Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávové slzičky

Vyzkoušejte toto výborné, méně známé cukroví z křehkého těsta, ochuceného kávou a lískovými ořechy. Vůně kávy propojuje všechny vrstvy, je obsažena i v máslové náplni a čokoládové polevě.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Doba přípravy 72 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 12 min + odležení těsta

72 min (60 min příprava + 12 min tepelná úprava, + odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 462 kJ /
6 802 kcal
Bílkoviny85,76 g
Tuky407,25 g
Vláknina26,25 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 386 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy685,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme alespoň pár hodin odležet v lednici. Krok 2: Těsto vyválíme a vykrajujeme z něj slzičky a klademe je na plech. Pečeme na 170-180 ° asi 10-12 minut dorůžova a necháme na plechu vychladnout. Krok 3: Na náplň vyšleháme změklé máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutkem, mletými oříšky a kávou. Krok 4: Upečené slzičky spojujeme krémem a polijeme polevou. Na závěr ozdobíme oříškem.

TIP: Kofilové slzičky: Jak připravit křehké linecké cukroví s čokoládovo-kávovou náplní

Zveřejněno 25. 9. 2008

Poznámka autorky tejaja

Ak má niekto obavy zo surového žĺtku, tak ho vynechá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávové slzičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2JL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávové slzičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2JL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

romjer: Ďakujem, som rada, že chutia. :-K

dělám každé vánoce a jsou výborné (y)

johanak: recept je určite dobrý, robím sličky roky...ostatne, vidíš to na fotkách, že je to v pohode.;-)

tejaja: dával jsem vše dle receptu, nakonec jsem to zvládla, dle rady na netu jsem přidala více másla, ještě jednou řádně prohnětla a druhý den bylo lépe, připsala jsme si pro se - více másla .Jinak jsou velice chutné, děkuji :yes::-)

dala jsem vše dle receptu a to tady dělám z celkem dost receptů, ale stane se.Netvrdím,že je chybný recept,jen ne vždy se daří.Mrzí mě to neb kávové dobroty mám ráda.Zkusím s tím ještě něco udělat... třeba se ještě pochlubím časem :-)

johanak: nechápem...robím už desťročia a vždy sú výborné. Dávala si podľa receptu, nedala si príliš veľa tekutých zložiek? :-O

Nevím kde jsem udělala chybu, stále se mi těsto rozjíždí , nejde mi to vůbec rozválet.Můžete si poradit co s tím? Více mouky nebo naopak másla ? Díky

Ivana79: Ďakujem :-8 Ivanka, zvončeky sú nádherné :yes::yes::yes: ďakujem za fotky ;-)

Pridávam 14.bod,slzičky..teda u mňa zvončeky :-8 sú moc dobré :-p :-p:yes:

:yes: moc pekny receptik:-K;-):-K

Tejajo, děkuji za tento recept. Včera jsem je dělala jako poslední vánoční a musím říct - napsat, jsou mňam. Díky a dávám bodíka. Recept si přepisuji do své cukrářské kuchařky.:yes::-p

Olinka, pôvodný recept znie na lieskové oriešky, ale rovnako môžeš použiť aj vlašské orechy.
Lusinka, ďakujem za preklad:-D

plnka-náplň

PROSIM CO ZNAMENA SLOVO POTREBUJU TO PRELOZIT z SK NA CZ
==== plnku ==== DEKUJI ZA POMOC

Určitě vyzkouším. Zkusím tedy žloutky uvařit, ale nebu ten krém jiný. Už to někdo zkoušel?

Oli, myslím, že lieskovce jsou lískové ;-)

Kdo se bojí syrového žloutku, může vejce uvařit a zamíchat do krému žloutek uvařený. Jen dá víc práce ho pořádně rozetřít, ale jde to.:-p A ještě mám problém, jaké ořechy tam tejaja dáváš? Lískové nebo vlašské? Mohly by být i mandle?

tu čokoládu krásně rozmažete štětečkem, je to bezva:yes::yes:

slzičky vypadají suprově:yes::yes:ten krém , zkusím dát trošku rumíku, a pak nemám strach z vejce,,,:-) Určitě je vyskouším.

Evička, ja sa predsa nehnevám :-D Ak niečo neviem, tak sa aj ja opýtam. Na lidé.cz jedna dievčina napísala PL, KL a hneď bola otázka, čo to je :-D Ono ako kto je zvyknutý, a akí skratky pozná:-D

tejaja:AAAAAAHA!u nas se píše,kávová-KL,polívková-PL,tož sa nezlob dikas.pa pa

Evička, lyžička je kávová, kde je napísané lyžica, tak sa myslí polievková.

vybusna, to vieš, že sa prsty trocha omočia, ale keďže je čokoláda tekutá, kým stuhne tak to stečie a prsty neostanú. Chytám úplne za kraj do dvoch prstov.

Jéje, prosím vás dievčatá, tá www stránka v mojom poslednom príspevku je omyl, ten tam nemá byť, ospravedlňujem sa, dostalo sa to tam omylom:-(

tejaja:slzičky vypadají že to bude Fíííborná mňamka!!a prosím lyžička je mysleno kávová nebo polívková?děkuju:-O

a predstavte si, ze moj brat so svojou manzelkou sa zoznamili, ked kreslili projekt na pasovu vyrobu trdelnika . ani neviem ci to vobec dokoncili vtedy...

vybusna, mrkla jsem se na odkaz www.skalica.sk. Kam se hrabou trdelníky na veškerých akcích které jsem navštívila... toto je nádhera :yes: :-)

tejaja myslela som, ze ked macas ten samotny diel v cokolade...ci tam nepoznat prsty...ale potom som uznala, ze ja ked macam kavove zrna, ktore tiez ponaram prstami tak uz viem ako to robit aby tie prsty poznat neboli.

ale asi som nemala pouzit rajnicka....skor misticka....pretoze rajnicka, je v podstate vas rendlik a rendlik sa velmi tazko dava do vodneho kupela v kt. sa cokolada rozpusta s tukom. takze teda skratme....nadoba v kt. sa vari cokolada ?;-)

www.skalica.sk/cest_ruch/trdelnik/ybusna, nie, čokoláda na tých vrchných dieloch stuhne, krém dávam na spodný diel a vrchný prilepím, takže prsty sú čisté. Predtým som robila tak ako píšeš, potom som prišla na to, že si to môžem takto uľahčiť. Krémom plním až nakoniec, to robím krémy podľa potreby a všetko naraz naplním, v kľude, bez stresu.

www.skalica.sk/cest_ruch/trdelnik/ybusna, nie, čokoláda na tých vrchných dieloch stuhne, krém dávam na spodný diel a vrchný prilepím, takže prsty sú čisté. Predtým som robila tak ako píšeš, potom som prišla na to, že si to môžem takto uľahčiť. Krémom plním až nakoniec, to robím krémy podľa potreby a všetko naraz naplním, v kľude, bez stresu.

:-D tak toto je uz v priebehu jedneho dna druhykrat, co sa ma pytaju, co som to za slovo napisala:-D:-D:-D:-D
musim zacat pisat tak, aby ste mi mile damy aj rozumeli. moj cesky manzel mi rozumie vsetko, tak som myslela, ze je to automaticky zrozumitelne pre vsetkych:-)vlastne....raz som povedala, aby zmietol pavucinu z plafona...a nezdalo sa mi, ze sa obzera okolo seba a pod stol:-D
ano rajnicka je mensia nadoba...
http://www.markann.sk/product/rajnicka-s-pokrievko...

Janka, rajnička je menší kastrólik s jednou dlhou rúčkou.

vybusna,co je to prosim te "rajnicka"Asi nějaká nádoba,že,to je krása ta československá řeč!A to jsem si myslela,že slovensky mluvím bravurně!:-D Mám ve Strečně rodinu!;-)

tejaja, takze ty namacas najprv ten vrchny diel, odlozis ho na prihodnu chvilu a nalepis na krem. a nemas potom na tych cokoladovych kolieskach odtlacky prstov?...vlastne ked namacam kavove zrna, tak mi tam tiez tie prsty neostavaju...ide o zvyk. Ok. Ide o to, ze moja mamicka ako profesionalna cukrarka piekla zakusky na rozne svadby ako fusku. robievali sme to doma 3x do mesiaca, ja som jej pomahala. takze v utorok sme zacali piect, v stredu sme slahali a plnili, vo stvrtok sme dokoncievali, v piatok som to ukladala do ladiciek a mamicka zdobila torty. takze mam to tak nejako zauzivane, ze zdobbenie, polievanie cokoladou je uz len zaverecna bodka. raz si pamatam, ze som doma robila islerky a plnku som nechala vychladnut a az tak priliepala kolieska...ked som to potom polievala cokoladou, tak mi kazde koliesko odpadlo, hresila som pri tom ako pohan. kazdy mame svoj sposob...tak veu.

Janka, namáčam v čokoláde. Keď je čokoláda správne tekutá, ani riedka, ani tuhá, tak sa to pekne rozleje.
vybusna, robím to týmto spôsobom z praktických dôvodov : samoprve pečiem všetko z cesta, aj iné druhy drobného pečiva. A keďže čokoláde čas neškodí, namáčam najprv polovicu v čokoláde a odložím v krabici do chladu. Krémom plním 2 dni pred sviatkami, aby sa to rozležalo. S krémom to dlho stáť nie je vhodné-:-)Tým pádom mám všetko načas napečené, pekne odležané a hlavne bez stresu na poslednú chvíľu.:-)

jaj a este...neviem ako tejaja, ale ja ten zakusok najprv dokoncim. necham stuhnut do buduceho dna a namacam ich tak, ze su kompletne dohotovene. nidky som nerobila tak, zeby som urobila najprv ten vrchny diel a uz taky cokoladovy lepila na plnku.

ja osobne ked robim podobny typ zakusku, tak namacam...normalne si pripravim v malej rajnicke cokoladu dostatocne hustu aby mi to nestekalo. vedla si dam plech vylozeny mastnym papierom. ponaram to normalne prstami. ked zakusky vychladnu. poprekladam to na tacku a ten papier nevyhadzujem. pouzijem ho aj 3x. a potom zbytky cokoladovych kvapiek ktore ostanu na prilepene na papiery zhrniem nozom a pouzijem to do okrajkovych guliciek, alebo okrajkovych spiciek. kolobeh je nekonecny, lebo aj tie okrajkove spicky sa musia namacat v cokolade:-*

aulus.s souhlasím,to je už na pohled jedlé,že?Já jen nikdy nevím,jak to mám udělat,aby ty vrchní části vypadaly tak hezky,jako tady.To mám každou tu slzičku namočit v čokoládě,nebo to namazat nějak štětečkem?:-?:-//

tejaja, ty slzičky vypadají nádherně :yes: :yes:

Tématické fráze:
kávové cukroví, drobné cukroví recepty, kofilové slzičky, islerky, drobné zákusky recepty, kavova zrna recept, kavova plnka, zákusek kávové zrno, cukroví na svadbu, kávové zákusky, recepty na svadobne zakusky, vanocni cukrovi kavove slzicky, kávové slzičky s čokoládou, svatební zákusky recepty, cukroví kávové slzy, kavove zrna, recepty na drobne cukrovi, cukroví kávová zrna, kavové slzyčky, kavove recepty

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, cukr moučkový, ořechy lískové mleté, káva černá, máslo, žloutek, mléko, žloutek, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, ořechy lískové mleté, káva černá, čokoláda, tuk ztužený, káva instantní, ořechy lískové

Přidat fotografie receptu