Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný táč

Tento tradiční koláč se vyznačuje nadýchaným kynutým těstem, které je pokryto šťavnatými plody rybízu a angreštu a navíc zasypáno sladkou drobenkou. Kyselost rybízu a angreštu dodává sladkému těstu vyváženou a svěží chuť.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivusa Ivusa

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby kynutí

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 202 kJ /
7 218 kcal
Bílkoviny140,60 g
Tuky290,42 g
Vláknina34,11 g
Cholesterol 645 mg
Sodík 146 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy993,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umyjeme ovoce - rybíz odstopkujeme, angrešt zbavíme stopek. Krok 2: Droždí rozdrobíme v mírně ohřátém a oslazeném mléce, když kvasnice vzejdou, vlijeme do mísy s ostatními surovinami. Vymícháme hladké těsto a necháme vykynout. Krok 3: Poté rozdělíme na dvě stejné části a na vymazaném plechu roztáhneme a vtlačíme až do rohů. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Krok 4: Na drobenku promícháme všechny suroviny. Pokud máme kyselejší ovoce, přidáme cukr. Drobenkou posypeme ovoce na plechu Krok 5: Necháme ještě chvíli na plechu kynout a zatím rozehřejeme troubu na 170 °C.
Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.

TIP: Jak na ovocný koláč s drobenkou - pro začátečníky

Zveřejněno 9. 7. 2012

Poznámka autorky Ivusa

Mamka ho pekla každý rok, když nevěděla, co s úrodou rybízu, já jsem rozšířila i angrešt. Koláč je vlhčí a pikantnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný táč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MNAO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný táč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MNAO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-pKrásný chutný koláček:-K+6:-p:yes:

:-p:-p:yes:

Díky za odpovědi, frčím to vyzkoušet!:-)):-)

:-8děkuji všem za hodnocení...pro Ambrozinku...přesně jak napsala Rebeka,droždím to nesmrdí.A navíc ,já kvasnice miluju dokážu je jíst i syrové.Vlastně jako malá jsem je musela jíst syrové,(protože se mi trhaly uši:-D)ale to mi bylo proti srsti...,.a dnes v pohodě...Koláč pekla maminka co si pamatuju,a nikdy jsme kvasnice v něm necítili.Asi je třeba ho nechat hodně vykynout.Kynul mi hodinu,možná i dýl...než jsem obrala rybíz a ostříhala angrešt.:-)):-)):-D:-D

ambrozinka: nejsem autorem rcp, ale dovolím si odpovědět;-)
nesmrdí.. mám tady recept na Koláčky jako kynuté,ale bez kynutí, kde jdou přímo kostky dvě a naprosto v pohodě;-):yes::-)

Celá kostka droždí? Nesmrdí to pak to těsto?:-O

S rybízem a angreštěm to bude dobrota.:-p

jo, i proto miluju léto:-K:-* krásný koláč:-p:-):yes:

Tématické fráze:
ovocný táč, kynutý táč s ovocem, rybízový táč, táč s rybízem, tac, kynutý ovocný táč, ovocné táče, kynutý táč s rybízem, recept na ovocný táč, ovocný táč recept, posypka na tac, táč s ovocem, angreštový táč, angrešt recepty, ovocný táč kynutý, táč z rybízu, hanácký táč, wwwrecepty.cz, ovocný kynutý táč, špaldový táč

Suroviny:
ovoce, mouka hladká, droždí, cukr, mléko, žloutek, olej, máslo, mouka, cukr, tuk

Přidat fotografie receptu