Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Seitanová roláda s vůní tymiánu

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 226 kJ /
532 kcal
Bílkoviny30,73 g
Tuky23,21 g
Vláknina13,05 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 398 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy31,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Seitan připravíme z kila mouky, rozklepeme do placky a uvaříme v ochucené vodě ( ochutila jsem zeleninovým bujonem v kostce, miso pastou a čerstvým tymiánem ). Uvařený seitan necháme na sítku vystydnout a chceme-li mít rolád více, můžeme rozkrojit na více dílů. Krok 2: V misce rozkvedláme vajíčka, osolíme, přidáme čerstvý tymián a na troše oleje osmahneme omeletu. Rozdělíme na stejný počet dílů, kolik máme plátků seitanu. Každý plát pomažeme hořčicí, položíme připravenou vaječnou omeletu, posypeme strouhaným parmezánem, na to poklademe jarní cibulku a sušené rajče. Vše zamotáme do rolády a utáhneme kuchyňskou nití. Krok 3: Každou takto připravenou roládku pokapeme sojovou omáčkou a můžeme posypat zbytkem parmezánu. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a všechny roládky ze všech stran osmahneme. Krok 4: Mezitím očistíme mrkev, petržel a pokrájíme je na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a ještě přepůlíme. Vše dáme do pekáčku, na vrch dáme osmažené roládky, mezi ně poklademe připravený česnek, zbytek jarní cibulky a snítky čerstvého tymiánu. Zalijeme vývarem smíchaným s vínem. Pekáček překryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme 25 - 30 minut. Poté alobal sejmeme a pečeme dalších 10 minut. Krok 5: Roládky vyjmeme a udržujeme v teple. Zeleninu i s výpekem přesuneme do hrnce a cca 10 minut vaříme, dokud není zelenina zcela měkká. Pak vše přelijeme do mixéru a rozmixujeme na hladkou omáčku. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme naředit, případně dochutit hořčicí, solí nebo dle vlastní chuti.. Podáváme nejlépe s rýží, kuskusem nebo bulgurem.

Zveřejněno 2. 7. 2012

Poznámka autorky Lucasinka

Inspirací mi byl super receptík od Zirafninka1 ze stránek www.varecha.pravda.sk

postup na přípravu seitanu je zde: http://www.lucasinka.cz/2010/08/seitan-domaci-vyro...

nebo zde: http://www.toprecepty.cz/recept/12268-seitan-pro-l...

http://www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Seitanová roláda s vůní tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BOyY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Seitanová roláda s vůní tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BOyY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

super....našla jsem díky náhodným receptům a vypadá to úžasně. Seitan znám pouze na nudličky a ve sladkokyselé omáčce, ale tohle musím také zkusit. Ještě dnes jdu vyrábět seitan :yes:. A dávám bodíka

:-p+4:yes:

Kedysi som chodila na kurz makrobiotiky a seitán sme robili. Niekoľkokrát som robila aj doma a celkom nám to chutilo, ale je to už dávno. Akosi sa mi nechce s tým babrať :-D

Seitan je něco, co neznám, ale to neznamená, že ti nemůžu dát velký plus! Vypadá to nádherně! Myslím, že už tady někdo o seitanu psal, něco dělal.;-)

Tématické fráze:
seitanová mouka, makrobiotika 10 kilo, sejtánky recept, seitanová omáčka, makrobiotika kvetakove placky, mouka seitanová, jak dochutit domácí seitan, buchty ze seitanu, suchy seitan, varime seitan na vine recept, recept na seitan, placky ze seitanu, buchty ze seitanu, seitan a susena rajcata, pečeme ze seitanu, kureci rolada na tymianu, sladkokyselé nudličky ze seitanu, seitanová buchta, makrobiotika jednohubky, seitanová směs

Suroviny:
mouka, vývar zeleninový, víno červené suché, vejce, cibulka jarní, mrkev, petržel, cibule červená, česnek, omáčka sojová, rajče sušené, parmazán, hořčice, olej, tymián čerstvý, sůl

Přidat fotografie receptu