Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařené uzené žebro s křenovou "brkaší"

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso, libeček a koření dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvaříme. Maso vyjmeme z vývaru a ještě z horkého vytáhneme kosti. Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme, opereme a uvaříme v osolené vodě. Vodu scedíme, brambory rozmačkáme, přidáme kousek másla, horké mléko a na kaši rozmixovaný čerstvý křen. Vše rozšleháme šlehačem.

Zveřejněno 5. 7. 2012

Poznámka autorky nofrona

Dostala jsem domácí uzené žebro a je to o 100% chutnější než kupované :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené uzené žebro s křenovou "brkaší"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jzrg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené uzené žebro s křenovou "brkaší"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jzrg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

mám hlad :-p skvělé:yes::-D brkaši s křenem jsem ještě nedělala

:yes::yes::-p moc pěkné:-)):-K:-K:-p

Eliza::-)já su;-) moravák jak poleno tak někdy něco plácnu:-D:-D
Kaše je dobrá, křen mám vlastní, dala jsem ho do mixéru, byl "šťavnatý" a byla z něj kaše;-). V obchodech je to o něčem jiném, je to suché "něco" co trochu chutná a voní po křenu.
Některé podobné recepty taky nechápu, jen mazájí a přidávání mi nejde:-S

nofrona: :-K:-8:-8 určitě ne češtinářská chyba, jen je to trochu zvláštní výraz, znám ho prostě v jiném významu;-)
Jinak já podobné recepty nepřidávám, spíš je u svých receptů příležitostně mažu, to když jich někdo v záchvatu aktivity přidá kolem dvaceti...;-):-D
Kaše s křenem mě hodně zaujala, musím ji zkusit:-p

Velmi zajímavá kaše :yes::-p

Jůů to vypadá prudce jedle;-)+:-p:yes:

Eliza:
Máš opraveno, ale proč ne vyděláme? Asi se ptám hloupě, v receptech je to tak normálně ne, nebo češtinářská chyba?
Jo hodně na jemno;-), ale hodně:-D:-D
Podobný můžeš přidat;-)

Moc se mi to líbí a posílám bod, i když nepochybuji, že podobné recepty jsou tu mockrát. Křenová bramborová kaše je lákavá, ovšem jak se "vydělává" maso z vývaru opravdu nevím...asi se vyndá.;-) Ještě se zeptám - jak se čerstvý křen rozmixuje na kaši? Nepotřebuje k tomu nějaké pojidlo? Nebo je tím myšleno, že je hodně jemně postrouhaný?

Eliza: dobrý den,tu kaši dělám často,do horkého mléka dám nastrouhaný křen ,ručním mixérem rozmixuji a naleji do brambor a rozšlehám.:-K

:-p:-K:yes:

Domácí, je domácí ;-);-);-) Lahodný talíř :yes: Ten detail u foto č.2 - prosím o převedení do 3D rád bych totiž ochutnal :-D:-D:-D

Tématické fráze:
vařená uzená žebra, vařené uzené žebra, vařené uzené žebro, vařená vepřová žebra, vařené žebra, vařené uzené kosti, uzená žebra vařená, vařená žebra, vařená vepřová žebra recept, uzená žebra recept, vařená uzené žebra, varene veprove zebra, uzené žebra vařené, uzené žebro vařené, domácí uzená žebra, vařená uzená žebra recept, uzene zebra varena, uzená žebra, domaci uzene, vepřové žebro vařené

Suroviny:
žebra uzená, koření nové koření, libeček, brambory, křen, mléko, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu