Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát na másle s bramborovým salátem a červenou řepou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rikin2

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 147 kJ /
1 708 kcal
Bílkoviny88,35 g
Tuky115,90 g
Vláknina9,40 g
Cholesterol 351 mg
Sodík 1,76 g
Sůl4,36 g
Sacharidy73,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filet candáta osolíme, opepříme a na másle opékáme. Přidáme sušenou cibuli (nebo na proužky pokrájenou čerstvou) a ještě dozlatova orestujeme. Na hotovou porci položíme plátek bylinkového másla. Krok 2: Brambory opereme, uvaříme ve slupce do měkka a rozkrájíme na menší kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, kterou můžeme orestovat s na jemno nakrájenou anglickou slaninou. Krok 3: Dále přidáme na drobno nakrájené sterilované okurky a několik sušených rajčat, lžíci hořčice, osolíme, opepříme a necháme vychladit. Poté vmícháme majonézu a vytvarujeme porce na talíř. Krok 4: Červenou řepu vyjmeme z nálevu (hodí se nakládaná, jelikož má typickou kyselou chuť) a necháme okapat, přeskládáme na talíř a lžící naneseme zakysanou smetanu a posypeme nakrájenou pažitkou. Krok 5: Na přípravu byly použity suroviny převážně z farmářských trhů (candát, sušená cibule, máslo, brambory, zakysaná smetana a zelenina).

TIP: Bylinkové máslo z čerstvých natí a třeného česneku

Zveřejněno 1. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát na másle s bramborovým salátem a červenou řepou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2l8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát na másle s bramborovým salátem a červenou řepou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2l8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Krásně připravené i naservírované:-p+7:yes::-K

hernajs, to je ale servírung:-O joo candátek, toť ryba fajnová:-p

:-p:yes::yes:

Dala bych si!!:-p!! Candát je z mého pohledu nejlepší ryba!:-)

Všem Vám děkuji za příjemné komentáře.:-8

Mě zaujal ten bramborový salát:yes:

Moc pěkně naservírované, na rybičce bych si pošmákla:-p:yes:

Pěkné:yes:candát je výborný:yes:synátor pojede zítra na dravce,tak doufejme že nějakého candáta chytne;-)

Moc pěkné;-):yes:taky bych si dala rybku:-p:yes:

Candát to je velikánská dobrota ;-);-);-)Luxusní aranžmá:yes:

Tématické fráze:
nejlepší recept na candáta, jak připravit candáta, příprava candáta, candát recepty filety, nejlepší recept na candát, recept na přípravu candáta, candát příprava, nejlepsi recepty na candata, recepty na přípravu candáta, candát nejlepší recept, candát na bylinkách recept, candát na bylinkovém másle, candat, příprava candátu, nejlepší candát, grilovaný candát, candát na másle, candát recept nejlepší, candát na bylinkách, nejlepší recepty z candáta

Suroviny:
candát, cibulka, máslo bylinkové, brambory, slanina anglická, cibulka jarní, okurky sterilované, rajče sušené, hořčice, majonéza, sůl, pepř, řepa červená, smetana zakysaná, pažitka

Přidat fotografie receptu