Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mexické fazole z Blavy

Tato fazolová směs zahřeje i zasytí. Do cibulového základu přidáme maso, slaninu a klobásu. Směs zalijeme rajčatovým protlakem, přidáme fazole a povaříme. Chilli a klobáska dodávají tomuto jídlu výraznou chuť.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katerina 83 katerina 83

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 559 kJ /
373 kcal
Bílkoviny63,98 g
Tuky9,77 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 162 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou slaninu, maso nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou klobásu. Krok 2: Když se maso zatáhne, přidáme kečup a protlak. Podlijeme troškou vody a necháme povařit. Krok 3: Dále přidáme chilli, fazole a zamícháme. Necháme provařit a máme hotovo. Krok 4: Podáváme s chlebem nebo s brambory.

TIP: Jak připravit fazole

Zveřejněno 7. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexické fazole z Blavy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7k7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexické fazole z Blavy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7k7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Aj ja som z Bratislavy...preto viem, že žiaden Bratislavčan NIKDY nepovie "Blava"...:-D

cecilka: protože to přivezl manžel když byl na montáži z Bratisl. a já jelikož vždy když řekl že chce ty fazole z Blavy :-) tak se to u nás zažilo , ale lidi jsou tu jak malí děti na písku budou řešit takovou koninu jako proooč a jak tooo :-) no prostě když je někde víc bab tak budou rozebírat kraviny (těch co neřeší název ať si to neberou):-):-D:-D:-D:-D:-D:-D

Zobrazit 2 starší odpovědi

No len aby sa tu všetci Blaváci nepotentovali :-p ...... a pritom polovica z nich pochádza z východu :-D
Ale k receptu - robievam to často a máme to hrozne radi medzi dvomi zemiakovými plackami a obed ako vyšitý.
Slaninku opražím ako prvú - (potom netreba aj olej) , ku slaninke pridám cibuľu a cesnak a po opražení do zlatista pridávam mäsko - väčšinou morčacie prsia alebo stehno posekané na rezančeky. Chutí skoro ako bravčové, no je mäkké skôr. Všetko to kus prifarbím - používam Červené zlato nepálivé a keďže máme radi pikantné, pridám ešte pol lyžičky paprikovej pasty Erős Pista. Chvíľku restujem a pridám hrášok/mrkvu/kukuricu - mrazenú mám stále v mrazničke. Nakoniec tam šupnem plechovku paradajkovej fazule a už veľa nemiešam, aby si fazuľa uchovala tvar. Voláme to Mexická placka <3

Sonja: taky jedna z těch, co nechápe, že jde o nějak nazvané skvělé jídlo, a ne odkud pocházejí vámi prezentovaní "Blaváci" :-D:-D:-D:-D:-D

dana matova 28. 10. 2016 12:40
Z Blavy? To musel vymyslieť len riadny sedlák.8-(

dana matova: jestli se vám to nelíbí tak máte smůlu jde o jídlo ne o název :-(:-//

Irule:ten sýr mě nenapadl taky to zkusím :-) díky:-p

olousek 68:děkuji moc :-) :-) jsem ráda že vám chutnalo :-):-)

výborné fazole, navíc jsem je posypala sýrem :-p, bod jsem dala už dávno, tak teď posílám jen foto ;-):-K

Zdravím :-)budu je dělat k obědu, miluji jídla z jednoho hrnce :-)) podle surovin to musí být dobré a podle reakcí na název :-? žasnu :-! vím,že tady ode mě nic neuvidíte moc by mě mrzelo,že dobroty které dělám spoustu let nějaký rýpal rozpitvá kvůli názvu :-//

mně osobně je jedno jak se co jmenuje,hlavně že je to dobré
je to dobrý recept.:yes::yes::-p;-)

bohumila:děkuji :-) zrovna dnes jsem je zase dělala :-)

bohumila 5. 2. 2013 09:41
Byly výborné,moc jsme si pochutnali.:yes::-K

plotna: díky to potěší :-) máme to moc rádi :-D:-))

Výborné.Moc jsme si pochutnali.:-p:yes::yes::yes:

Tonda:bože děkuju jedinej člověk ,kterej to pochopil že mi nešlo o název receptu nebo
jak magdalenka píše " Ja sa rada poučím aj v iných oblastiach" .
Mě šlo jen o to PODĚLIT se o dobrej recept krerej nám chutná.
Holt je vidět že se tu řečí blbosti a né recepty takže si DÁMY a PÁNOVÉ poučujte nadále já na Vás kašlu
Už sem nebudu nic dávat jen kvůli Vaším komentářům jste mi to tu tak ZNECHUTILY že mě nebaví sem chodit :-//:no::-((

Tak jsem si přečetl hodně plodnou diskuzi, která se ale vůbec netýká receptu,:no: ale rozebírání Blava, to pod recept vůbec nepatří. Jediná Ivulinka recept pochválila. Mělo by se to smazat a nekazit autorce recept nesmyslným rozebíráním zkratek měst. Já znám taky Pha, Ova a nikdo se nad tím nepohoršuje:-K

magdalenka:ok

katerina 83: Ja sa rada poučím aj v iných oblastiach.

magdalenka:mě nevadí když mi někdo napíše komentář na jídlo to se ráda poučím ale kvůli názvu to se na mě nezlobte to je trochu blbý né?

Katka, nikto ti nehanil názov. Len sme sa k nemu vyjadrili. Ak niečo zverejníš, nezabrániš tomu. Možno niekto nevedel, čo to tá "blava" znamená. Možno sa niekomu rozšírili obzory, že sa dozvedel o písaní vlastných mien veľkými písmenami.

lidi neřešte název ale jídlo proto jsou to top recepty a né čtenářský kroužek já taky nikomu nehaním název ať je pro mě třeba usměvný nebo nehezký .Nikoho jsem tím nechtěla naštvat

tejaja:ne původně jsem to chtěla napsat jen mexické fazole ale to mi PC nevzala a to že je to z blavy s malím to neřeším

magdalenka:souhlas, pro mě je Bratislava prostě Bratislava ;-);-):-K:-K:yes::yes:

tejaja:Cca pred 50 rokmi boli pokusy o zavedenie tohto názvu, zrejme iba v hovorovej reči, akosi sa neujal a nenašiel veľké odozvy. Mám takú skúsenosť, že vidiečania sa toho držia, stretávam sa s tým iba u nich...
Katarínka, prepáč, je to "mimo mísu", snáď sa nehneváš.

magdalenka: :-D;-) Mne pripadá používanie Blavy namiesto Bratislavy ako keď sa malé kura chce hrať na veľkú sliepku. Proste dôležito...:-)

tejaja: Ďakujem, že s nami súhlasíš...:-D:-D:-D

Já věděla, že mi to něco říká, Blava je prostě říčka, jukńěte:
http://sk.wikipedia.org/wiki/Blava

magdalenka:;-):yes::yes: súhlasím s nimi, Bratislava je krásny názov, Blava je trocha vulgárne, na môj vkus teda...

magdalenka:právě, mám taky tentýž pocit... jako když se u Plzeňáků údajně udává že říkaj, ze z Plzně ;-);-);-)

...a všetci Bratislavčania sú na slovo "Blava" alergickí, zásadne ho nepoužívajú...:-D:-D:-D

katerina 83: ja viem ako Slovenka, čo je Blava aj Bratislava, ale s veľkým B :-D
Ale pýtam sa preto, lebo aj keď ho doniesol z Bratislavy, nie je to bratislavská špecialita, myslela som, že je to niečo extra :-D:-)

protože chlap přivezl tento recept z bratislavi a to je zkratka :-)

Prečo z Blavy ?:-O

Pěkný recept:yes:

Tématické fráze:
mexické fazole, mexické fazole recept, recept na mexické fazole, výborné fazole, mexické čili, fazole recepty, fazole recept, recepty na mexické fazole, recept mexické fazole, mexická polévka fazolová v chlebu, recepty z fazolí, recept na fazole, mexické speciality recepty, mexické recepty, výborné mexické fazole, fazole s masem, recepty na fazole, mexicka fazolova pasta, dobré mexické fazole, blava bratislava

Suroviny:
olej, fazole červené, fazole bílé v tomatové omáčce, maso vepřové, klobása, chilli, sůl, pepř mletý, cibule, slanina, protlak rajčatový

Přidat fotografie receptu