Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný táč

Tento tradiční koláč se vyznačuje nadýchaným kynutým těstem, které je pokryto šťavnatými plody rybízu a angreštu a navíc zasypáno sladkou drobenkou. Kyselost rybízu a angreštu dodává sladkému těstu vyváženou a svěží chuť.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivusa Ivusa

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby kynutí

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 202 kJ /
7 218 kcal
Bílkoviny140,60 g
Tuky290,42 g
Vláknina34,11 g
Cholesterol 645 mg
Sodík 146 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy993,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umyjeme ovoce - rybíz odstopkujeme, angrešt zbavíme stopek. Krok 2: Droždí rozdrobíme v mírně ohřátém a oslazeném mléce, když kvasnice vzejdou, vlijeme do mísy s ostatními surovinami. Vymícháme hladké těsto a necháme vykynout. Krok 3: Poté rozdělíme na dvě stejné části a na vymazaném plechu roztáhneme a vtlačíme až do rohů. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Krok 4: Na drobenku promícháme všechny suroviny. Pokud máme kyselejší ovoce, přidáme cukr. Drobenkou posypeme ovoce na plechu Krok 5: Necháme ještě chvíli na plechu kynout a zatím rozehřejeme troubu na 170 °C.
Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.

TIP: Jak na ovocný koláč s drobenkou - pro začátečníky

Zveřejněno 9. 7. 2012

Poznámka autorky Ivusa

Mamka ho pekla každý rok, když nevěděla, co s úrodou rybízu, já jsem rozšířila i angrešt. Koláč je vlhčí a pikantnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný táč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MNAO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný táč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MNAO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný, děláme též a hlavně s rybízem, základ červený a pro chuť doplním černým. S dovolením přidám foto 🤗

Akninah: Akninah: krásný koláč 👍

:-pKrásný chutný koláček:-K+6:-p:yes:

Díky za odpovědi, frčím to vyzkoušet!:-)):-)

:-8děkuji všem za hodnocení...pro Ambrozinku...přesně jak napsala Rebeka,droždím to nesmrdí.A navíc ,já kvasnice miluju dokážu je jíst i syrové.Vlastně jako malá jsem je musela jíst syrové,(protože se mi trhaly uši:-D)ale to mi bylo proti srsti...,.a dnes v pohodě...Koláč pekla maminka co si pamatuju,a nikdy jsme kvasnice v něm necítili.Asi je třeba ho nechat hodně vykynout.Kynul mi hodinu,možná i dýl...než jsem obrala rybíz a ostříhala angrešt.:-)):-)):-D:-D

ambrozinka: nejsem autorem rcp, ale dovolím si odpovědět;-)
nesmrdí.. mám tady recept na Koláčky jako kynuté,ale bez kynutí, kde jdou přímo kostky dvě a naprosto v pohodě;-):yes::-)

Celá kostka droždí? Nesmrdí to pak to těsto?:-O

S rybízem a angreštěm to bude dobrota.:-p

jo, i proto miluju léto:-K:-* krásný koláč:-p:-):yes:

Tématické fráze:
ovocný táč, kynutý táč s ovocem, rybízový táč, táč s rybízem, tac, kynutý ovocný táč, ovocné táče, kynutý táč s rybízem, recept na ovocný táč, ovocný táč recept, posypka na tac, táč s ovocem, angreštový táč, angrešt recepty, ovocný táč kynutý, táč z rybízu, hanácký táč, wwwrecepty.cz, ovocný kynutý táč, špaldový táč

Suroviny:
ovoce, mouka hladká, droždí, cukr, mléko, žloutek, olej, máslo, mouka, cukr, tuk

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu