečkovou chuť, ne?

spagetka:Pardón, to mi tam skočilo omylem:-)):-8

Juj, znám, naučila mě to manželova mamka a bacha, v závěru u sýru sypala libečkem :-p:-p, jéé dík za připomenutí, mňááám. Jo Andrejko, kvůli vyhledávání, nebylo by lepší prohodit název? Jako aby první byla Pivní... ale je to na tobě!!!!!! Jinak :-p:-p:yes::yes:
Jo mmt a kategorie Polévky?

zizala:Je pravda, že někde je to uváděno i pod názvem Rabbit, ale vysvětlení nikde;-). Já jsem ten recept měla už dlouho napsaný, ani nevím odkud, bylo tam více mouky, ta směs byla až moc hustá a tak jsem do receptu raději uvedla menší množství. Některé recepty, co jsem koukala, tam mouku vůbec neuvádí.

Tématické fráze:
velssky kralik, welšská pochoutka, welšský králík recept, variace na welsh rabbit, welšská vepřová, welšský toust zapečený, velsska pivni pomazanka, welšská pochotka, welssky králík, pivní rarášci z králika, pivnipomazanka, pomazánky na zapékání, velšské recepty, velšský králik - recept, welsch raebbit, welshrarebit, zapečený rarebit, welšská pomazánka, velšska pomazanka, pivní pomazánka

Suroviny:
pivo černé, sýr chedar, omáčka worcesterová, hořčice, mouka hladká, chilli, sůl

Přidat fotografie receptu