Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Red Velvet Cake - Červený samet

Red velvet cake je slavný dort výrazné barvy z Ameriky. Těsto obarvené potravinářskou barvou má jásavě červenou barvu a bílý krém. Hotový red velvet cake můžete polít polevou nebo potáhnout marcipánovou hmotou či fondánem.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fosinka

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min Bez doby chladnutí a zdobení

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, Bez doby chladnutí a zdobení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 021 kJ /
6 936 kcal
Bílkoviny98,28 g
Tuky459,19 g
Vláknina18,50 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 5,76 g
Sůl5,31 g
Sacharidy593,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 175 °C. Krok 2: Dortovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Krok 3: Nejprve smícháme mouku, sůl a kakao (vhodné je prosít). Krok 4: V jiné nádobě smícháme podmáslí s červeným barvivem. Krok 5: Vyšleháme změklé máslo s cukrem, za stálého šlehání přidáme po jednom celá vejce a vanilkový extrakt. Krok 6: Nakonec postupně zašleháme střídavě mouku a podmáslí (po částech). Krok 7: Lžičku sody zalijeme v malém hrníčku octem, směs vzkypí a ihned ji nalijeme na těsto a jemně vmícháme. Krok 8: Směs vlijeme do připravené formy a pečeme. Krok 9: Pečeme přibližně 45 minut na 170 °C.
Respektujme svoji troubu a přizpůsobme jí dobu pečení. Krok 10: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Krok 11: Po dopečení necháme korpus vychladnout, poté příborovým nožem oddělíme od formy. Krok 12: Je dobré dort překlopit "vzhůru nohama" - vrch dortu je potom krásně rovný. Korpus dáme vychladit do lednice. V lednici necháme dort odpočívat min. 2 hodiny. Krok 13: Příprava krému: Vychlazené mascarpone vyšleháme s cukrem. Krok 14: Vychlazenou šlehačku ušleháme do tuha a po částech ji vmícháme do mascarpone. Krok 15: Korpus rozkrojíme a naplníme připraveným krémem Krok 16: Znovu dáme chladit do lednice a připravíme hmotu na potažení dortu. Krok 17: Hmotu stačí jen propracovat rukama a poté ji vyválet na tenký plát, přehodit přes korpus a uhladit. Krok 18: Zbytky hmoty odřežeme a dort nazdobíme.

TIP: Jak ozdobit dort

Zveřejněno 25. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Red Velvet Cake - Červený samet

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pB6Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Red Velvet Cake - Červený samet

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pB6Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Ahojte. Je mi 10 a nekdy mam problem s 1/2 a 0/5. Znamena to, ze 0/5 je půlka například hrnku mouky? A 1/2 ? Omlouvám se ale někdy se mi to plete hrozne<3

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně krému. Šlehačku nejprve ušlehat a pak smichat s mascarpone atd? Jak připravujete krém? Děkuji:-)

Dort tohoto typu známe již delší dobu od skvělé cukrářky. Rozhodli jsme se ho zkusit péct sami. Tento recept je skvělý a moc díky za něj. Všem přeji dobrou chuť.:-K

Prosim na jak velkou formu je testo?Dekuji

ZdenkaZolik 24. 2. 2017 11:13
Katka.rce: Zdravím, mohu Vás poprosit o ten váš recept na red velvet, co máte od kamarádky, předem moooc díky ;-):-8 Zdenka :-)

Prosim o radu..korpus mi praskl jiz pri peceni a kdyz jsem vyklopila rozprasknul se od stredu i z druhe strany..cim to?

Vynikajicí záležitost. Nemám ráda marcipán,tak jsem udělala mufiny a musím opravdu pochválit. Chuťově výborné. Sice se mi nepodařili tak jak bych si představovala hned napoprvé,ale i tak... :yes: Neměla jsem žádnou výzdobu navrch a vzhledem k tomu, že jsem na tvoření střevo, tak jsem udělala klasická srdíčka (aby to nebylo jednotvárné,tak jsem do části přidala zbytek barviva). Krém jsem dělala z 1/2 dávky. Mufinů jsem měla 18ks. Příště jen zkusím dat 1/2 lžičky sody. Takže děkuji za recept :-K

Dobrý den,

prosím Vás, jak velkou jste měla dortovou formu (kolik cm v průměru)?

Děkuji.

Renáta

Jsem ještě malá zvládla bych tento recept bez problémů??:-(Jinak je to opravdu suprove!!:-p:yes::yes:

srettka: Moc diky. :-) Ja jsem si to v noci googlovala a uz se mi povoluje maslo :-) Jinak uz vim co se mi loni stalo, zapomnela jsem na to a ted se to stalo zas....zbylo mi strasne moc kremu a to mam dortovou formu velkou. Loni jsem ten zbytek napatlala navrch. Ted nemuzu kyz davam potahovku tak ho budu muset snist s palacinkama :-D

HelgaHedus:pod potahovou hmotu dej maslovy krém, nebo nugetu. Jinak ti to nebude držet. Smetanove a tvarohove kremy by ti potahovku naleptávaly. Když budeš dávat krém do prořezu, tak ne až ke kraji. Až to pak zkompletuješ, vmázni do spár máslový a nebo tu nugetu, aby se vnitřní krém nedostal do kontaktu s potahovkou.

Dort jsem loni pekla a mel obr uspech. Zitra se ho chystam delat znovu a tentokrat jsem si koupila i Smartflex. A muj dotaz zni: Na korpus uz se nemusi matlat krem aby potahovka dobre drzela? Vsude jsem cetla, ze pod potahovku oatri krem, ale bojim se, aby se mi pak potahovka nerozpustila ;-( Drzelo Vam to dobre bez kremu?

Tak tento recept je užasný, dort jsem udelala podle něj a dopadl skvěle, dala jsme ho mamince k narozeninam a všichni se po něm mohli utlouct. :)je jednoduchý a žadný složitosti tak to mám ráda :)

můžu místo gelového barviva dát práškové rozmíchané ve vodě:-?
jo a můžu to pokrýt marcipánovou potahovkou:-?
děkuju za odpovědi:-8

!Rose: Já chci taky ubycejny marcipán a také ale nevím!!:-(:-(8-(:-O

Chválím a děkuji za krásný recept. Můžu se prosím zeptat, na jak velkou formu je uvedené množství surovin? Děkuji a přeji mnoho kuchařských úspěchů :yes:

Pletuška 7. 6. 2014 17:37
andrea: A mascarpone je asi co?! Jinak, potahovat se může všechno a v televizi Božské dorty, tam ho dělají skoro pořád a potahují ho tam pořád, tak nevím, co je to tu za nesmysl!! :-! Jinak bude tento recept figurovat v den manželových narozenin. koupím si modelovací a potahovací hmotu, barviva a dám se do toho. Akorát, když chci, aby byl světlejší, tak stačí ubrat lžíci kakaa a přidat lžíci mouky, zda jsem to pochopila dobře. :) :-p

Katka.rce 27. 5. 2014 10:29
Dělám red velvet téměř stejně jako je tento recept, mám svůj přímo z US od kamarádky. Nevidím žádný důvod, proč ho nepotahovat marcipánem, fondanem nebo i čokoládou. Dělám z něj i muffiny. S mascarpone krémem je to dokonalá kombinace. za mě palec nahoru...:yes::yes::yes:

Podle Vašého receptu dělám RVC už víc než rok a hodně mně proslavil v okolí - všichní chtějí RV :) moc moc moc děkuji, je úžasný :) :-K

tttt:
Nedá!!!
Ale dá se koupit v LIDLu, nebo si ho můžete vyrobit i doma:-))

Ze šlehačky:http://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-be...

Z másla:http://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-2/

Dá se něčím nahradit masrarpone? :)

Prosím vás, dá se ten ocet něčím nahradit? Třeba dát jen sodu nebo prášek do pečiva?

Nedá mi to a musím přidat komentář. Dort jsem zatím nezkoušela, jenom si hledám recept.... Ale někdo tu píše, že na dort Red Velvet nepatří potahovka. Nevím zda podle původního receptu patří nebo ne, ale v Americe ho běžně potahují. Pravidelně sleduji Božské dorty (americké, ne ty od Markéty - i když je taky šikulka)a tam tento dort potahují!

Recept je úžasný :yes: to že se tu najdou zase paní co mají výtky :no: prostě to nepečte a dělejte si to podle sebe!! Paní jasně psala že je začátečník. Mě dort chutná a každý si tam dá jaký krém chce :)

Vypadá moc krásně, ale red velvet to teda není...origoš krém má být z krémového sýra a žádná potahová hmota na něj nepatří, nýbrž právě ten krém...jediný co sedí je to těsto...ale i tendle vypadá pěkně :-). jen to není to, co je v názvu receptu...

Tereza: Na chuti to neubere, barvivo zadnou nema, jen korpus bude svetlejsi, ne tak tmavy. Mozna pridej kakao. Tak lzici, ale pak uber lzici mouky.

Zrovna jsem se pustila do pečení a zjístila jsem že nemám potravinářské barvivo;-( ... Vím že už to nebude vzhledově červený samet ale bude to chuťově stejné ? Předem díky za odpověd :-)

veronika 8. 2. 2013 09:39
macek: zadej si cukrářské pomůcky a vyjede ti několik obchodů. Barviva jsou b každém z nich já mám nejraději
cukrar-shop.wbs.cz/Suroviny.html
najdeš tam všechny možné i nemožné pomůcky pro pečení :-8

prosím, kde seženu to barvivo?:-p

Fosinka: není to něco podobného, co dělá Cat Cora? :yes:

eulinka: Ten dort je celkově dost vláčný a jakoby vlhký. Zkus přidat příště míň podmáslí...

Tématické fráze:
dort red velvet, red velvet dort, red velvet dort originál recept, red velvet dort recept, red velvet original recept, recept na dort red velvet, dort cerveny samet, korpus red velvet, dortový korpus red velvet, recept na korpus red velvet, jak udělat dort red velvet, red velvet korpus, korpus na dort červený samet, red velvet recept originál, dort ret red velvet, červený sametový dort, dort ret velvet, těsto red velvet, dort red velvet recept, dort red velvet original recept

Suroviny:
mouka hladká, cukr, vejce, sůl, kakao, máslo, jogurt bílý, soda jedlá, ocet, potravinářské barvivo, extrakt vanilkový, mascarpone, smetana ke šlehání, cukr moučkový, smartflex, perlička, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu