Domácí rybízová marmeláda
Pikantní rybízovou marmeládu můžeme připravit pokaždé jinak, lišit se může nejen barvou podle druhu použitého rybízu, ale i chutí. Hotovou marmeládu dokonce není potřeba zavařovat, naplněné a dobře uzavřené sklenice stačí jen na chvíli otočit dnem vzhůru.
Postup přípravy
Krok 1: Červený a černý rybíz (nebo jen jeden jeho druh) rozemeleme v kuchyňském mixéru, popřípadě v nějakém robotu.
Krok 2: Následně z této směsi necháme přes plátno vykapat šťávu z ovoce, nejlépe celou noc.
Krok 3: Překapanou šťávu zvážíme. Pro vaření marmelády odebereme do hrnce 1 kg (pozor, ne 1 litr, ale 1 kg) šťávy, přidáme sáček želírovacího cukru a 2 polévkové lžíce cukru krystal. Za studena dobře promícháme.
Krok 4: Po rozmíchání přivedeme k varu a cca 10 minut pozvolna a za stálého míchání provařujeme, přitom průběžně z povrchu odebíráme pěnu.
Krok 5: Po dovaření sléváme ještě horké do připravených sklenic. Hrdla dobře otřeme suchou čistou utěrkou a sklenice uzavřeme víčky. Zhruba na 5 minut otočíme dnem vzhůru, pak otočíme zpět aby marmeláda nezůstala na víčku. Dále již nezavařujeme.
Zveřejněno 7. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí rybízová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WN3
Moje poznámka
Domácí rybízová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WN3
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 7 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 2 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 3 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 4 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 5 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 5 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 5 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 7 hodinami
Tématické fráze:
rybízová marmeláda,
rybízová marmeláda z červeného rybízu,
domácí rybízová štáva,
rybízová marmeláda za studena,
domácí marmeláda,
marmeláda z rybízu,
domácí marmelády,
rybízová marmeláda recept,
rybízový džem recept,
rybízový džem,
rybizovy dzem za studena,
domácí marmelády a džemy recepty,
recept na rybízovou marmeládu,
rybízová marmeláda s želírovacím cukrem,
domácí marmelády a džemy,
recept na rybízový džem,
rybízova zavarenina,
jak udělat rybízovou marmeládu,
marmelada rybizova,
nezhoustla mi marmelada
Suroviny:
rybíz,
cukr želírovací,
cukr krystal
Komentáře (37)