Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mexické fazole z Blavy

Tato fazolová směs zahřeje i zasytí. Do cibulového základu přidáme maso, slaninu a klobásu. Směs zalijeme rajčatovým protlakem, přidáme fazole a povaříme. Chilli a klobáska dodávají tomuto jídlu výraznou chuť.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katerina 83 katerina 83

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 559 kJ /
373 kcal
Bílkoviny63,98 g
Tuky9,77 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 162 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou slaninu, maso nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou klobásu. Krok 2: Když se maso zatáhne, přidáme kečup a protlak. Podlijeme troškou vody a necháme povařit. Krok 3: Dále přidáme chilli, fazole a zamícháme. Necháme provařit a máme hotovo. Krok 4: Podáváme s chlebem nebo s brambory.

TIP: Jak připravit fazole

Zveřejněno 7. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexické fazole z Blavy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7k7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexické fazole z Blavy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7k7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Aj ja som z Bratislavy...preto viem, že žiaden Bratislavčan NIKDY nepovie "Blava"...:-D

cecilka: protože to přivezl manžel když byl na montáži z Bratisl. a já jelikož vždy když řekl že chce ty fazole z Blavy :-) tak se to u nás zažilo , ale lidi jsou tu jak malí děti na písku budou řešit takovou koninu jako proooč a jak tooo :-) no prostě když je někde víc bab tak budou rozebírat kraviny (těch co neřeší název ať si to neberou):-):-D:-D:-D:-D:-D:-D

Zobrazit 2 starší odpovědi

No len aby sa tu všetci Blaváci nepotentovali :-p ...... a pritom polovica z nich pochádza z východu :-D
Ale k receptu - robievam to často a máme to hrozne radi medzi dvomi zemiakovými plackami a obed ako vyšitý.
Slaninku opražím ako prvú - (potom netreba aj olej) , ku slaninke pridám cibuľu a cesnak a po opražení do zlatista pridávam mäsko - väčšinou morčacie prsia alebo stehno posekané na rezančeky. Chutí skoro ako bravčové, no je mäkké skôr. Všetko to kus prifarbím - používam Červené zlato nepálivé a keďže máme radi pikantné, pridám ešte pol lyžičky paprikovej pasty Erős Pista. Chvíľku restujem a pridám hrášok/mrkvu/kukuricu - mrazenú mám stále v mrazničke. Nakoniec tam šupnem plechovku paradajkovej fazule a už veľa nemiešam, aby si fazuľa uchovala tvar. Voláme to Mexická placka <3

Sonja: taky jedna z těch, co nechápe, že jde o nějak nazvané skvělé jídlo, a ne odkud pocházejí vámi prezentovaní "Blaváci" :-D:-D:-D:-D:-D

dana matova 28. 10. 2016 12:40
Z Blavy? To musel vymyslieť len riadny sedlák.8-(

dana matova: jestli se vám to nelíbí tak máte smůlu jde o jídlo ne o název :-(:-//

Irule:ten sýr mě nenapadl taky to zkusím :-) díky:-p

olousek 68:děkuji moc :-) :-) jsem ráda že vám chutnalo :-):-)

výborné fazole, navíc jsem je posypala sýrem :-p, bod jsem dala už dávno, tak teď posílám jen foto ;-):-K

Zdravím :-)budu je dělat k obědu, miluji jídla z jednoho hrnce :-)) podle surovin to musí být dobré a podle reakcí na název :-? žasnu :-! vím,že tady ode mě nic neuvidíte moc by mě mrzelo,že dobroty které dělám spoustu let nějaký rýpal rozpitvá kvůli názvu :-//

mně osobně je jedno jak se co jmenuje,hlavně že je to dobré
je to dobrý recept.:yes::yes::-p;-)

bohumila:děkuji :-) zrovna dnes jsem je zase dělala :-)

bohumila 5. 2. 2013 09:41
Byly výborné,moc jsme si pochutnali.:yes::-K

plotna: díky to potěší :-) máme to moc rádi :-D:-))

Výborné.Moc jsme si pochutnali.:-p:yes::yes::yes:

Tonda:bože děkuju jedinej člověk ,kterej to pochopil že mi nešlo o název receptu nebo
jak magdalenka píše " Ja sa rada poučím aj v iných oblastiach" .
Mě šlo jen o to PODĚLIT se o dobrej recept krerej nám chutná.
Holt je vidět že se tu řečí blbosti a né recepty takže si DÁMY a PÁNOVÉ poučujte nadále já na Vás kašlu
Už sem nebudu nic dávat jen kvůli Vaším komentářům jste mi to tu tak ZNECHUTILY že mě nebaví sem chodit :-//:no::-((

Tak jsem si přečetl hodně plodnou diskuzi, která se ale vůbec netýká receptu,:no: ale rozebírání Blava, to pod recept vůbec nepatří. Jediná Ivulinka recept pochválila. Mělo by se to smazat a nekazit autorce recept nesmyslným rozebíráním zkratek měst. Já znám taky Pha, Ova a nikdo se nad tím nepohoršuje:-K

magdalenka:ok

Tématické fráze:
mexické fazole, mexické fazole recept, recept na mexické fazole, výborné fazole, mexické čili, fazole recepty, fazole recept, recepty na mexické fazole, recept mexické fazole, mexická polévka fazolová v chlebu, recepty z fazolí, recept na fazole, mexické speciality recepty, mexické recepty, výborné mexické fazole, fazole s masem, recepty na fazole, mexicka fazolova pasta, dobré mexické fazole, blava bratislava

Suroviny:
olej, fazole červené, fazole bílé v tomatové omáčce, maso vepřové, klobása, chilli, sůl, pepř mletý, cibule, slanina, protlak rajčatový

Přidat fotografie receptu