Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barevné a chutné bramborové smaženky

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 181 kJ /
999 kcal
Bílkoviny21,36 g
Tuky99,22 g
Vláknina1,45 g
Cholesterol 588 mg
Sodík 1,84 g
Sůl4,52 g
Sacharidy4,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nastrouháme si nejdříve nahrubo mrkev a řapíkatý celer (celer). Slaninu nebo klobásu pokrájíme na malé kousky. Krok 2: V misce si našleháme vejce, přidáme mouku, sůl, petrželku nebo pažitku, přimícháme pokrájenou slaninu a nastrouhaný řapíkatý celer/nebo jen celer/ a nahrubo nastrouhanou mrkev. Vše zamícháme a uděláme si hustší těstíčko. Pokud by těstíčko bylo hustší, přidáme vejce, pokud bude naopak zase těstíčko řidší, přidáme hladkou mouku. Krok 3: Uvařené brambory namáčíme v těstíčku a smažíme je pak do zlatova na pánvi rozpáleném oleji. Přebytečný olej odsajeme papírovou utěrkou. Krok 4: Ale také můžeme brambory v těstíčku dát zapéci do trouby na plech s pečicím papírem, potřeným olejem. Krok 5: Smažené brambory pak můžeme podávat jak teplé, tak studené s tatarskou omáčkou nebo s kečupem nebo se zeleninovým salátem.

Zveřejněno 4. 7. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Použijeme brambory z předešlého dne, abychom z nich mohli udělat něco rychlého a dobrého. Pokud nám ještě zůstane těstíčko, uděláme si z něj ještě i omeletu a zdobíme podle sebe. Podáváme teplé i studené.

Brambory jsem měla uvařené vcelku a půlila jsem je a namáčela pak řeznou stranou dolů a smažila, poté jsem je osmažila ještě i z druhé strany.

/viz obrázek/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevné a chutné bramborové smaženky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g8Nk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevné a chutné bramborové smaženky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g8Nk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:yes::yes:+7

:-p:-p:yes: dala bych si:-p

vyzerá to :-p:-p, vyskúšam určite :yes:+1

To vypadá báječně:yes::yes::yes: určitě to je mňamka:yes::yes::yes::-))

1974andrea: Andrejko, já jsem měla uvařené brambory v celku a pak jsem je jen půlila a namáčela a smažila, jako chleb s těstíčkem. Jsou-li brambory velké, můžou být na plátky, podle každého, jsou-li menší, pak je i celé namáčíme. Na té jedné fotce je to vidět, přidám ještě foto ze smažení:-K

Ivčo, ty brambory jsou na plátky nebo jak, aby šly namáčet?

jarka skrobakova: Je to rychlé, barevné a moc dobré, díky Jaruš:-K

to vypadá úžasně:-!:-! a tolik druhů krásných snaženek tohle teda vyzkouším:-! Nádhera:-p:-O:-O:-O:yes::yes::-)):-K:-K:-K:-K:-K

Tématické fráze:
smazene bramborove platky, bramborové smaženky, smaženky z brambor, chutné bramboráky, chutné recepty, chutný bramborák, bramborák s polentou, chutné brambory, bramborák smažený, uvrit chutne, jak uvařit chutně brambory, chutný bramborák recept, rychlé recepty z brambor, braboraky recept chtne, smažené brambory vánoční, smažené brambory v celku, hodnocení receptu chutný, uvařené a smažené brambory, rychlé a chutné bramboráky, velmi chutné bramboráky bez masa

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hladká, slanina anglická, mrkev, celer řapíkatý, petrželka, sůl, kečup sladký, olej

Přidat fotografie receptu