Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová bramborka s citronovým zástřikem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie129 717 kJ /
31 003 kcal
Bílkoviny802,37 g
Tuky117,70 g
Vláknina852,02 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 2,55 g
Sůl0,60 g
Sacharidy6 259,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme cibulovo česnekovou jíšku: Na rozehřátém tuku necháme rozvonět cibuli, nakrájenou nadrobno a česnek, nakrájený na plátky. Přidáme po troškách mouku a pečlivě ode dna mícháme. Musí se vytvořit hustá, pevná, kouskovitá konzistence. Po troškách vlijeme asi 300 ml vývaru a stále mícháme a necháváme probublávat. Utvoří se hustá kaše, kde jsou jen znát kousky cibule a česneku, provaříme asi 7 minut, pak vlijeme, opět za stálého míchání, zbytek vývaru, promícháme. Krok 2: Přidáme brambory a houby i s vodou, ve které se namáčely. Opepříme, okmínujeme, osolíme a necháme probublávat 20 minut. Občas zamícháme ode dna. Krok 3: Přilijeme mléko, ještě asi 3 minutky properlíme a stříkneme citronovou šťávu. Měla by jen podpořit chuť hub, ne polévku okyselit. Krok 4: Čerpala jsem ze své kuchařky a překvapilo mě, že citronová šťáva opravdu víc zvýraznila houbovou chuť a plně nahradila majoránku, kterou jsem nedala úmyslně. Lze samozřejmě přidat i petrželku, či pažitku. Tentokrát jsem bylinky nedávala schválně chtěla jsem zachovat čistou houbovo bramborovou chuť.

Zveřejněno 5. 7. 2012

Poznámka autorky spagetka

Vím, že bramboraček je tu dost, toto ale není typická bramboračka, navíc ještě s citronkem

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová bramborka s citronovým zástřikem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zQyy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová bramborka s citronovým zástřikem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zQyy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:yes::yes:

:-D:yes: nevím, už ani nevyzkouším, houby nejím cca 15 let, mám probléma:-D, vařím jen pro chlapce, co mám doma:-)), ale protože manžel neustále sbírá a nosí, tak to sušíme, zamrazujeme-hlavně rozdáváme atd., takže tvá polévka je asi v pohodě:yes::-p

Jana Pá:Jani, uznávám tvou zkušenost a chuť, ale opravdu namáčím málokdy přes celou noc houby, asi je to zvykem, ale nepozorovala jsem rozdíl,jestli je mám namočené 12 hodin nebo 30 minut, když je pak ještě vařím. Pokud mám čas, dám je na noc, ale jinak stačí i takto. Jde o zvyk. Ale díky za názor ;-);-):yes::yes::yes:

Laděnko, já sušené houby raději namočím už večer, pak jsou "měkší-takové jako čerstvé":-D, vyzkoušej:yes:

:-p;-):yes:+

Díky moc :-K:-K a rozhodně doporučuju :-p:-p:yes::yes:
Rebí, neboooj, libeček neignoruju, jen tady se holt nehodil nooo:-D:-D:-D

:-O:-O no co to je:-?:-?:-O:-O špagi vaří bez libečku:-O:-?
nová doba.. špagi vyhazuje libeček:-8:-D:-D:-D:-D:-D
moc hezkou polívečku jsi uvařila:-p;-):-):yes:

Špagi, nemohu si pomoct, ale na polévky jsme jako umanutý a tato vypadá moc dobře:-Dtak máš 3.bod:yes:

Moooc pěkná polívčička, spagetko. . . Tu vyzkouším :-p:yes::-K+

:yes::yes::yes:ukládám do oblíbených a uvařím hned jak pomine to horko.....:yes::yes:

Tématické fráze:
cuketová bramborka, bramborka, bramorka s houbami, namoceni hub na bramboracku, zamrazujeme koláče

Suroviny:
brambory, houby, vývar, tuk, mouka hladká, cibule, česnek, mléko, šťáva citronová, pepř, sůl, kmín mletý

Přidat fotografie receptu