Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ohnivé cibulky v balsamikové redukci

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 563 kJ /
374 kcal
Bílkoviny5,52 g
Tuky12,28 g
Vláknina18,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,07 g
Sůl2,45 g
Sacharidy57,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánev dáme olej a lehce v něm osmahneme očištěné cibulky. Když zesklovatí, přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Krok 2: Přilijeme sojovou omáčku a ocet balsamiko, provaříme, ochutíme kečupem a chilli omáčkou a necháme zredukovat. Když z pánve přestane "čpět" ocet a omáčka je mírně zahoustlá, máme hotovo. Krok 3: Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu nebo i jako samostatné jídlo s opečeným toustem.

Zveřejněno 8. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ohnivé cibulky v balsamikové redukci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kBLN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ohnivé cibulky v balsamikové redukci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kBLN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (26)

Yanez: díky za poučení:-D

Recept je příliš složitý. Balsamiková redukce se dělá jednodušeji (jen balsamico a cukr) a hlavně samostatně - bez cibulek. Cibulky, nebo cokoliv jiného se pak redukcí přelijí při podávání. Balsamiková redukce má typickou, sladko-kyselou chuť a používá se na saláty, jako omáčka k rybám nebo masu.

:-O:-O tohle mi uniklo:-O jak mohlo:-//:-?:-D
vypadá to fantasticky:yes::yes: dělala jsem něco podobného, ale tak krásné to nebylo:-8;-) přidávám bodík a ukládám;-):-):yes:

Jana: tak to jsem opravdu nezkoušela, ale myslím, že za pokus by to určitě stálo.Každopádně to snad nemůže být nedobré....;-)

Dobrý den, chtěla jsem se jen zeptat...je možné použít cibulky koupené v nálevu? Děkuji :-)

:-O:-O:-p:yes::yes:

Krááááása!!!:-K

Kadlíku máš pravdu! Musela jsem to hned vyzkoušet a...není to špatné, ale je to přece jen "náhražka". Zkrátka příští rok budou cibulky na zahrádce kralovat;-). Jen nevím, jak to udělat, protože svoje místo tam musí mít i cuketa, okurky, rajčata, hřášek....:-D:-D No, a taky kytičky...http://www.toprecepty.cz/album.php?id=1658 :-K

velice zajímavé, efektní.... prostě bomba!:yes: myslím, že rozčtvrcené cibule by nebyly to pravé ořechové... Tohle je akorát na šalotku!!!

Tak to musí být ňamka určitě vyzkouším:yes::yes:+23

:-p;-):yes:

Dávám velice ráda dvacítku-je to báječné:-K:-p+20:yes:

Ty brďo..:-O teda..to musí být žraso!!:-p:yes:

Moc se mi to líbí:-p:yes::yes:

:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::-K:-K

Tématické fráze:
balsamikova omacka, balsamico redukce, jak zkaramelizovat cibulku, cibulka k masu, redukce omáčky, redukce z balzamikového octa, redukce k masu, cibulky v balzamiku, cibulky balsamico, jak zkaramelizovat cibuli, redukce balsamico, balsamico redukce recept, zkaramelizovat cibulku, cibulky, cibulka s balsamikem, balsamico redukce recepty, cibulka v balzamiku, redukce sojova omáčka, jak na redukci omáčky?, jak skaramelizovat cibulku

Suroviny:
cibulka, olej, cukr, omáčka sojová, ocet balsamiko, kečup sladký, omáčka chilli, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu