Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžový nákyp s broskvemi

Jedno z klasických sladkých jídel, které si jistě všichni pamatujeme z dob stravování ve školních jídelnách. Pokud ho připravíte doma, zapomenete na tehdy nepříliš oblíbené jídlo. Oběd nebo skvělý dezert bude během pár minut.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mallenia

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rýži propláchneme vodou, zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme hodně do měkka. Krok 2: Po uvaření necháme rýži vychladnout. Mezitím broskve nakrájíme na kostky. Krok 3: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 4: Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky do pěny a promícháme se zchladlou rýží. Krok 5: Do takto připravené směsi přidáme také nakrájené broskve + 2-3 polévkové lžíce kompotové šťávy a promícháme. Krok 6: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do rýže s broskvemi. Krok 7: Dortovou formu vymažeme, vysypeme strouhankou a naplníme směsí. Krok 8: V předehřáté troubě zvolna pečeme dozlatova. Zabere to asi 50 minut. Nákyp můžeme podávat horký i studený.

TIP: Nejoblíbenější sladká jídla. Podle jakých receptů je připravit?

Zveřejněno 24. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový nákyp s broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lXLj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový nákyp s broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lXLj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Udělala jsem z rýže arborio a s meruňkami a nákyp se povedl výborně.

:-)<3:yes::-K

<3 miluji rýžový nákyp :-* Dělám právě tento a dělám rovnou větší množství :-D Cukru dávám víc, přidávám i trošku skořice. Nechcete-li u hrnce stát a míchat, hlídat mléko, je lepší varianta uvařit rýží ve vodě, přebytek vody pak slit. Nalít plechovku kondenzovaného mléka Tatra a povařit ještě tak 5 minut. :yes:

Zkoušel jsem nedávno, můj první rýžový nákyp, povedl se , skvěle chutnal takže za mě:yes:
Dnes ho zrovna dělám, akorát použiji švestky.

Výborný recept na rýžový nákyp. Vyzkoušeno a zařazeno do receptů. Díky za inspiraci.

uvarila jsem a upekla.. Je skvely.. Mnam :yes:

zizala: že jo, taky si to myslím a moc ráda ji tu vidím;-):-)

Krása, dala bych si:-p:yes:

Taky tahle nádherná fotka tu přibyla včera :yes:
Paráda :-*:yes: Měla bys, Hani, sem dávat fotky častěji ;-)

Díky, tenhle recept jsem nutně potřebovala. Bude zítra.

Výborný nákyp, moc nám chutnal.:yes: +

Anka:musíš mať uvarenú takú hustú ryžovú kašu. Mlieko vsiakne v podstate, nič sa necedí. A nech sa ti darí.:-K

Mám asi přihlouplý dotaz: cedí se ta rýže,když se dovaří,nebo se nechá vychladnout i s tím nevyvařeným mlékem? Nebo se má mléko vyvařit,jako když se dělá běžná bez-sáčková rýže? Díky moc! :-8

Pepa Koláček 1. 11. 2012 10:49
Zatím je to v troubě, ale vypadá to dobře už nyní.:-)

srettka:Děkuji a věřím, že od babičky to bylo výborné a krásně vonělo. :-) Tento nákyp mám moc ráda a doma všem chutná, protože je krásně vláčný. :-)

Tématické fráze:
rýžový nákyp s broskvemi, broskvový nákyp, rýžový nákyp, výborný rýžový nákyp, vlačný rýžový nákyp, výborný rýžový nákyp s broskvemi, rýžový nákyp s merunkami, rýžový nákyp s broskví, ryzovy nákyp od babičky, broskvový rýžový nákyp, rýže s broskvemi, výborný rýžový nákyp recept, recept rýžový nákyp, rýžový nákyp z broskví, rýžoví nákyp s broskvemi, ryzovy nakyp s broskvema, rýžový nákyp vláčný, rýžový nákyp ze sáčkové rýže, rýžový nákyp v troubě, ryzovy nakyp broskve

Suroviny:
rýže krátkozrnná, mléko, máslo, cukr, cukr vanilkový, vejce, sůl, kompot broskvový

Přidat fotografie receptu