Red Velvet Cake - Červený samet
Red velvet cake je slavný dort výrazné barvy z Ameriky. Těsto obarvené potravinářskou barvou má jásavě červenou barvu a bílý krém. Hotový red velvet cake můžete polít polevou nebo potáhnout marcipánovou hmotou či fondánem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 021 kJ / 6 936 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,28 g |
Tuky | 459,19 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 1,56 g |
Sodík | 5,76 g |
Sůl | 5,31 g |
Sacharidy | 593,35 g |
Postup přípravy
Respektujme svoji troubu a přizpůsobme jí dobu pečení. Krok 10: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Krok 11: Po dopečení necháme korpus vychladnout, poté příborovým nožem oddělíme od formy. Krok 12: Je dobré dort překlopit "vzhůru nohama" - vrch dortu je potom krásně rovný. Korpus dáme vychladit do lednice. V lednici necháme dort odpočívat min. 2 hodiny. Krok 13: Příprava krému: Vychlazené mascarpone vyšleháme s cukrem. Krok 14: Vychlazenou šlehačku ušleháme do tuha a po částech ji vmícháme do mascarpone. Krok 15: Korpus rozkrojíme a naplníme připraveným krémem Krok 16: Znovu dáme chladit do lednice a připravíme hmotu na potažení dortu. Krok 17: Hmotu stačí jen propracovat rukama a poté ji vyválet na tenký plát, přehodit přes korpus a uhladit. Krok 18: Zbytky hmoty odřežeme a dort nazdobíme.
Zveřejněno 25. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Red Velvet Cake - Červený samet
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pB6Q
Moje poznámka
Red Velvet Cake - Červený samet
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pB6Q
Nejnovější recepty
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 7 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 13 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchané brambory se smaženým zelím
Neregistrovaný před 14 minutami
Kuřecí čína jinak
Neregistrovaný před 55 minutami
Piškotová bábovka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Domácí křupavé rohlíky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Dělbuchy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Jablkový koláč
L.Komrska před 2 hodinami
Bramborové lokše (patenty, laty)
Neregistrovaný před 2 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 3 hodinami
Paella Valenciana a Paella de Marisco
Neregistrovaný před 3 hodinami
Linecký moučník s ovocem
Neregistrovaný před 3 hodinami
Tématické fráze:
dort red velvet,
red velvet dort,
red velvet dort originál recept,
red velvet dort recept,
red velvet original recept,
recept na dort red velvet,
dort cerveny samet,
korpus red velvet,
dortový korpus red velvet,
recept na korpus red velvet,
jak udělat dort red velvet,
red velvet korpus,
korpus na dort červený samet,
red velvet recept originál,
dort ret red velvet,
červený sametový dort,
dort ret velvet,
těsto red velvet,
dort red velvet recept,
dort red velvet original recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
vejce,
sůl,
kakao,
máslo,
jogurt bílý,
soda jedlá,
ocet,
potravinářské barvivo,
extrakt vanilkový,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
smartflex,
perlička,
tuk,
mouka
Komentáře (43)