Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční jablečný cop

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 753 kJ /
4 721 kcal
Bílkoviny81,73 g
Tuky143,10 g
Vláknina40,48 g
Cholesterol 271 mg
Sodík 218 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy756,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z prísad vypracujeme kysnuté cesto. Krok 2: Necháme vykysnúť a vyvaľkáme ho na obdĺžnik, Do stredu obdĺžnika sformujeme plnku. Krok 3: Z oboch strán narežeme cesto šikmými rezmi, asi 3-4 cm širokými, od plnky po okraj cesta ( ako stromček ). Krok 4: Z pruhov vypletáme nad plnkou vrkoč. Krok 5: Necháme trocha podkysnúť, potrieme vajíčkom a upečieme.

Upečený vrkoč pocukrujeme alebo polejeme cukrovou polevou.

Zveřejněno 25. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční jablečný cop

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk7B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční jablečný cop

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk7B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Milý Františku, ty dobre vieš, že som sa nehádala, kto vyvolával nekalé reakcie, si bol práve ty, u všetkých. Ani tvoje maily neboli práve fér:no: Poprosím ťa, aby si nerýpal, dobre ? Ďakujem

Franta Novák 26. 9. 2008 23:19
Děvčata, vy to asi nevíte, ale tejaja se velice ráda chlubí a má pocit, že jenom její recepty jsou nejlepší. Hádala se na jiném webu, teď přišla jsem a tady se opět hádá. :-(:-(:-( Nechápu to. Levnější chleba nebude. Hela jenom napsala svůj názor a nevím proč tejajo tak křičíš.

no tak holky, vždyť je tu tak hezky... :-) :-)) :-) :-))

Holky,nehádejte se,to je taková škoda,já kvůli těm hádkám přešla sem z receptů.cz tady se mi tak líbí.:-( Vždyť každá něco umíme,tak si to v klídku řekněme a poraďme si navzájem a bude zase fajn.Mimochodem,Trezko,krásná práce ten závin!:yes:

...a to zapletanie tu je take , ze do stredu sa da plnka a na tie strany ktore sa budu prekladat na plnku sa urobia pravidelne rezy az do konca cesta?

na ja mam na hellu velku slabost a tak som sa snazila tejaja prejst vsetky , vsetky tvoje recepty, co tu mas, aby som fakt nebola zaujata, alebo nezaujata. mas ich tu 9 plnych stran a fakt som otvorila kazdy jeden a nasla som hellinu reakciu na tieto recepty
Jablonecke rezy, kruti rolada s cerv. zelim, marinovana vejce, obed z papinaku, pastetky, tarhona a turecky med. No neviem v com vidis tazku debatu s hellou, ale dobre. Inak ako som sa brlala tvojimi receptami, tak mi pribudlo do oblubenych zas par co musim vyskusat a btw...jednoznacne mas odo mna najviac poznamok pod tvojimi receptami...a este alus.s:-D
prepac mi to tejaja, ale tvoja reakcia sa mi zda neprimerana, na uplne normalnu poznamku...ak si myslis, ze mate nejaky vzajomny problem tak si to mala riesit cez rychlu postu.

:-O:-O:-O Milé dámy, nevšimla jsem si tady, že by někdo někoho účelově kritizoval. Možná to, tejajo, vnímáš jinak, já nevím. Tady příspěvek u receptu beru tak, že Hella napsala, jak to dělá ona. Třeba mně k jednomu receptu na zapečené vinné klobásy taky ihned po vložení napsala, že by s takovým množstvím těsta doma neuspěla. Ale přece to nebudu brát jako kritiku, ale jako názor. A každý si to udělá stejně podle svých zvyklostí. Třeba má rodina má taky raději v závinech víc nádivky jak těsta. Vím, že i ty třeba někde k nějakému receptu napíšeš svůj názor, jak to děláš, co doporučuješ a tak. Taky by to pak mohl někdo brát jako kritiku, já teda nevím, ale nelíbí se mi to :-// Komentáře pomáhají tomu, že se třeba nějaký receptík ještě dotáhne k lepšímu výsledku, nebo si navzájem radíme, ale nevím, čemu prospěje tahleta debata :-( Každý si pak jo rozmyslí, jestli má vůbec něco pod recept napsat. Vždyť se nemusí jen chválit.

Cop nie je veľkosťou ako závin, je široký okolo 15 cm, niekto robí ešte širší, až do 20 cm. Takže ono by to asi z lístkového cesta išlo ťažko. Vzťahovačná nie som, to skutočne nie. Diskusia s tebou je ťažká, teda voči mojej osobe. Obyčajne ma odignoruješ. Ale už sa o tom baviť nebudem, nepatrí to k receptu.

Tejaja, je mi líto, že jsi tak vztahovačná. Jen jsem napsala svůj názor a napsala bych ho, kdyby dal tento recept kdokoliv. Ani jsem si nevšimla, že je od tebe. Jasně, že z půl kila mouky bych dělala záviny 2 a stejně bych je nezaplétala. Mám radši menší moučníky. Ale to neznamená, že co mám ráda já, má rád každý. Navíc si nejsem vědoma toho, že bych některé tvoje recepty kritizovala. Jména tady nijak nesleduju.

Mimochodom, hrúbka toho cesta závisí od hrúbky, na ktorú cesto vyvaľkám, nič nebráni tomu, aby sa z uvedeného množstva urobili vrkoče dva, s tenšou vrstvou cesta.

Hela, prosím ťa, čo ty proti mne máš ??? :-( Nech napíšem čokoľvek, vložím recept, okamžite všetko skritizuješ. Nikto ti nekáže robiť tento koláč. Závin z lístkového cesta je iná vec, z krehkého cesta zase iná. U nás sú akékoľvek koláče z kysnutého cesta veľmi obľúbené, a ľuďom chutí práve viac cesta. Vôbec nie je zbytočné. Keď prídu Vianoce, tak je vo vľkom množstve rodín. A rovnako väčšiu vrstvu cesta ľudia majú radi pri makovníkoch, orechovníkoch, či škoricovníkoch alebo kakaovníkoch. Ledva som vložila recept, a o 2 minúty už kritizuješ. Je mi ľúto, že voči mne máš takýto postoj, už od začiatku. Voči iným sa takto neasprávaš. Nie som proti zápornému hodnoteniu, ale tvoja kritika je účelová.

Takto zaplétám listové nebo křehké těsto, nikdy kynuté. Vytvoří se pak nad náplní zbytečně vysoká vrstva těsta.

Tématické fráze:
vánoční cop, vánoční vrkoč, vánoční jablečný koláč, jablečný cop, zapletený štrudl, vánoční cop recept, vánoční vrkoče, jablečný koláč vánoční, zapletený koláč s nutelou, kysnute testo na cokolvek, vánoční moučníky, zapletený cop, vrkoč vánoční, zaplétaná jablečný štrůdl, recepty jablečný závin zapletený, zapletený koláč, nejlepší jablečný závin z listového těsta, jak udělat zapletený cop, jablkový štrůdl z listového těsta zapletený, zapleteny jablecny strudl

Suroviny:
mouka hladká, mléko, olej, vejce, droždí, cukr, sůl, jablko, rozinky, cukr, skořice

Přidat fotografie receptu