Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halusky Fantomas

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bublinkaUK

Snadný

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 190 kJ /
3 869 kcal
Bílkoviny116,81 g
Tuky177,31 g
Vláknina33,02 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 2,90 g
Sůl7,43 g
Sacharidy437,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Najskor si pripravime halusky - ocistene zemiaky rozmixujeme, osolime, pridame polohr. muku a vodu tak, aby sme ziskali lepkave cesto. Krok 2: Cesto pretlacame cez sito na halusky do vriacej osolenej vody. Ak sa cesto - haluska vo vode rozvara, cesto je prilis riedke - pridajte viac muky. Halusky su uvarene, ked vyplavaju na hladinu, odkial ich vyberame sitkom. Krok 3: Zmrazeny spenat vhodime na 1-2min do vriacej vody, ak mate cerstvy spenat, tak len sparime vriacou vodou v site a nechame odkvapkat. Krok 4: Cibulu si nakrajame nadrobno, oprazime na olivovom oleji, pridame spenat a polovicu ocisteneho pretlaceneho cesnaku a chvilocku spolu dusime. Krok 5: Potom prelozime do misy, kde masu dohladka rozmixujeme. Pridame Ricottu, mlieko (alebo smotanu alebo aj aj), zvysny pretlaceny cesnak, dochutime muskatovym orieskom a solou a vsetko dokopy premixujeme. Krok 6: Omacku prelejeme cez halusky a navrch polejeme oprazenou nadrobno nakrajanou slaninkou.

Zveřejněno 26. 6. 2012

Poznámka autorky bublinkaUK

Do omacky som zamixovala este aj trochu Nivy a asi 2 trojuholniky natierkoveho syra - Ricotta nema prilis vyraznu chut. A ja som dost cesnakova, takze cesnak tam bolo naozaj dost citit - treba si upravit podla svojej chuti. :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halusky Fantomas

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3E0A

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halusky Fantomas

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3E0A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

dadlinka:to je fakt, srettinka kecká a kecká a... ale je to prima baba, jediný teda, co ji musím vytknout, člověk se fuurt chechtá, až teda ke mě přijde rodina, jestli jsem ještě normální:-D:-D:-D:-D:-D, jinak já pochopila amarouny z Návštěvníků ;-);-);-)
Jé recept - hm vyzkouším, Nivy mám dostatek díky severince, možná dám jen tu:-p ;-);-):yes::yes:

dadlinka:ja svuj komentar nikdy nemyslim zle a nerikam jej s umyslem nekomu ublizit. naopak,snazim se do nej zakomponovat kousek legrace, vtipu;-) jinak co se empatie tyce, nemam pocit, ze mi chybi:-) ani u tohoto rcp tomu neni jinak. jidlo mi pripomelo vytvarejici se amaroun(jidlo Navstevniku). . .je na tom neco zleho? sama autorka se tomu zasmala;-) proste me dostala ta celkova kompozice jidla a barva;-)

srettka:To byl ale ošklivý komentář, empatie a porozumění pro druhé dělá moc dobře na duši, že jsi to tak nemyslela:-*

:-OSice to vypadá prapodivně ale asi to bude dobré musím to zkusit.:-*:yes:

zvídavý 26. 6. 2012 21:30
:-K Však já vím, že slaninka. Jen mi to tak připadlo :-) :-))

Zvídavý: To bude vynikající Oravská slanina:-D Bublinko, to musí být dobrůtka. +1:yes::-*

zvídavý 26. 6. 2012 21:05
To jsou smažení červíci na vrchu halušek?

:-D veru moj manzel ked to zbadal, bol z tej farby trochu vydeseny ...ale ked ochutnal, tak si pochvaloval :-)ze dufa ze mu z toho narastu svaly jak Pepkovi Namornikovi :-D

amaroun, ja vidim amaroun :-O amoroun uprostred vytvareci faze:-D je to teda zelena divocina a kdybych nedostala napovedu, tak bych si netroufla si tipnout, co je to za jidlo:-8:-D

:-p:-p:-p:yes:

Spíše bych tento moc príma receptík za druhý bodík zařadila do bramborových jídel;-)Vzhledově zelená a nahnědlá slaninková barvička se hezky doplňují:yes:a konečný výsledek na talíři může dobře chutnat:-p+2:yes:

Tématické fráze:
amoroun, recepty s haluškami, ricotta a halušky, tucnaci-itesco, halusky s oprazenou slaninkou, itesco.uk, ricotta halušky, halusky bez sita

Suroviny:
brambory, sůl, mouka polohrubá, voda, špenát mražený, sýr ricotta, sůl, ořech muškátový, česnek, cibule, olej olivový, mléko, slanina oravská

Přidat fotografie receptu