Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované vepřové ražniči

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby marinování masa

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 801 kJ /
908 kcal
Bílkoviny104,71 g
Tuky38,34 g
Vláknina11,56 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 460 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy32,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plec nakrájíme na kousky a naložíme ji přes noc do marinády. Krok 2: Na druhý den střídavě napícháme maso, cibuli a slaninu na špejle. Krok 3: Dáme do pekáčku a asi hodinku pečeme a podléváme výpekem. Krok 4: Po upečení vyndáme z pekáčku. Výpek slijeme a zaprášíme mírně moukou, přidáme malinko vody, aby nám vznikla šťáva. Necháme provařit. Krok 5: Jako příloha jsou dobré opékané brambory, ale i vařené nebo hranolky a zeleninová obloha.

TIP: Domácí hranolky a jejich příprava

Zveřejněno 23. 9. 2008

Poznámka autorky JanaDorazinova

Můžete použít jakékoliv vepřové maso, třeba i kýtu nebo krček, pokud není zrovna na řízek. Marináda maso dobře proleží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované vepřové ražniči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Jg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované vepřové ražniči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Jg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

výborné

:-)<3:yes::-K

Skutečně výborné. Najednou jsem neměla čas napichovat ražniči, tak jsem vše smíchala na pánvi a i tak to byla mňamka.

monika: Ano,taky bych při´dala dijonskou hořčici..Máme rádi,hezky barevné..Přes noc to nechám uležet v dobrém koření a oleji.Je to mnamka..Zkusím někdy podlít tím pivem.Nejradši s bramb.kaší nebo štouchané brambory.

:yes::yes::yes: Dělala jsem dnes k obědu s menší obměnou - nacpala jsem tam ještě klobásu. Ta marináda je výborná <3

Valis: děkuji :-).Marinády si většinou vymýšlím :-D

Paráda, já dělám podobně a při pečení podlévám pivkem, rodina se vždy oblizuje :-):-)

jahudka: ;-)

hanka: Hmm, to bude super příloha;-)

Dnes bude k obídku. Nebudu ho péct, ale dusit a přidám žampiony, tím snad nic nepokazím. Jako přílohu jsem zvolila "Řecké patates" tady z topek:-p

monika: určitě ne!!! Dala jsem, co jsem měla. Jen opatrně se solí. Raději pak přisolit. Klidně i tekuté čili, pokud máte rádi pikantní;-)

A kdybych trošku přidala dijonské hořčice, nezkazila bych to? My rádi ostřejší:-K

monika: obyčejnou hořčici a majoránku sušenou. Ale kdybych měla čerstvou, určitě bych ji dala místo sušené;-)

Jakou tam dáváte hořčici, obyčejnou plnotučnou? A majoránka sušená nebo čerstvá? Děkuju za odpověď:-K

krenkova moc děkuji;-)

KŘENKOVÁ, vítám tě v naší Topácké rodině a přeji ti, aby se ti tu líbilo, byla jsi spokojená a načerpala tu plno inspirace a našla spousty skvělých receptů;-):-K

Bylo to vynikajíci!!!:-)):-p

Evi díky!!! Super!!:yes:

Jani,tak jsma si dneska pochutnali:-p:-p:-p:yes:+3přidala jsem Ti fotečku:-))

Jani, fotka je ok ... hlavně že chutná, ne? :-))

Když se tady podívám na ty moje první fotky, nevím, jestli mám brečet, nebo se smát:-)):-D!! Ale asi jako kdysi vybusna u koložvarského zelí, se raději taky zasměju:-)):-D

No, akorád mne tedy rozčiluje, že ta tvoje fotka je hezčí, než ta moje:-//;-)

DÁÁÁVÁÁÁM JEDNA !!!!!!!!!!! výborné a s dovolením přikládám fotečku , že jsem ho fááákt dělala ;-)

Tématické fráze:
vepřové ražničí, ražničí recept, marináda na ražničí, ražničí, vepřové stejky, příloha k ražniči, grilované ražniči, marinované vepřové maso, ražniči na špejli do trouby, ražničí na grilu, marinovaná vepřová plec, ražniči v troubě, vepřové ražničí recept, recept ražničí, ražniči z vepřového masa, výborné ražniči, ražničí na grilu recept, vepřová plec ražničí, ražničí vepřové, ražničí recepty

Suroviny:
plec vepřová, cibule, špek, mouka hladká, olej, petrželka, šťáva citronová, majoránka, hořčice, česnek

Přidat fotografie receptu